Елипси в е36 седан?

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

старши ентусиаст
Аватар

Елипси в е36 седан?

Мнение от Митко Ганчев » 09 Юни 2007, 1:18

Проблема е следния: Изпаднаха ми без пари 2 елипси 6х9" и се чудя какво да ги правя. В колата имам обикновен мп3 пл. с 4х50в мисля че беше. Елипсите са с обща макс мощност 300в, по 150 на колонка, или поне така пише на опаковката. За номиналната нищо не се споменава.
1. Мога ли някак си да побера тия елипси на мястото на нокиите отзад, без да режа? Гледам че около колонките сичко е ламарина, а хич не ми се реже:(
2. А евентуално отпред??
3. Какво ще се чува, ако се опитам да захраня въпросните елипси направо от въпросния плейър? Май нищо :mhihi: Или си струва да се пробва?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Re: Елипси в е36 седан?

Мнение от Sharo » 09 Юни 2007, 1:41

Митко Ганчев написа:Проблема е следния: Изпаднаха ми без пари 2 елипси 6х9" и се чудя какво да ги правя. В колата имам обикновен мп3 пл. с 4х50в мисля че беше. Елипсите са с обща макс мощност 300в, по 150 на колонка, или поне така пише на опаковката. За номиналната нищо не се споменава.
1. Мога ли някак си да побера тия елипси на мястото на нокиите отзад, без да режа? Гледам че около колонките сичко е ламарина, а хич не ми се реже:(
2. А евентуално отпред??
3. Какво ще се чува, ако се опитам да захраня въпросните елипси направо от въпросния плейър? Май нищо :mhihi: Или си струва да се пробва?

0. какви са елипсите

1. има разни адаптори
2. отпрд пък савсем неможеш да ги събереш без иновации ... пък и елипси отпред ...
3. без усилвател няма да има смисъл да ги слагаш си мисля .. ще има разлика но...(лично мнение)
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 09 Юни 2007, 2:14

продай ми ги :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 09 Юни 2007, 6:02

Ето такива:
http://cgi.ebay.de/Twister-TW-6933-RD-L ... dZViewItem
Мисля, че не са нищо особено но за 10 кинта толкова :mhihi: Иначе имам желание поне да ги пусна на мястото на задните, да чуя дали има разлика...пък ако се чуват, после ще мисля за усилвателче и някакви 130мм отпред...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 09 Юни 2007, 16:59

Два варянта имаш с Фланци да се сложат или джобове от съкломат .... Говоря за варянти без да режеш ламарина ;)
...."БМВ караш ,а ти е скъпо"!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от poweramper » 09 Юни 2007, 22:30

Реалната мощност на плейъра е около 13 W на канал. Елипсите предполагам са около 50 W. Ще свирнат и без усилвател. Като цяло този тип говорители имат висока чувствителност, така че бъди спокоен - ще се чуват :) И определено ще има голяма разлика спрямо оригиналните, но за да свирнат пълноценно трябва да използват обема на багажника. А отпред не ги слагай, няма никакъв смисъл.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 09 Юни 2007, 23:36

poweramper написа: но за да свирнат пълноценно трябва да използват обема на багажника..

е тука не съм съгласен ..
според мойте виждания колоните свирят в затворен обем по-добре
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 09 Юни 2007, 23:36

Ами това може само да ме радва, значи ще им сложа жиците колкото да пробвам дали свирят и ако има резултат, ще си потърся такива подложки. Само ме притеснява, да не са по-скъпи от колонките :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 10 Юни 2007, 1:58

Фланци не казвай подложки ще те гледат умно и са към 20-30 лева ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от poweramper » 10 Юни 2007, 6:17

Sharo написа:
poweramper написа: но за да свирнат пълноценно трябва да използват обема на багажника..

е тука не съм съгласен ..
според мойте виждания колоните свирят в затворен обем по-добре

Специално елипсите са правени за free air. Може и да има някакви модели (пак говоря за елипси), които да са за затворен обем, но поне аз не се сещам за такива.
Така че изобщо не съм съгласен с теб в случая.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 10 Юни 2007, 16:15

зна4и да разбирам, 4е трябва да си ги монтирам с фланците без да слагам нищо друго и колкото свирят, толкова...:)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 10 Юни 2007, 16:56

Хубаво е да са през усилвател , но като не им знаеме колко вата са .... Как да знаеме къв усилвател да сложиш .... Ръгай към СД и не се плаши

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от poweramper » 10 Юни 2007, 17:09

Да, не е необходимо да им се правят кутии. Но обема на багажника трябва да бъде изолиран от купето т.е ако има дупки по кората или ламарината те трябва да бъдат запушени, иначе ще загубиш от ниските честоти (т.нар. cancellation ефект)

Грубо казано free air говорителите могат да се разглеждат като говорители за затворен обем, като същия е достатъчно голям (от сорта на няколкостотин литра). В този случай багажника се разглежда като кутия. В зависимост от това дали той е празен или пълен и звука ще се променя съответно.

ентусиаст
Аватар
Кара: колело

Мнение от bace_martu » 10 Юни 2007, 17:35

от къде могат да се купят тия фланци за елипсите ??? :help:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 10 Юни 2007, 18:57

В по елитните монтажни центрове за Кар Аудио би трябвало да ги има ... Един пич ми каза че в монтажния на АудиоМания имало ....

Следваща

Назад към Car аудио и видео