Въпрос за бас.

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Въпрос за бас.

Мнение от Pitbull_Germany » 25 Яну 2011, 4:20

Колеги, от известно време съм се замислил да си подобря малко музичката в колата. Въпросът ми е мога ли да сменя моят говорител и да ползвам пак старата каса. В момента тубата е Блаупункт GTb 1200 SC. Не знам дали е от значение, но усилвателят също е Блаупункт 1000 вата, има и кондензатор на 1 фарад. Идеята е, че не ми допада особено басът в колата (е30 седан). Ползвах същата туба и в старата ми е46ца и пак не ми харесваше. Това, което ми се иска, е да има по-дълбок и силен бас. Ориентирал съм се към няколко баса:

Lanzar OPTIDRIVE 1232
Hertz es300
JBL GT4

Интересува ме дали мога просто да разменя говорителите или трябва да се прави нова каса, а и най-вече кой от тези говорители бихте ми препоръчали?
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос за бас.

Мнение от Pitbull_Germany » 25 Яну 2011, 16:36

Mario Pankov написа:Каса е нещо, което се използва за пренос на бутилки, кисело мляко или за съхранение на пари/ценности. В предвид, че явно говориш за кутията на говорителя - да може да поставиш друг, но трябва да бъде със същите или близки параметри като на този, който изваждаш. Желателно е да построиш нова кутия за новият говорител, която е изчислена за него.
По въпроса за препоръка - Peerless XXLS 12". Тези, които си посочил, не бих ги ползвал и за саксия за цветя. Ако само тези желаеш - аз бих избрал Херц-а, но решението си остава само и единствено твое.
Да, усилвателят е от значение като този, който имаш, е на нивото на китайските усилватели ( Тъндър и прочие ).

Мерси за препоръките ;) И все пак само да вметна - нямам за цел да взривявам багажника на колата, а просто да подобря малко баса ;) То е ясно, че ако искам нещо уникално, ще трябва да е бая по-нагоре като ценови клас, но засега и този "китайски" усилвател върши работа. То реално и сейфът с говорителя дрънка, но не както ми харесва :yes:

Потребител
Аватар
Кара: E30 324d

Мнение от djudjko » 25 Яну 2011, 18:20

По-добре не пипай музиката! Направи друго: послушай докато съвсем ти омръзне и тогава пиши (ще си склонен към по-генерални изваждания)!!! Сега няма да постигнеш нищо!
ЗАВИСИИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pitbull_Germany » 26 Яну 2011, 18:13

djudjko написа:По-добре не пипай музиката! Направи друго: послушай докато съвсем ти омръзне и тогава пиши (ще си склонен към по-генерални изваждания)!!! Сега няма да постигнеш нищо!

Ами, колега, няма да ми се прище нещо по-силно :) Просто на тая кола предназначението й е съвсем друго. Иначе като ми пристигне другата, там вече съм говорил с тия в Тояга и направо ще им я оставя да си поиграят.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Braikov » 29 Яну 2011, 14:47

За приличен бас в е30-ката залагам, че имаш по-голям шанс с добре реализирана конструкция на мястото на кората.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 29 Яну 2011, 21:31

Здравей аз бих ти препоръчал от трите които си изброил Lanzar OPTIDRIVE 1232... Херца съм го слушал на мен не ми хареса особено... другия не съм го слушал в интрес на истината... но аз също съм с Опти-то и съм много доволен от баса... мек дълбок и силен (за мен не се имам за специалист ни най-малко), но 100% ти трябва друга кутия с тази от блаупункта няма да стане нищо (най много да я пръсне :mhihi: ) на Оптито му трябва обем поне 80 литра... та с две думи по добре не вземай говорител ако ще го слагаш в същата каса,ако му направиш една нова каса ще трябва 1000% един нов усилвател, но дори и на този който си посочил 100% ще свири по добре от този блаупункт (купувал съм си такава глупост за 100-тина лева... няма как да ти хареса как свири :) )

