Питанки около тв тунер Pioneer

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06

Питанки около тв тунер Pioneer

Мнение от Нено Б. » 22 Юни 2010, 20:53

Колеги, изглежда, че наскоро ще се сдобия с един тв тунер за колата, а именно GEX-P7000TVP.
Доколкото разбрах е pal/secam-демек аналогов. Вярно ли е, че скоро в Европа ще отпадне този стандарт и ще се замени с цифровия(за който явно ми трябва DVB-T тунер)?
Има и още-откъде и каква антена да си търся, понеже в комплекта няма?
Какви канали се очаква да хващам? Ще мога ли да гледам в движение(не лично аз)?
rwd фен

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Re: Питанки около тв тунер Pioneer

Мнение от gentata » 22 Юни 2010, 23:49

До 2012 трябва да отпадне аналоговата телевизия, като се премине изцяло на цифрова (DVB-T за наземно разпространяване, DVB-C за кабелните оператори). Но като гледам как вървят нещата за BG едвали ще стане :kuku: То за останалата Европа ясно те са напред.
Ще може да се гледа в движение стига да е силен сигнала, както е и в момента но няма да ги има тези прескачания на картината в резултат на смущения. Ще има и други "екстри" присъщи на цифровата ТВ. :yes:

ПП. Как ги гледате тези филми и ТВ в движение :conf:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06

Re: Питанки около тв тунер Pioneer

Мнение от Нено Б. » 23 Юни 2010, 14:09

gentata написа:До 2012 трябва да отпадне аналоговата телевизия, като се премине изцяло на цифрова (DVB-T за наземно разпространяване, DVB-C за кабелните оператори). Но като гледам как вървят нещата за BG едвали ще стане :kuku: То за останалата Европа ясно те са напред.
Ще може да се гледа в движение стига да е силен сигнала, както е и в момента но няма да ги има тези прескачания на картината в резултат на смущения. Ще има и други "екстри" присъщи на цифровата ТВ. :yes:

ПП. Как ги гледате тези филми и ТВ в движение :conf:

Ясно... Ами аз по принцип си гледам пътя, ама с приятелката ми доста пътуваме и да си върви нещо там-създава атмосфера, по-бързо минава пътят.
От сутринта ровя в нета за антени-видях една на Clarion за 150лв и една на Pioneer за 250лв. Подобна инвестиция гарантира ли "гладко" гледане навсякъде?
rwd фен

Назад към Car аудио и видео