Система BOSE

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

Потребител
Аватар

Система BOSE

Мнение от ka1ZeR » 26 Фев 2009, 16:12

Здравейте колеги, можете ли да ми обясните откаде мога да си сложа в колата аудио система на Bose и горе-долу колко ще ми струва...Под аудио система имам предвид колкони, плеъри и т.н.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Система BOSE

Мнение от aygofan » 26 Фев 2009, 16:18

ka1ZeR написа:Здравейте колеги, можете ли да ми обясните откаде мога да си сложа в колата аудио система на Bose и горе-долу колко ще ми струва...Под аудио система имам предвид колкони, плеъри и т.н.

Каква ти е колата?
От къде си?
Колко си отделил за тази операция?
Под "т.н." какво разбираш?
:roll:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ka1ZeR » 26 Фев 2009, 16:22

ами питам попринцип, защото все още нямам кола, но искам да се ориентира, а иначе говоря за Bose пакет като например на някои Аудита и Мерцедеси.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от biohazard » 26 Фев 2009, 16:24

Аз ще ползвам темата на колегата,да попитам специалистите коя от двете аудио системи-харман и босе,е по-добре направена и има по чист звук?Дали изобщо може да се определи коя е по-добра?Босе съм слушал на А6 2001,ототгава насам нямам впечатления.За Харман мога да кажа,че е нещо уникално.Но това са мои чисто аматьорски виждания!

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 26 Фев 2009, 16:32

ka1ZeR написа:ами питам попринцип, защото все още нямам кола, но искам да се ориентира, а иначе говоря за Bose пакет като например на някои Аудита и Мерцедеси.

Колега сподели първо какво искаш да си вземеш като модел.. защото щом си писал в БМВ форума значи е БМВ.. АКо е е36... Едно цялостно озвучаване BOSE ( говорители, плейър, и т.н) е колкото читава Ис-ка купе..
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ka1ZeR » 26 Фев 2009, 16:35

Естествено, че ще е БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на китайско

Мнение от /ASTERIX/ » 26 Фев 2009, 16:36

ka1ZeR написа:ами питам попринцип, защото все още нямам кола, но искам да се ориентира, а иначе говоря за Bose пакет като например на някои Аудита и Мерцедеси.

По добре си вземи кола с BOSE,отколкото BOSE за кола че ще ти излезе доста соленичко :D

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 26 Фев 2009, 17:37

Не знам, ама насково бях в една А6 2002 с такава система и там точно беше измишльотина, не мерцедеса фабричната вади много по-хубав и чист звук.
А така и никой не можа да ми каже Боус ли се чете или БОСЕ?
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Фев 2009, 18:09

чете се "боус"

и защо точно тази? те са повече име/пара от колкото постижения. аз съм имал няколко коли със такава уредба и... нищо особено. плебейски дискотечен звук със много кривене...

харман кардън е по-силната като качество и постижения независимо че понякога боус са по-скъпи.

аз лично не бих се занимавал да си слагам нещо такова. има доста други оферти които са по-силни и по-евтини. мисли неща като алпайн, рокфорд фосгейт, кларион... такива нЕкви
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 26 Фев 2009, 18:10

Изображение
Това е най-добрата музика слагана фабрично в кола - Брат ми имаше Е46 с такова изпълнение и пре-спокоино мога да кажа че BOSE в ЦЛ, ЦЛС и С-ка издишат, което за мен беше шокиращо откритие...

П.П.
Иначе BOSE нямат плеар (поне аз не знам да имат) така че Слагаш Бекер или Накамичи и имаш базата да мислиш какви колони да сложиш
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от aygofan » 26 Фев 2009, 18:11

BMWPetar написа:А така и никой не можа да ми каже Боус ли се чете или БОСЕ?

Ха сега де:
1."Боус" - у градо
2."Босе" - на село
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 26 Фев 2009, 18:46

Ама хора..чакайте малко...Колегата който иска да го купува също..

Всички фабрични аудио системи,които сте чували още при самото производство на компонентите са конструирани и настройвани за автомобила в който се вграждат..!! Системи от такъв клас /въпрки,че има и по-добри/ преместени в друго купе не въспроизвеждат същата звукова картина която сте чули в А6 ,бенц и т.н.Има много фактори по който се изгражда една хай-енд звукова автомобилна система и те са строго индивидуални за характеристиките на всяко купе.Става въпрос за материалите който са вложени в салона ,разположението на високоговорителите спрямо конструктивните особености на колата, шума в купето и мн. други..!!

Фирми като босе и харман/кардън не предлагат /поне аз не съм чувал/ компоненти за вграждане във всеки автомобил.Има китове тоест изградени системи за конкретен автомобил и те се предлагат за монтаж в него..!!

Та ако мислте ,че взимате една система от А6 и я плюскате току така в Е36 или 46 и ще чуете същия звук,ще се разочаровате :confused:

Колега ka1ZeR,обмисли хубаво какво искаш да постигнеш като звук в колата си и инвестирай парите си по-разумно в къстъм аудио система от висок клас..!!Просто не са малко пари ,за да експериментираш и като не ти хареса да я смениш.. :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 26 Фев 2009, 18:47

aygofan написа:
BMWPetar написа:А така и никой не можа да ми каже Боус ли се чете или БОСЕ?

Ха сега де:
1."Боус" - у градо
2."Босе" - на село

Няма такива...американска компания, така че БОУС си се чете. Това е като на Пайниър да му викаш Пионер...тва да не ти е някоя соц-марка :mhihi:

П.С.- Поста не е конкретно към теб, колега :) Да не се подлъжеш ;) Просто бая хора има, които казват Пионер, Босе или Хармон Кардон ;)
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от aygofan » 26 Фев 2009, 18:49

plradev написа:
Колега ka1ZeR,обмисли хубаво какво искаш да постигнеш като звук в колата си ....

Тя рибата в морето...колегата сложи тигана... :twisted:
Първо си купи аФтомобил...после ще му измислим музика...сега няма да постигнеш кой знае какво с хипотетични предложения... :help:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Фев 2009, 18:53

абсолютно.

мисля че от системите които се вграждат "масово" фабрично във коли само "инфинити" продават отделно компоненти които могат да се вграждат като афтърмаркет. боус и харман кардън (мисля) че не продават отделно за афтърмаркет.

а определено ако изтръгнеш боус компонентите от един бенц и ги сложиш във друга кола можеш да бъдеш сигурен, че резултата няма да е същия...

неща като акустика, изолация и шумопогълщане на купето са много индивидуални и са взети под внимание при фабричния дизайн на уредбата за да се получи хубава звукова картина.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Следваща

Назад към Car аудио и видео