Nugdaia se ot savet
Модератор: Icco
12 мнения
• Страница 1 от 1
Nugdaia se ot savet
Изправен сам пред сериозен проблем свалих си музиката от старата ми кола и сега искам да си я монтирам в сегашната ми кола (93 Е-36 320I) та вапроса ми е сварзан с това как да си монтирам суббуфера но имам проблем а той е:
Да не слагам буфера на кора защото 4есто си смениам колите (през около 1-1.5 год) и ми излиза доста солено всеки път рязане пасване и други такива.
С две думи мислия да го сложа в бокс или туба но ме валнуват следните вапроси
1. дали ще свири моя буфер в бокс или туба защото е PIONER 303F т.е за монтаж на кора защото знам 4е F моделите(FREE) и тои е конструиран да използва обема на багажника
2.Колата ми е седан без падащи задни седалки и без подлакатник и отвор за ски в седалката и поради тези при4ини се 4удия дали (ако въобще свири) ще се 4ува добре в купето.
Ако някои има наблюдение по тези вапроси молия да сподели
Благодария предварително.
п.с Каде биха ми направили ка4есвен бокс или туба и естествено на най добра цена
Да не слагам буфера на кора защото 4есто си смениам колите (през около 1-1.5 год) и ми излиза доста солено всеки път рязане пасване и други такива.
С две думи мислия да го сложа в бокс или туба но ме валнуват следните вапроси
1. дали ще свири моя буфер в бокс или туба защото е PIONER 303F т.е за монтаж на кора защото знам 4е F моделите(FREE) и тои е конструиран да използва обема на багажника
2.Колата ми е седан без падащи задни седалки и без подлакатник и отвор за ски в седалката и поради тези при4ини се 4удия дали (ако въобще свири) ще се 4ува добре в купето.
Ако някои има наблюдение по тези вапроси молия да сподели
Благодария предварително.
п.с Каде биха ми направили ка4есвен бокс или туба и естествено на най добра цена

Мисля, че бокс е най-добрия вариант. Не се притеснявай от това, че нямаш пряка видимост (чуваемост) с говорителя! По принцип ниските честоти се разпространяват навсякъде ... Кутията я обърни с говорителя към задните седалки. Направи си хубава кутия, по възможност я сметни за характеристиките на говорителя, и я захрани добре - според мен ще се чува прилично! Като правиш кутията по възможност я направи от хубаво, дебело, твърдо дърво! За цена и изработка може да ти помогнат колегите от София! Иначе тук нямаш проблем да ти направим такава ... ама 300+км 

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Re: Nugdaia se ot savet
HUNTER написа:1. дали ще свири моя буфер в бокс или туба защото е PIONER 303F т.е за монтаж на кора защото знам 4е F моделите(FREE) и тои е конструиран да използва обема на багажника
Ето за това става въпрос 303 F.Аз ги имам два броя и се чудя няма ли да се повредят (така пише в каталога на PIONEER) ако са в кутия.Били за открит монтаж.В каталога въобще не дават литраж на кутия за тази F серия.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
относно F серията
Мисля си 4е не би триабвало да има ниакакав проблем защото
1. колите са с разли4ни по обем багажници
2.Би триабвало да свирят добре при всякакви условия защото багажниците на разли4ните марки автомобили са разли4но плътни следователно си мислия 4е такав тип буфер би свирил зле в туба поради много малкия обем но в бокс кадето обема може да не се спазва т.е по желание
абе с две думи колкото по голям е обема на бокса толкова по добре ще свири
Вие как мислите
Простете правописа ми но не се справям добре на кирилица кофти навик е тази латиница
1. колите са с разли4ни по обем багажници
2.Би триабвало да свирят добре при всякакви условия защото багажниците на разли4ните марки автомобили са разли4но плътни следователно си мислия 4е такав тип буфер би свирил зле в туба поради много малкия обем но в бокс кадето обема може да не се спазва т.е по желание
абе с две думи колкото по голям е обема на бокса толкова по добре ще свири
Вие как мислите

Простете правописа ми но не се справям добре на кирилица кофти навик е тази латиница

има и друг вариянт ама по начетените ще кажат дали си залсужава
можеш да ни направиш нова задна кора за БМВ-то и да свалиш старата да я пазиш за момента когато ще продаваш колата
на новата можеш да качиш каквото ти душа иска
:)
виждах наскоро един приятел му бяха направили за една скъпичка кола такава кора и трябва да ви кажа че изглеждаше доста добре
:)
а и цената е някъде около 50-100 лв.
пробвай

можеш да ни направиш нова задна кора за БМВ-то и да свалиш старата да я пазиш за момента когато ще продаваш колата
на новата можеш да качиш каквото ти душа иска

виждах наскоро един приятел му бяха направили за една скъпичка кола такава кора и трябва да ви кажа че изглеждаше доста добре

