Смущения на радио на CD не. Помощ

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92
Мечтае да кара: F01

Смущения на радио на CD не. Помощ

Мнение от cherrypopper » 03 Дек 2010, 18:43

Колеги имам странен проблем. Сложих нов плейър и когато слушам диск всичко е повече от перфектно, но сменя ли на фм радио и почва да изкривява звука и баса е един от типа няма колонки за него въпреки че има. Много странно.

Проверих всичко по антената, кабела е съвсем наред и със стария плейър проблем никакъв. Приятели ми споменаха ,че някои радиа били настроени на някакви американски честоти и трябвало препрограмиране и т.н. , но незная как става.

Моля ако някой е имал подобен проблем или просто знае решение нека сподели. Предварително Благодаря.

Плейърът е LG TCH-M550R.
Изображение Elegance is the key to success ...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Re: Смущения на радио на CD не. Помощ

Мнение от golov_bg » 09 Дек 2010, 23:12

при мен сигнала се губи когато включа реотаните на джама
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 09 Дек 2010, 23:47

cherrypopper написа:Колеги имам странен проблем. Сложих нов плейър и когато слушам диск всичко е повече от перфектно, но сменя ли на фм радио и почва да изкривява звука и баса е един от типа няма колонки за него въпреки че има. Много странно.

Проверих всичко по антената, кабела е съвсем наред и със стария плейър проблем никакъв. Приятели ми споменаха ,че някои радиа били настроени на някакви американски честоти и трябвало препрограмиране и т.н. , но незная как става.

Моля ако някой е имал подобен проблем или просто знае решение нека сподели. Предварително Благодаря.

Плейърът е LG TCH-M550R.

Какъв ти беше стария плеар и защо реши да го смениш със този? Като му прочетох характеристиките не открих нищо, с което да ме заинтригува. Не е американски стандарт или поне на такова описание попаднах.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Потребител
Аватар

Мнение от етанол » 19 Дек 2010, 18:31

Колегата с шума като включи реотаните-в задната лява колонка под пластмасовия капак има плоска кутия,в която влизат захранващ кабел,маса и STB(бял със синя ивица).В тая кутийка влиза/излиза и коаксиалния кабел на антената.Та точно тая кутия е усилвателя на радио сигнала.Сигурно няма стенд-бай от касетофона или пък е влязла вода и е духнал самия усилвател.Аха.
Другият колега с LG-то-те тия тояги имат една интегрална схема LP7313 или неква подобна.Тя се бъгва.Обаче не трябва да се бърка с ТДА7313!Нямат нищо общо.Другият вариант е нещо тунера да се е сдухал.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 320i Vanos
Мечтае да кара: BMW e36 325i Vanos

Мнение от ivan_dalaverata1 » 17 Яну 2011, 7:49

Колега намен го прави така но е от ксенона кат го пусна и смощава радииото на диск си работи екстра
Изображение

Назад към Car аудио и видео