ЗА ТРИЕНЕ !!!!!!!!!!

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

ЗА ТРИЕНЕ !!!!!!!!!!

Мнение от ares2 » 29 Мар 2009, 13:42

колеги я кажете като сложа буфера трябва ли да се променя нещо по другите говорители и тн. Някои говореше за някакви съпротивления да се ложели по тях? Защо ? Имали ли проблем да не слагам нищо? Всичко е паинер по колата да добавя
Последна промяна ares2 на 01 Апр 2009, 3:09, променена общо 1 път

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 29 Мар 2009, 15:15

Май трябва да добавиш още доста инфо за това кое как е направено за да може да ти се отговори по компетентно но от първите ти думи мисля че просто ти говорят глупости ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 29 Мар 2009, 16:01

хаха явно са ми ги наговорили глупостите
сега да обясня по ясно CD MP3 4x50W
замених предните с паинери двулетнови със същия диаметър 25 вата мисля.
Отзад са пак два паинера но са 16.5 см диаметър мисля и са по 35 вата. всичките са двулентови. На отвора за ски на подлакътника на задната ми седалка съм монтирал един буфер на паинер активен . Имам си изведени към багажника всички кабели и тн. Въпроса ми възникна когато махнах стария JBL ..един тип ги видя и ми показа някакви съпротивления по тах на пищялките и ми каза че това било слагано за да ги пази от изгаряне като работели с буфер??????. Колата си доиде с тях ,но с махнат буфер и усилвател, а тези JBL бяха заминали. Мембраните задираха в стеблото като се местят и тн. Иначе не бяха лоши но...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Honda Prelude H23
Мечтае да кара: S2000
Детайли за колата: 4WS

Мнение от rollin » 29 Мар 2009, 17:31

ares2 написа:хаха явно са ми ги наговорили глупостите
сега да обясня по ясно CD MP3 4x50W
замених предните с паинери двулетнови със същия диаметър 25 вата мисля.
Отзад са пак два паинера но са 16.5 см диаметър мисля и са по 35 вата. всичките са двулентови. На отвора за ски на подлакътника на задната ми седалка съм монтирал един буфер на паинер активен . Имам си изведени към багажника всички кабели и тн. Въпроса ми възникна когато махнах стария JBL ..един тип ги видя и ми показа някакви съпротивления по тах на пищялките и ми каза че това било слагано за да ги пази от изгаряне като работели с буфер??????. Колата си доиде с тях ,но с махнат буфер и усилвател, а тези JBL бяха заминали. Мембраните задираха в стеблото като се местят и тн. Иначе не бяха лоши но...

Явно е правел от нищо нещо и затова се е налагало да слага примитивни филтри...., по принцип ако не ЦД-то то поне усилватела трябва да си има Хай пас филтър... , но по обяснението не разбрах много много за какво иде реч...
Как така да се повредят говорителите от суб-а? да не си ги вързал на един канал с него...? ако е така как се промени съпротивлението...абе изникват много неясни въпроси и най добре да го погледне някой дето знае за какво иде реч.....
Car-Audio маниак
SPL TEAM Parvomai

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 29 Мар 2009, 18:31

нее всичко си е вързано отделно и както трябва . просто явно онзи "спец" кото ми го каза това не е знаел какви ги говори. системката свири прелично и е оК. Мерси коелги за инфото

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pioneeraudio » 29 Мар 2009, 20:30

колега,можеш ли да постнеш 1-2 снимки на буфера да видим как се е получило,че и аз така ще го правя ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 29 Мар 2009, 21:05

мога но не съм го закрепил още. към другата седмица ще е готово и тогава. сега само го пробвах как свири. Онзи отвор за ските е нещо много хитро.... :mhihi: добре че го има
само да попитам нали отдушника на буфера се ориентира към купето? или самият говорител?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 29 Мар 2009, 21:21

ares2 написа:...само да попитам нали отдушника на буфера се ориентира към купето? или самият говорител?

Пич, ти утепа коча с лопатата :mhihi: Това с отдушника на буфера ми оправи настроението за вечерта. Нищо лично, само не се сърди, ама е адски смешно.
По темата.
Най-добре давай на принципа проба-грешка. Сложи го с говорителя към купето, след това с басрефлекса и си прецени как ти харесва повече.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 29 Мар 2009, 22:06

хаха
е буфера е нов и си е фабричен но не съм монтирал до сега. хахах
и да съм сигурен все пак хаххаха
и аз се развеселих яко

Назад към Car аудио и видео