Слагане на 15-ка зад седалките.

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Слагане на 15-ка зад седалките.

Мнение от shengi » 06 Юли 2011, 21:58

Здравейте пичове.Имам един говорител, но вече почна да ми пречи сандъка в колата.Все пак искам да си имам и багажник.Идеята ми е, че имам подлакътник отзаде на задната седалка както и дупка за ски сак :mhihi: .От горе под кората оставихме дебелите железа все пак да крепят задницата.Изрязани са 2 дупки някаде 30х25 нещо такова отзаде от средната греда почти до говорителите това под кората за да може да влиза малко бас в купето и имаше осезаема разлика.До тук с доработките по колата от към късъмизиране на купето.От преде съм с 13-ки пайнерки от заде с алпин пак 13-ки не питайте как ги закрепях но са захванати здраво.Сега към идеята.Искам да сложа 15-ката на плоскост и плоскоста да я сложа на няколко см от задната ламарина - баса да е насочен към купето.Това ми хрумна и от това, че баса които имам които впрочем е железен Eminence Pro ecboss нещо беше - няма го в интернет поне по сериен номер немога да го намеря от далечната 96-та и превъзхожда доста себеподобни по нови говорители.Ето ви и параметрите които ми изпратиха от Eminence.com
05-RE OHMS 3.82 13-FS HZ 28.79
06-LE MH 1.01 14-MMS GMS 84.24
07-QM 10.99 15-CMS mm/N .3628
08-QE .470 16-RMS NS/M 1.3860
09-QT .450 17-VAS LTRS 373.63
10-XMAX MM 3.70 18-SD SCM 856.34
11-BL TM 11.11 19-EBP 61.0
12-EFF % 1.82 20-SPL dB 94.6
Така изчислявах с 1-2 програми и трябва да е доста голям обема или около 70литра затворен - както е в момента.Но ми липсва оня плътния звук които вадеше баса преди да орежа кутията.А и преди не свиркаше както трябва.Имах едно приятелче и бяхме слагали в неговата кутия - голяма може би около 100л и в нея дънеше доста здраво като за 250w но кутията нито и знаем размерите нито нищо беше все пак преди 3г.Та според вас ще трябва ли обезателно да правя нещо като кутия отзаде на страниците на багажника както и да запушвам на горе към прозореца за да извлека най доброто от този говорител.
Към критиците които ще кажат - сменяй говорителя.Е мен си ми харесва тоя и него мисля да си използвам докато не събера пари за нещо наистина сносно и качествено.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Re: Слагане на 15-ка зад седалките.

Мнение от shengi » 10 Юли 2011, 13:31

Доста преглеждания и нищо :winky: Тия които се занимават с Аудио нека споделят, преди да съм хванал зегето и плоскостите да знам какво да очаквам.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Braikov » 12 Юли 2011, 15:55

Нямам представа какъв е говорителя, ама като му гледам параметрите ми се струва, че хич не е за кар аудио. Оттам ми се струва, че баса, който очакваш от него, много трудно ще го получиш, даже ми се струва, че клони към невъзможно. Не знам как ще го укротиш това нещо. Вероятно е много мощен и ще изисква и доста мощен усилвател за да го държи в някакви норми. С по-малка кутия от 130-140 литра (и то бандпас) трудно ще се разминеш. Ако го монтираш както го мислиш само на дъска в дупката за ски сака ще получиш повече изкривявания отколкото полезен бас.
Ако беше нещо смислено щях да помагам.

ентусиаст
Аватар

Мнение от shengi » 12 Юли 2011, 19:10

Ами в кутия от около 100 литра имаше доволен плътен не кривящ бас.Да не забравяме че баса зависи и от усилователя и cd-то както и настройките.Обаче понеже ми заемаше много място резнах кутията и я направих затворен обем.Сега е 70л затворен обем, но сега е по твърд баса, а аз не искам да се чува като в дискотека твърдо.Но мисля, че ще пробвам да видя какво би се получило, че ме гложди от вътре.
П.с
Аз знам, че не е за кар аудио но е на 4 ома и доста силно думка.Щом като го усиля и баса е по добър от колкото някой пайнер 12-ка значи сме добре за сега.А и по принцип не слушам много силно ... Усилователя и цд-то са добре.Усилователя си е куче марка, но държи и нямам проблеми с него след някоя доработка по него от едни русенски пичове.Пък и с тоя бас използвам около 60% от мощноста му.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Braikov » 12 Юли 2011, 20:33

В затворен обем не можеш да слезеш ниско с този говорител с обем по-малък от 300-400 литра! :paranoid: Теоритично ако си използваш целия багажник може да го задоволиш откъм обем, но багажника просто не е кутия за басов говорител и няма такива характеристики; както вече ти казах - ще се получи мазня. Също така говорителя е конструиран да свири с големи мощности, което го прави неспособен за тихо свирене.

ентусиаст
Аватар

Мнение от shengi » 13 Юли 2011, 21:30

Добре кое е най оптималното за това говорителче?Да правя по голяма кутия и да оставам без багажник?Или да я правя по голяма от както беше преди за да изкара по добър и плътен бас от преди /с отворен обем малко по голяма кутия.Но имаше място между бомбетата отзаде някаде по 10см от страни.
Изображение

Назад към Car аудио и видео