проблем при поставянето на усилвател с туба

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

Потребител
Аватар

проблем при поставянето на усилвател с туба

Мнение от smotaniatsi » 24 Дек 2009, 17:06

пичове проблема които получих е следния ,след като поставих усилжател thander и туба от които сам много дожолен започна да ми премигват фаровете като го увелича ако може някакви съвети какво трябва да си купя за да го предотвартя мерси преджарително за времето :dunno:
istinskite mage sa malko za razlika ot falshivite

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Re: проблем при поставянето на усилвател с туба

Мнение от DirtySouth » 25 Дек 2009, 18:01

-тънки кабели
-кондензатор
-акумулатор
I'm slowly drifting
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 25 Дек 2009, 19:36

Тънките кабели не мисля да са проблема, нито решението... за другите - колегата е казал...
С кондензатора можеш стабилизира напрежението.
С по-мощен акумулатор също, но колко вата е самият амп (RMS).
Виж алтернатора колко ампера е и дали зарежда добре/достатъчно... нещо четките да не са се поизтрили....
Давай повече газ :mhihi: - на празен ход и на мен започва да мига на макс на ампа, но и акумулатора при загасено е на 12 волта без консумация - от Монбат - толкоз.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 316'96 Coupe

Мнение от vranq85 » 25 Дек 2009, 20:43

сложи си кондензатор (по- добрия вариант) или втори акумоатор :) :) :)

Потребител
Аватар

Мнение от smotaniatsi » 26 Дек 2009, 14:00

мерси за съветите ще видя от каде да си купя един кондензатор за да е ок всичко иначе другите изброени нешта са (кабели,зареждане )са наред . :bchug:

Потребител
Аватар
Кара: бавно е39
Мечтае да кара: е39 М ; е30 320ис

Мнение от Ap3x » 28 Дек 2009, 18:53

какви модели са бас/амп ? ще ти кажа какви кабели да земеш 2ри акомулатор не ти трябва ак ое като моя 70Ач 510 пусков ток си е перфе за 2 баса 12" по 400 рмс и няма грешка кондензатор намери и махни ампа подмени го с нов...

Потребител
Аватар

Мнение от smotaniatsi » 28 Дек 2009, 23:28

баце мерси за вниманието но си купих вече кондензатор и всичко си доиде на местото просто исках мнения на колеги защото като отидеш при някои маистор и се почва великото ами то треа сменим онива също а на мен кабелите са ми добри щото сам ги купувал за тази музика.все пак мерси на всички :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 30 Дек 2009, 2:27

dokie написа:Тънките кабели не мисля да са проблема, нито решението... за другите - колегата е казал...
С кондензатора можеш стабилизира напрежението.
С по-мощен акумулатор също, но колко вата е самият амп (RMS).
Виж алтернатора колко ампера е и дали зарежда добре/достатъчно... нещо четките да не са се поизтрили....
Давай повече газ :mhihi: - на празен ход и на мен започва да мига на макс на ампа, но и акумулатора при загасено е на 12 волта без консумация - от Монбат - толкоз.

Точно тънките кабели са доста голям проблем ! За пример ви давам по селата като се пусне няква машина по-сериозен консуматор и лампите веднага почват да светят по-слабо. Пад на напрежение 10 ампера на 1 квадрат кабел максимум!
I'm slowly drifting
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 30 Дек 2009, 20:19

DirtySouth написа:Точно тънките кабели са доста голям проблем ! За пример ви давам по селата като се пусне няква машина по-сериозен консуматор и лампите веднага почват да светят по-слабо. Пад на напрежение 10 ампера на 1 квадрат кабел максимум!

По принцип си прав, че са проблем тънките кабели... но и по селата намаляването в светенето на лампите мисля, че не идва от тънките или дебели кабели (разбира се - колкото по-дебели са, толкова по-малко е съпротивлението им, а и дебелината е нужна за да издържат на големи натоварвания), а от това, че трафовете са стари, слаби и по-точно неизчислени за нарастващата все повече мощност (преди 30г. всичко е било на печки на дърва и въглища, един хладилник и един котлон - примерно ;)) - сега къщите на нашата улица с с 10-15 повече от тогава, а трафа до преди няколко години нямаше кой да го погледне - само сметнете климатиците и подовите отопления колко още теглят напрежението стигаше до 170-180 волта, телевизора не искаше да стартира - окабелиха половината улица наново и захраниха отделно и вече проблем няма. Онзи ден спорих с един "майстор", който се опитваше да ме убеди, че луничките за осветление светели слабо, защото им бил пуснат кабел 2.5 квадрата...та бил много дебел...
От слаби (тънки) кабели на човека може да му чезне баса или да нагрее яко кабела (дори да изгори)... но да мигат от тях фаровете - съмнява ме.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е36 330d

Мнение от vanko_5 » 02 Яну 2010, 12:10

един кондензатор и проблема се решава иначе ще прецакаш акомулатора и после ще сменяш и двете иде слаб акомулатора и динамото неможе да компенсира падовете на ток като ударе баса на говорителя по този начин са харче консумация на ток много барзюо и после динамото мачи да компенсира загубите на тока и са тормози ем динамото ем акомулатора са пресаква

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 02 Яну 2010, 21:10

Можеше и по неграмотно да го напишеш.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 03 Яну 2010, 17:04

vanko_5 написа:.......

Избягвай да правиш реплики въз основа на забележка, която ти е направена с основание!
За теб специално погледни в подписа ми, има там един линк. Кликаш инсталираш и ще видиш що за резил си!

Назад към Car аудио и видео