ЗА ТРИЕНЕ !!!!!!!!!!
Модератор: Icco
9 мнения
• Страница 1 от 1
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
ЗА ТРИЕНЕ !!!!!!!!!!
колеги я кажете като сложа буфера трябва ли да се променя нещо по другите говорители и тн. Някои говореше за някакви съпротивления да се ложели по тях? Защо ? Имали ли проблем да не слагам нищо? Всичко е паинер по колата да добавя
Последна промяна ares2 на 01 Апр 2009, 3:09, променена общо 1 път
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Май трябва да добавиш още доста инфо за това кое как е направено за да може да ти се отговори по компетентно но от първите ти думи мисля че просто ти говорят глупости 

- ares2
- старши ентусиаст
-
хаха явно са ми ги наговорили глупостите
сега да обясня по ясно CD MP3 4x50W
замених предните с паинери двулетнови със същия диаметър 25 вата мисля.
Отзад са пак два паинера но са 16.5 см диаметър мисля и са по 35 вата. всичките са двулентови. На отвора за ски на подлакътника на задната ми седалка съм монтирал един буфер на паинер активен . Имам си изведени към багажника всички кабели и тн. Въпроса ми възникна когато махнах стария JBL ..един тип ги видя и ми показа някакви съпротивления по тах на пищялките и ми каза че това било слагано за да ги пази от изгаряне като работели с буфер??????. Колата си доиде с тях ,но с махнат буфер и усилвател, а тези JBL бяха заминали. Мембраните задираха в стеблото като се местят и тн. Иначе не бяха лоши но...
Отзад са пак два паинера но са 16.5 см диаметър мисля и са по 35 вата. всичките са двулентови. На отвора за ски на подлакътника на задната ми седалка съм монтирал един буфер на паинер активен . Имам си изведени към багажника всички кабели и тн. Въпроса ми възникна когато махнах стария JBL ..един тип ги видя и ми показа някакви съпротивления по тах на пищялките и ми каза че това било слагано за да ги пази от изгаряне като работели с буфер??????. Колата си доиде с тях ,но с махнат буфер и усилвател, а тези JBL бяха заминали. Мембраните задираха в стеблото като се местят и тн. Иначе не бяха лоши но...
- rollin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Honda Prelude H23
- Мечтае да кара: S2000
- Детайли за колата: 4WS
ares2 написа:хаха явно са ми ги наговорили глупостите
Явно е правел от нищо нещо и затова се е налагало да слага примитивни филтри...., по принцип ако не ЦД-то то поне усилватела трябва да си има Хай пас филтър... , но по обяснението не разбрах много много за какво иде реч...
Как така да се повредят говорителите от суб-а? да не си ги вързал на един канал с него...? ако е така как се промени съпротивлението...абе изникват много неясни въпроси и най добре да го погледне някой дето знае за какво иде реч.....
Car-Audio маниак
SPL TEAM Parvomai
SPL TEAM Parvomai
- ares2
- старши ентусиаст
-
нее всичко си е вързано отделно и както трябва . просто явно онзи "спец" кото ми го каза това не е знаел какви ги говори. системката свири прелично и е оК. Мерси коелги за инфото
- pioneeraudio
- кандидат ентусиаст
-
- ares2
- старши ентусиаст
-
мога но не съм го закрепил още. към другата седмица ще е готово и тогава. сега само го пробвах как свири. Онзи отвор за ските е нещо много хитро....
добре че го има
само да попитам нали отдушника на буфера се ориентира към купето? или самият говорител?

само да попитам нали отдушника на буфера се ориентира към купето? или самият говорител?
ares2 написа:...само да попитам нали отдушника на буфера се ориентира към купето? или самият говорител?
Пич, ти утепа коча с лопатата

По темата.
Най-добре давай на принципа проба-грешка. Сложи го с говорителя към купето, след това с басрефлекса и си прецени как ти харесва повече.
- ares2
- старши ентусиаст
-
хаха
е буфера е нов и си е фабричен но не съм монтирал до сега. хахах
и да съм сигурен все пак хаххаха
и аз се развеселих яко
е буфера е нов и си е фабричен но не съм монтирал до сега. хахах
и да съм сигурен все пак хаххаха
и аз се развеселих яко
9 мнения