DVD и Монитор за Е39

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Ducati 1199
Детайли за колата: Лукс,лукс,лукс и пак лукс

DVD и Монитор за Е39

Мнение от Mitio » 15 Яну 2009, 23:27

Започнал съм един проект за двд в колата,всичките ми компоненти са налице,само ми липсва пластмасата около монитора-като тази.......

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... hlight=dvd

Въпросът ми е каде мога да купя такава пластмаса за Е39 монитора иначе ми е 7"

Другият вариант който мисля е да се монтира монитора на тавана,точно пред плафона,но как ще стане,да ви кажа честно си нямам идея,а и кабелите докато искарам дотам доста зор ще видя.

Давайте съвети и идеи!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Последна промяна Mitio на 22 Яну 2009, 1:58, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пак BMW
Детайли за колата: E39 525TDS

Мнение от Vader » 18 Яну 2009, 1:09

Такава бленда можеш да си поръчаш от Дару или от Тояга.А и някой тука продаваше-виж с търсачката.

кандидат ентусиаст
Аватар

.

Мнение от Mitio » 21 Яну 2009, 1:21

Колеги помагайте че вече взех монитора и двд-то значи на височина монитора е 7" и пасва перфектно на височината на отвора но на широчина треат някакви пластмаси.И другото което искам да питам ,някои знае ли какво има под пластмасата на която е запалката на Е39 идеята ми е да сложа двд-то там с лице нагоре и питането ми е дали някои знае какво има одолу и дали ще се събере двд там?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 M3 Convertible

Re: .

Мнение от Ivaka » 21 Яну 2009, 19:42

Mitio написа:Колеги помагайте че вече взех монитора и двд-то значи на височина монитора е 7" и пасва перфектно на височината на отвора но на широчина треат някакви пластмаси.И другото което искам да питам ,някои знае ли какво има под пластмасата на която е запалката на Е39 идеята ми е да сложа двд-то там с лице нагоре и питането ми е дали някои знае какво има одолу и дали ще се събере двд там?

Няма да се събере ДВД-то на мястото на запалката,а такава декоративна пластмаса и я аз се сещам само за тояга.
Със 200 в насрещното питай как е в първа класа,когато до мен се возят 2 кучки за украса....

кандидат ентусиаст
Аватар

.

Мнение от Mitio » 22 Яну 2009, 2:02

Колеги вече го почнах,днес разчарковах цялото табло за да мога да сваля фаричното радио(какви са тея "умни" инжинери така да го направят незнам)Реших да сложа двд-то в жабката а монитора на мястото на радиото,днес пробвах всичко и работи утре ще го слагам,само още ми стои въпроса с запълването на дупките около монитора но ще направим нещо от каталога на направи си сам,а и някои ако се чуди някога как да свърже евро букса с буксата на бмв-то,всмисъл кои пин каде трябва да е да пише ще се радвам да помогна щото аз се видях в чудо докато намеря схемата.

кандидат ентусиаст
Аватар

.

Мнение от Mitio » 23 Апр 2009, 0:48

Колеги отдавна се каня и най накрая направих снимки на това което направих с колата.Вижте в галерията и мола кажете какво мислите,харесва ли ви,не ви ли и защо,да знам дали да се занимавам още или направо да го махам.На мен ми допада ама искам и странично мнение.

Потребител
Аватар
Кара: 2002 X5 4.4 1999 528it

Мнение от KKKBMW » 23 Апр 2009, 1:33

Браво колега!
Ако можеш само да кажеш това около монитора купи ли го или ти го направи, щото изглежда много добре.
Браво!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

.

Мнение от Mitio » 23 Апр 2009, 10:41

Това около монитора е възможно най евтиния и лесен за работа материал,ама добре че беше един приятел дето е майсторче да ме подсети с какво да го направя.Това е ПВЧ което е облицовано с черна кожа,всичко ми излезе 2 лв.А монитора беше светло сив на цвят но тапицирах и него и общо за работа това нещо ми дойде към 10 лв. :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 23 Апр 2009, 22:39

коелга мен ме кефи ако бях на тве място пак така щях д аго направя
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

кандидат ентусиаст
Аватар

.

Мнение от Mitio » 24 Апр 2009, 13:59

Мерси колеги,иначе монитора не е сензорен и не се ли чудите как се управлява двд-то? Значи двд плеара е в жабката и го управлявам посредством дистанционно.Но как да стане без жабката да е постоянно отворена?Ако ви прави впечетелние в горния ляв ъгъл на монитора има едно доидче,значи направено е следното: кабелче на което в двата края има диоди и няколко елемента на него,като единия край е изведен при монитора горе вляво ,а другия край е точно пред двд плеара в жабката и той просто предава сигналите от дистанционното на плеара,проблемът засега е че не съм му сложил усилвател и сигналите затихват и работи само на около една педя разстояние от диода.Но и това ще се оправи. :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 15 Май 2009, 10:00

Mario Pankov написа:Браво, изглежда много добре, ако тапицираш панела с изк. кожа като материала на таблото, мисля ще стане перфектно. Даже отстрани има място и за един bluetooth :)

Ето още едно добро решение за панела ...

Изображение

И цялата тема:

http://www.mp3car.com/vbulletin/worklog ... bezel.html

кандидат ентусиаст
Аватар

.

Мнение от Mitio » 15 Май 2009, 10:29

супер е станало това,само че аз си продадох оригиналния касетофон и няма как да му ползвам панела иначе тази идея е по добра,но и доста повече работа са вложили хората :)

Назад към Car аудио и видео