Потребител
Аватар

Мнение от djudjko » 02 Фев 2011, 17:50

sean-john написа:Здравей аз бих ти препоръчал от трите които си изброил Lanzar OPTIDRIVE 1232... Херца съм го слушал на мен не ми хареса особено... другия не съм го слушал в интрес на истината... но аз също съм с Опти-то и съм много доволен от баса... мек дълбок и силен (за мен не се имам за специалист ни най-малко), но 100% ти трябва друга кутия с тази от блаупункта няма да стане нищо (най много да я пръсне :mhihi: ) на Оптито му трябва обем поне 80 литра... та с две думи по добре не вземай говорител ако ще го слагаш в същата каса,ако му направиш една нова каса ще трябва 1000% един нов усилвател, но дори и на този който си посочил 100% ще свири по добре от този блаупункт (купувал съм си такава глупост за 100-тина лева... няма как да ти хареса как свири :) )
ЗАВИСИИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 03 Фев 2011, 9:42

От тия говорители дето си ги изброил нито един не става.Ето какво слушам аз: Sony X-plood 15'' Бокса е половината багажник :mhihi: басрефлекторите са изведени нагоре за да влиза налягането в купето,това е за скромната сума от около 250лв втора ръка и ще имаш бас който да ти обърка сърдечния ритъм,на моменти има такъв вятър в купето че се едно си в кабрио :mhihi:

Само да вметна че усилвателя който ползвам в момента е някакъв смешен панасоник CY-Pad 1003n който не храни говорителя както трябва,и съм с 2 акумулатора.

http://prikachi.com/images/820/2940820r.jpg

Потребител
Аватар

Мнение от djudjko » 03 Фев 2011, 10:18

Колеги стига сме си хвалили музиките... :mhihi: !!! Целта е друга, дайте да убедим колегата да не набива едни 300-350 лв. излишни! Питбул - докато ти дадем съвет другата кола ще ти е готова...!!! Успех P.S. А каква кола чакаш??? :roll:
ЗАВИСИИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 03 Фев 2011, 18:19

да да.... и един мармот завивал шоколад...

точно пък Сони в кар аудиото са много куци (аз съм голям фен на Сони,но там не ги бива...) сега няма смисъл да спорим кой говорител, какво и защо... от това което аз разбрах колегата иска да си подобри звука (баса) и от трите говорители Оптито е много добро попадение...

ентусиаст
Аватар

Мнение от sas_88 » 03 Фев 2011, 23:56

Предложих му алтернативен вариант, защото от гореизброените говорители ни един не е свет.Hertz-a и GBL-а съм ги слушал и са гола вода за Lanzar-а нямам наблюдения... :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pitbull_Germany » 04 Фев 2011, 5:04

Айде, да не ви мъча :) Баса вече го взех - Херц ЕС300. Поради простата причина, че тези 3 бях намерил 2ра ръка. Херца беше на добри пари, със заводска кутия и бонус усилвател Ланзар. ДБЛ-а беше гол, а Ланзара - в отвратително състояние (разкъсвания на мембраните, някакви странни вдлъбнатини по самия рефлектор и т.н.). В общи линии и 3те са си гола вода, но аз и не искам да и свалям джамовете на тая кола. В общи линии исках нещо прилично, което да е по-добро от сегашния Блаупункт...който критерий и 3те баса го покриват :mhihi:

Сега дилемата ми е за говорителите - Херц или Хеликс...и направо не знам кое да избера :dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от sas_88 » 04 Фев 2011, 9:18

Pitbull_Germany написа:
Сега дилемата ми е за говорителите - Херц или Хеликс...и направо не знам кое да избера :dunno:

Ground Zero :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pitbull_Germany » 04 Фев 2011, 18:51

sas_88 написа:
Pitbull_Germany написа:

Да, де, ама имам отстъпка за Херц и Хеликс и ГЗ се обезсмислят :)

член на клуба
Аватар
Кара: само 2 вратки

Мнение от Stoicho » 05 Фев 2011, 10:06

Pitbull_Germany написа:
sas_88 написа:
Pitbull_Germany написа:

Да, де, ама имам отстъпка за Херц и Хеликс и ГЗ се обезсмислят :)

Зависи!Питай ме днеска като се видиме и ще ти кажа разликите :)
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава.А.Б."

Следваща

Назад към Car аудио и видео