Съвет за говорители

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

кандидат ентусиаст
Аватар

Съвет за говорители

Мнение от crazy-M » 15 Фев 2004, 22:00

Здравейте на всички,надявам се да ми дадете съвет.Спрял съм се на трилентови колони пайнер модел TS-A2010
90W nom / 350W max

Изображение
Заслужават ли си?Какви са им недостатъците?Какъв усилвател да си взема към тях?Мерси предварително

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vento » 16 Фев 2004, 0:18

Честно да ти кажа, А-серията на Pioneer нещо хич я няма като качество (за съжаление)! :cry:
Един приятел си сложи в Пежо 206 TS-A2510 и си мислеше, че е направил нещо уникално! ДА, ама не... Като му пуснах моите TS-E2095 и му се искаше да хвърли А-серията в Марица! Не зная защо - и аз очаквах да ги бива що-годе, но нито по сила, да не говорим за качество не могат да се сравняват с Е-серията. Тя вярно е доста по-скъпа, но поне вземаш нещо истинско. Така че прецени си добре, ако имаш възможност - дай малко повечко пари (мисля, че около 240-250лв. са сега Е2095, а и излезе новия модел - Е2096), НО си купи наистина дори говорители, а не да спестиш 50-70лв. и после да съжаляваш! Е, зависи и какво търсиш от твоята музика, но след като си се ориентирал в тази насока, едва ли ти е все едно какво "дрънка".
Аз лично (а и доста други фенове) не одобряваме А-серията. :roll:
D.
ИзображениеИзображение
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Фев 2004, 2:19

ще ти подшушна един малък критерии по който можеш да си създадеш първоначално мнение за говорител като му гледаш характеристиката на хартия- гледаш макс. синусова мощност и умножаваш х2- това ти е очакваната максимална музикална мощ. ако обаче пише че е повече- говорителя е за балъци ;) демек ако в случая пише че синуса е 90 вата а музикалната е 350 вата (а трябва да е всъщност 180 вата) - продължавай да търсиш - тези говорители са измислени общо взето ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vento » 16 Фев 2004, 4:05

alx, по твоята логика 90% от говорителите на пазара са за балъци! :shock: А на Pioneer - всички! Само по това ли преценяваш, че едни говорители са измислени - по 2 цифри? Значи не може Max. Power в никакъв случай повече от 2 пъти по-голям от RMS-a, така ли? :oops:
D.
ИзображениеИзображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 16 Фев 2004, 4:36

Pioneer TS-W305C

C-Type Subwoofer

Maximum Power 800 Watt

Nominal input power 400 Watt

Като гледам има нещо вярно в писанията на alx, да не кажа всичко!?!? Ти кво ще кажеш венто (бтв. не се заяждам, обсъждам)?
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ASEsound systems » 16 Фев 2004, 9:50

Няма никаква формула за това как да сметнеш номиналната мощност като знаеш максималната или обратното на един говорител.Това са само догатки.А на TS-W305C ако му пуснеш 400W номинална мощност ще се завари-хахахахаха.Абе може и да не гледате ватовете на един говорител,гледа се диаметъра на звуковата бубина.
Изображение
0889424666

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vento » 16 Фев 2004, 11:07

vicho Аз лично не съм съгласен с alx. Може наистина да се преувеличават максимални мощности, но това е малко с рекламна цел, а и никой разбиращ не се вълнува от тях. Освен това, както спомена пък ASEsound systems - няма формула, та да кажем, че един говорител не може да изкара еди-колко си вата моментна мощност. Тя зависи от много неща и ако си поставят за цел, могат да я докарат. Освен това различниет фирми си оставят и различни запаса, за да не се запали бобината. Някой дори могат да пишат наистина максималното, което може да понесе 1 говорител, като се надяват никога да не пробваш. Освен това пиковата мощност е за толкова кратък момент, че едва ли някой я мери. Абе като цяло - не съм съгласен с alx, че щом музикалната е повече от 2х симуса :arrow: боклук! Това е глупаво обобщение. А и в крайна сметка - кой ти гледа максимална мощност?! TS-W5000SPL - 5000W max, 2000W RMS - да бе! Нито толкова му е максимума, нито пък синуса, но какво от това?! И 800, и 600 вата синус да извади са ужасно много за кола. Останалото е реклама и хватки при замерването.
D.
ИзображениеИзображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от crazy-M » 16 Фев 2004, 13:25

Благодаря за изказаните мнения.Значи да заместя избарния от ммен модел с Е2095.А какъв усилвател да си взема към тях?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vento » 16 Фев 2004, 13:37

Ако можеш да си позволиш Е-серията, според мен е доста по-добре. Подходящ усилвател за 2095 е примерно Pioneer GM-X562 (2x65W RMS) или подобен на него по параметри. Само че този модел е от каталога за 2002г., но мисля, че все още се намира по магазините. Понеже усилвателите на Pioneer от каталог 2003 имаха проблеми, затова не ти ги препоръчвам. Като купуваш Pioneer - гледай да е "Made in Japan", в краен случай Belgique или Mexico. Успех!
D.
ИзображениеИзображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 16 Фев 2004, 14:29

Понеже и мен ме интересува точно същата комбинация, колко горе-долу трябва да струва такова стъпало? :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vento » 16 Фев 2004, 14:33

Под 300лв., а говорителите - под 250лв. Нови от магазин говорим, втора ръка съотверно 200-230лв. и 150-180лв. Но рядко се намират.
D.
ИзображениеИзображение
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Фев 2004, 20:16

аз говоря обобщаващо. нито една сериозна фирма няма да напише че музикалната мощност е повече от х2 синусовата (ако си учил електротехника - формата на сигнала - ще знаеш защо е така). друг момент е че качеството на едни колони може да се прецени общо взето по това към какъв пазар са прицелени- замисли се как дръжкофоните имат лепенки 500вата! 600вата! и тн.. а са всъщност ако ги замериш излизат 2х35 синус.. ;) колкото повече глупости пише във характеристиките - за толкова по-безхаберна аудиенция са предназначени- ерго качеството си го представяй...

а че пионер, сони, аива, джбл и други такива са плебейски фирми- това е самата истина.

иди потърси по сериозните фирми като mb quart, jl audiо, rockford fossgate, focal, eclipse и тн.. да видиш че или не дават изобщо музикална мощност или ако дават е горе долу х2 (че понякога и по-малко)...

въпрос на аршини може би ма всеки си има мнение както каза момчето. лошо няма ;)

а че по характеристики не трябва да се водиш- самата истина. но са добра отправна точка- това ми беше мисълта :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар

Мнение от e30m3evo » 16 Фев 2004, 22:17

на 2095 пи6тялитеите им горят лесно не ги товари много

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KGB » 26 Фев 2004, 2:23

Ако си решил да дадеш 200лв. по-добре си вземи Lanzar компонентни говорители. Ако си решил да дадеш повече си вземи Focal или Vifa.

при всички положения обаче гледай да си вземеш копмонентни говорители... :wink:
Изображение

Назад към Car аудио и видео