Система BOSE
Модератор: Icco
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Система BOSE
Здравейте колеги, можете ли да ми обясните откаде мога да си сложа в колата аудио система на Bose и горе-долу колко ще ми струва...Под аудио система имам предвид колкони, плеъри и т.н.
Re: Система BOSE
ka1ZeR написа:Здравейте колеги, можете ли да ми обясните откаде мога да си сложа в колата аудио система на Bose и горе-долу колко ще ми струва...Под аудио система имам предвид колкони, плеъри и т.н.
Каква ти е колата?
От къде си?
Колко си отделил за тази операция?
Под "т.н." какво разбираш?

Аз ще ползвам темата на колегата,да попитам специалистите коя от двете аудио системи-харман и босе,е по-добре направена и има по чист звук?Дали изобщо може да се определи коя е по-добра?Босе съм слушал на А6 2001,ототгава насам нямам впечатления.За Харман мога да кажа,че е нещо уникално.Но това са мои чисто аматьорски виждания!
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
ka1ZeR написа:ами питам попринцип, защото все още нямам кола, но искам да се ориентира, а иначе говоря за Bose пакет като например на някои Аудита и Мерцедеси.
Колега сподели първо какво искаш да си вземеш като модел.. защото щом си писал в БМВ форума значи е БМВ.. АКо е е36... Едно цялостно озвучаване BOSE ( говорители, плейър, и т.н) е колкото читава Ис-ка купе..
- /ASTERIX/
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на китайско
ka1ZeR написа:ами питам попринцип, защото все още нямам кола, но искам да се ориентира, а иначе говоря за Bose пакет като например на някои Аудита и Мерцедеси.
По добре си вземи кола с BOSE,отколкото BOSE за кола че ще ти излезе доста соленичко

- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Не знам, ама насково бях в една А6 2002 с такава система и там точно беше измишльотина, не мерцедеса фабричната вади много по-хубав и чист звук.
А така и никой не можа да ми каже Боус ли се чете или БОСЕ?
А така и никой не можа да ми каже Боус ли се чете или БОСЕ?
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
чете се "боус"
и защо точно тази? те са повече име/пара от колкото постижения. аз съм имал няколко коли със такава уредба и... нищо особено. плебейски дискотечен звук със много кривене...
харман кардън е по-силната като качество и постижения независимо че понякога боус са по-скъпи.
аз лично не бих се занимавал да си слагам нещо такова. има доста други оферти които са по-силни и по-евтини. мисли неща като алпайн, рокфорд фосгейт, кларион... такива нЕкви
и защо точно тази? те са повече име/пара от колкото постижения. аз съм имал няколко коли със такава уредба и... нищо особено. плебейски дискотечен звук със много кривене...
харман кардън е по-силната като качество и постижения независимо че понякога боус са по-скъпи.
аз лично не бих се занимавал да си слагам нещо такова. има доста други оферти които са по-силни и по-евтини. мисли неща като алпайн, рокфорд фосгейт, кларион... такива нЕкви
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- radio_manbg
- младши ентусиаст
-

Това е най-добрата музика слагана фабрично в кола - Брат ми имаше Е46 с такова изпълнение и пре-спокоино мога да кажа че BOSE в ЦЛ, ЦЛС и С-ка издишат, което за мен беше шокиращо откритие...
П.П.
Иначе BOSE нямат плеар (поне аз не знам да имат) така че Слагаш Бекер или Накамичи и имаш базата да мислиш какви колони да сложиш

БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Ама хора..чакайте малко...Колегата който иска да го купува също..
Всички фабрични аудио системи,които сте чували още при самото производство на компонентите са конструирани и настройвани за автомобила в който се вграждат..!! Системи от такъв клас /въпрки,че има и по-добри/ преместени в друго купе не въспроизвеждат същата звукова картина която сте чули в А6 ,бенц и т.н.Има много фактори по който се изгражда една хай-енд звукова автомобилна система и те са строго индивидуални за характеристиките на всяко купе.Става въпрос за материалите който са вложени в салона ,разположението на високоговорителите спрямо конструктивните особености на колата, шума в купето и мн. други..!!
Фирми като босе и харман/кардън не предлагат /поне аз не съм чувал/ компоненти за вграждане във всеки автомобил.Има китове тоест изградени системи за конкретен автомобил и те се предлагат за монтаж в него..!!
Та ако мислте ,че взимате една система от А6 и я плюскате току така в Е36 или 46 и ще чуете същия звук,ще се разочаровате
Колега ka1ZeR,обмисли хубаво какво искаш да постигнеш като звук в колата си и инвестирай парите си по-разумно в къстъм аудио система от висок клас..!!Просто не са малко пари ,за да експериментираш и като не ти хареса да я смениш..
Всички фабрични аудио системи,които сте чували още при самото производство на компонентите са конструирани и настройвани за автомобила в който се вграждат..!! Системи от такъв клас /въпрки,че има и по-добри/ преместени в друго купе не въспроизвеждат същата звукова картина която сте чули в А6 ,бенц и т.н.Има много фактори по който се изгражда една хай-енд звукова автомобилна система и те са строго индивидуални за характеристиките на всяко купе.Става въпрос за материалите който са вложени в салона ,разположението на високоговорителите спрямо конструктивните особености на колата, шума в купето и мн. други..!!
Фирми като босе и харман/кардън не предлагат /поне аз не съм чувал/ компоненти за вграждане във всеки автомобил.Има китове тоест изградени системи за конкретен автомобил и те се предлагат за монтаж в него..!!
Та ако мислте ,че взимате една система от А6 и я плюскате току така в Е36 или 46 и ще чуете същия звук,ще се разочаровате

Колега ka1ZeR,обмисли хубаво какво искаш да постигнеш като звук в колата си и инвестирай парите си по-разумно в къстъм аудио система от висок клас..!!Просто не са малко пари ,за да експериментираш и като не ти хареса да я смениш..

- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
aygofan написа:BMWPetar написа:А така и никой не можа да ми каже Боус ли се чете или БОСЕ?
Ха сега де:
1."Боус" - у градо
2."Босе" - на село
Няма такива...американска компания, така че БОУС си се чете. Това е като на Пайниър да му викаш Пионер...тва да не ти е някоя соц-марка

П.С.- Поста не е конкретно към теб, колега

--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
абсолютно.
мисля че от системите които се вграждат "масово" фабрично във коли само "инфинити" продават отделно компоненти които могат да се вграждат като афтърмаркет. боус и харман кардън (мисля) че не продават отделно за афтърмаркет.
а определено ако изтръгнеш боус компонентите от един бенц и ги сложиш във друга кола можеш да бъдеш сигурен, че резултата няма да е същия...
неща като акустика, изолация и шумопогълщане на купето са много индивидуални и са взети под внимание при фабричния дизайн на уредбата за да се получи хубава звукова картина.
мисля че от системите които се вграждат "масово" фабрично във коли само "инфинити" продават отделно компоненти които могат да се вграждат като афтърмаркет. боус и харман кардън (мисля) че не продават отделно за афтърмаркет.
а определено ако изтръгнеш боус компонентите от един бенц и ги сложиш във друга кола можеш да бъдеш сигурен, че резултата няма да е същия...
неща като акустика, изолация и шумопогълщане на купето са много индивидуални и са взети под внимание при фабричния дизайн на уредбата за да се получи хубава звукова картина.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3