Смених всички аудио кабеляци в Е30-ката.

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

Новини
Аватар

Смених всички аудио кабеляци в Е30-ката.

Мнение от Новини » 01 Сеп 2003, 11:20

Два дни висене пред блока, вадене на цялата задна седалка, вадене на арматурното табло, на пластмасовия праг на лява врата, вадене на какво ли не. Колицата беше с фабричните кабели на колоните. С течение на времето всеки връзвал явно по нещо там и беше станала абсолютна дандания. Като извадих касетофона зад него намерих буквално поне две ролки изолирбанд намотан по всевъзможни оголени жици, съединявани жички без спойки и какво ли не. Мърлява работа. Смених цялата аудио инсталация главно заради регулатора на баланса за задни и предни колони, вграден на таблото. За съжаление не намерих начин отново да го ползвам защото той ми пораждаше основния проблем .....четири колони а само четири кабела отиващи към касетофона за колоните, вместо осем, колкото са предвидени и на самия касетофон.
И така измъкнах около 13 метра стар кабел и вкарах около 15 метра новичък силиконов кабел. Резултата си заслужаваше. В момента зад касетофона е подредена идеално цялата инсталация, няма безпризорни жички, всичко е на букси ......четирите колони са свързани всяка по отделно и ефекта ме смая - невероятно силен звук излезе от тез старички фабрични колони. Преди смяната можех да достигам само 40 процента от мошноста на и без това скапания касетофон, без да получа промяна в качеството на звука, а сега стигам до 80 процента без проблеми. Доволно господа .....много доволно.
Яд ме е само за регулатора ....беше ми много по-удобен, а сега за да променя баланса трябва да ровя из менютата на касетофона. Но пък звука е осезаемо по-добър 8)

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 01 Сеп 2003, 12:39

:yes:

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 01 Сеп 2003, 23:08

Кабелите според мен са нещото от което трябва да се започне като се прави добра музика в кола. Евала Асене
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

Назад към Car аудио и видео