а и цената е някъде около 50-100 лв.
пробвай

След като говорителя е F-бокса трябва да е отворен т.е. да има дупка.А относно обема:колкото бокса има по голям обем-толкова звукът е по ясен и обратното:колкотое по-макък толкова басът е по плътен.Моят Pioneer е W254 (25см) и е в 14 литров бокс (това е за хубав бас)
Твоята май е 30см и това означава че боксът трябвада бъде както следва:17 литра за бас;27литра за оптимално и 49 литра за музикално звучене.
Хубаво е да сложиш нч режекторен филтър ако нямяш изход за бас,а материялът е хубаво да бъде 20мм дървен масив а също става фурнирована плоскост.
Забравих да ти кажа че се продават и готови от пресован картон,които са сравнително евтини.
Твоята май е 30см и това означава че боксът трябвада бъде както следва:17 литра за бас;27литра за оптимално и 49 литра за музикално звучене.
Хубаво е да сложиш нч режекторен филтър ако нямяш изход за бас,а материялът е хубаво да бъде 20мм дървен масив а също става фурнирована плоскост.
Забравих да ти кажа че се продават и готови от пресован картон,които са сравнително евтини.
Обемът на една кутия се изчислява според говоритела, които ще свири в нея. Дупката се нарича - бас рефлекс и в зависимост от дължината и диаметъра на този бас рефлекс може да се променя твърдостта на баса - има проста формулка, по която се изчислява този момент.. Иначе няма точно зададени размери или прияти литражи за определените размери говорители... Може да навреш голям говорител в малка кутия, но така да му изчислиш басрефлекса(ите), и модела на самата кутия, че да свири колкото квадратна или правоъгълна такава - 4 пъти по-голяма! Аз имам по принцип тук някаква програма на Blaupunkt, но не гарантирам за верността и! Отделно имам познат, които има професионална програма с въведени почти всички произвеждани говорители, но я използва, когато прави кутии той и рядко се навива дори и срещу заплащане да използваме know how-то ... 

Човече тези цифри които съм ги писал отгоре не съм си ги измислял,те се изчисляват по точно определена формула,върху която съм държал изпит.Аз не разказвам приказки,чути от тоя или оня щото такива като теб ги има навсякаде.Човека търси помощ и аз му изчислявам за неговия високоговорител.
Дупката или по-скоро отвора-си е отвор,а бас-рефлектора си е бас-рефлектор и едва ли човека ще може да си го направи сам!
Ти случайно да си чувал за:"Разпространение на звуковите вълни в атмосферата" или "акустика"
Доста повече литература трябва да прочетеш от един комерсиален каталог на "Blaupunkt"
И много ясно че твоя приятел няма да ти каже,ние на такива разбирачи не казваме.
P.S.Докато вие се надлъгвате на Русенския мегдан-ние с това си вадим хляба!
Но виждам че ти знаеш много и затова повче няма да взимам отношение по вапроса защото аз съм тук не да избивам комплекси или да се правя на велик а да помогна ако мога и също да потърся помощ!
Дупката или по-скоро отвора-си е отвор,а бас-рефлектора си е бас-рефлектор и едва ли човека ще може да си го направи сам!
Ти случайно да си чувал за:"Разпространение на звуковите вълни в атмосферата" или "акустика"
Доста повече литература трябва да прочетеш от един комерсиален каталог на "Blaupunkt"
И много ясно че твоя приятел няма да ти каже,ние на такива разбирачи не казваме.
P.S.Докато вие се надлъгвате на Русенския мегдан-ние с това си вадим хляба!
Но виждам че ти знаеш много и затова повче няма да взимам отношение по вапроса защото аз съм тук не да избивам комплекси или да се правя на велик а да помогна ако мога и също да потърся помощ!
Да не излезе, че трия неугодните ми мнения - пиша това и оставям написаното непокътнато!
Поемам си много дълбоко въздух и почвам да ти пиша лично съобщение... BMDragomir-чо
За първи път от година и половина си позволявам подобно нещо в този форум - ако това словосъчетание ми го беше казал в лицето, за мегдана, за правенето на велик, за разбирача и т.н. - щях да те подкарам на секундата! Никой не си е позволявал да ми говори така в съзнателния ми живот и ти няма да си първия! Опичай си акъла за напред!
М/у другото несъм съгласен с доста неща по-горе, но ще ги видиш в личното си съобщение!
Поемам си много дълбоко въздух и почвам да ти пиша лично съобщение... BMDragomir-чо
За първи път от година и половина си позволявам подобно нещо в този форум - ако това словосъчетание ми го беше казал в лицето, за мегдана, за правенето на велик, за разбирача и т.н. - щях да те подкарам на секундата! Никой не си е позволявал да ми говори така в съзнателния ми живот и ти няма да си първия! Опичай си акъла за напред!
М/у другото несъм съгласен с доста неща по-горе, но ще ги видиш в личното си съобщение!
12 мнения
• Страница 1 от 1