Въпрос за Pioneer CD Player изобщо за читав плейър под 400лв

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

Потребител
Аватар
Кара: E30 320i и Seat Toledo TDI AFN :))

Въпрос за Pioneer CD Player изобщо за читав плейър под 400лв

Мнение от Napalmcho » 11 Юли 2011, 12:02

Здравейте колеги!
Има ли запознати сред вас, някой ако може да ми разясни следната ситуация...

До колкото знам при Pioneer, по цифрите можем да съдим за клас на плейъра. Т.е. примерно 2000 е нисък клас, 6000-7000 са среден? Не говоря за високия им клас плейъри за по 500лв(RSII), все пак не живея в колата.

Въпроса ми е следния:
В момента на пазара ситуацията е следната Pioneer DEH6300SD ~ 300BGN; Pioneer DEH-5200SD ~ 360BGN; Pioneer DEH-9300SD-390BGN; Някой може ли да ми рязясни защо цените са такива, какви са разликите в моделите? Аз като гледам всички имат едни и същи изходи, едни и същи функции, 6300 е с по-кофти дисплей.

Също така искам да попитам някой може ли да ми каже до 400лв плейър - какъвто и да е(Clarion, Alpine, Pioneer, Sony) който има възможност да филтрира ПРЕДНА И ЗАДНА ЛИНИЯ. Примерно отпред на таблото имаме високочестотни говорители, от плейъра да зададем отпред да не пуска средни и ниски честоти. За пример ще дам Pioneer Carrozzeria от преди 7-8 години модел има такава възможност.

Благодаря предварително!
Поздрави!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Re: Въпрос за Pioneer CD Player изобщо за читав плейър под 400лв

Мнение от AGT » 15 Юли 2011, 20:43

Хората се мъчат да постигнат най добрата предна линия а ти искаш да орежеш всичко и да оставиш високочестотните там :nono:
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Braikov » 16 Юли 2011, 12:21

Napalmcho написа:Въпроса ми е следния:
В момента на пазара ситуацията е следната Pioneer DEH6300SD ~ 300BGN; Pioneer DEH-5200SD ~ 360BGN; Pioneer DEH-9300SD-390BGN; Някой може ли да ми рязясни защо цените са такива, какви са разликите в моделите? Аз като гледам всички имат едни и същи изходи, едни и същи функции, 6300 е с по-кофти дисплей.

Нямаш представа колко е важно човек да е наясно с отговора на този въпрос. В безумието на пазарната икономика нещата стоят така: един продукт се предлага на различни цени, защото хората имат различни нужди да харчат! Ако ти имаш нужда да изхарчиш например 400 лв за касетофон за колата, то има други, които искат да изхарчат 1000 лв. или 150 лв. и т.н. Заради тази разлика в нашите нужди да харчим пари са направени и различните изброени от теб модели. Те са еднакви, но за да се оправдае по-големия харч спрямо по-малкия насила се залагат някакви разлики в показателите на моделите. Тези разлики се правят и се изчисляват така, че да не струват нищо на корпорацията производител. И така - едни и същи неща (или поне еднакво струващи) се предлагат с различни цени. Осъзнаването на факти като този от по-голям брой хора ще доведе до тоталния срив на световната икономика и монетарния модел въобще. :bchug:

Потребител
Аватар
Кара: E30 320i и Seat Toledo TDI AFN :))

Мнение от Napalmcho » 30 Ное 2011, 14:01

Значи, на вратите има място за нискочестотни или изобщо за някакви говорители. Вероятно ще са трилентови. На таблото са високочестотни, затова е излишно към тях да отиват ниски, като те не могат да ти изсвирят.

Braikov, аз и на други места съм забелязал изкуствено оеднаквяване или осакатяване на даден продукт с цел промяна в цените... ама при плейърите на Пайнер колкото по-голямо число, уж толкова по-висок клас... За това ми беше интересно.

Поздрави!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 20 Дек 2011, 13:49

Napalmcho написа:Значи, на вратите има място за нискочестотни или изобщо за някакви говорители. Вероятно ще са трилентови. На таблото са високочестотни, затова е излишно към тях да отиват ниски, като те не могат да ти изсвирят.

Braikov, аз и на други места съм забелязал изкуствено оеднаквяване или осакатяване на даден продукт с цел промяна в цените... ама при плейърите на Пайнер колкото по-голямо число, уж толкова по-висок клас... За това ми беше интересно.

Поздрави!

Колега, това с числата е доста относително. Това че в БГ възприемаме нещата по този начин не винаги е вярно или в съответствие с идеята на производителя. Ако под висок клас плеар се визира едно CD натъпкано с всевъзможни "екстри" - Ок, но не мисля, че това е определящо. Относно цената колегата Braikov го е написал много добре, а аз само ще допълня, че все пак сме в България. У нас реалността е различна :mhihi:
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520d

Мнение от popov_chris » 30 Дек 2011, 14:16

Относно плеъра, аз се спрях на SONY Mex3900U. Това е най-доброто от CD плеърите на SONY, 4x52W изходи, по-бързо USB, по-добър bluetooth и мисля по-добър предусиловател спрямо предния модел. Купих го от Германия поради по-ниската цена (145 Евро с 2 год. евр. гаранция), а тук се продава за 399 лв. но все още като че не е толкова разпространен - често съм виждал предния модел Мex3800U. Иначе подробни характеристики могат да се видят на сайта на SONY. Та въпросния Mex3900U има като че ли всички възможни екстри които CD-тата на SONY предлагат.

Назад към Car аудио и видео