Коледен подарък за е36...

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Коледен подарък за е36...

Мнение от err0r » 16 Дек 2008, 14:12

... решил съм да продължа с подаръците към любимата по случай празниците, та стигнах до тоя подфорум.
Никога не съм мислел, че ще искам да имам кой знае какво озвучаване в колата, но ето, че се случи.
Да се допитам до вас за варианти за озвучаване. Малко съм капризен, обаче. Не искам някакви големи сандъци в багажника, не искам да ми дрънкат ламарините, когато съм усилил звука. Искам просто в колата да се чува качествено, без да карам хората, дето са отвън да слушат това, дето съм си пуснал. Т.е. не търся позьорщина, а качество на звука в купето.
Като за начало имам един плейър Alpine 9880R, който не мисля да сменям, защото много ми харесва и се вписва идеално в интериора. Нататък сте вие със съветите, за които благодаря предварително.
И без изхвърляне, че... няма да има 13-та заплата :) :mhihi:
Изображение

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Re: Коледен подарък за е36...

Мнение от RSxRacer » 16 Дек 2008, 14:21

err0r написа:... решил съм да продължа с подаръците към любимата по случай празниците, та стигнах до тоя подфорум.
Никога не съм мислел, че ще искам да имам кой знае какво озвучаване в колата, но ето, че се случи.
Да се допитам до вас за варианти за озвучаване. Малко съм капризен, обаче. Не искам някакви големи сандъци в багажника, не искам да ми дрънкат ламарините, когато съм усилил звука. Искам просто в колата да се чува качествено, без да карам хората, дето са отвън да слушат това, дето съм си пуснал. Т.е. не търся позьорщина, а качество на звука в купето.
Като за начало имам един плейър Alpine 9880R, който не мисля да сменям, защото много ми харесва и се вписва идеално в интериора. Нататък сте вие със съветите, за които благодаря предварително.
И без изхвърляне, че... няма да има 13-та заплата :) :mhihi:

Бате кажи една цена която си готов да отделиш за да можем да ти помогнем :)
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 16 Дек 2008, 14:39

Забравих да кажа. Отпред в краката съм с едни 13см JBL двулентови, които не свирят лошо. Във вратите "църкат" фабричните Nokia tweeter-и. В кутиите отзад има 10см двулентови Sony (X-Plode мисля). Търся по-скоро нещо, което да подчертае ниските звуци... Цени... колкото по-малко, хаха... шегувам се. 300-400лв ще ме оправят ли? :uups:
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 16 Дек 2008, 17:47

Ей, благодаря ти много. Сега само ако ми кажеш модели и марки говорители, ще е супер. Как да стане напасването после, че да сме точно на дупката на ски сака? Т.е. възможно ли е кутията да се маха за 20 секунди и да се връща обратно на място за още 20. Това ми беше мисълта в най-първия постинг за компактните размери (колкото може де) и масата на самия туч.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Indiana » 16 Дек 2008, 19:51

Започни с усилвателя, след това отзад прилични елипси. Това би трябвало да влезе точно в бюджета и няма да питаш за повече.
Имах намерение да правя същото като теб + туба/леген и т.н. в багажниа, но дори и без нея номера дрънчи :uups: и звука е супер чист.
Усилвател alpine + тонколони hertz

С две думи купи си качествен усилвател + задни говорители и не се занимавай с излишни субуфери ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Indiana » 17 Дек 2008, 12:08

Mario Pankov написа:Новите усилватели на Алпайн не са кой знае какво, даже вече бутат яко интеграли в тях, Хертц или Аудисон са далеч по-добри. Ако намериш стар Алпайн от някъде - също отличен вариант. Елипсите също са вариант, стига да му се реже ламарина :mhihi: Аз мисля, че колата няма смисъл да се съсипва и един приличен басов говорител като Фокал-а би решил проблема.

Не ги разбирам кои са добри и кои не, моя е на 3 години, ама при мен се получава супер.
п.п. Ламарината не се реже (никога не бих си нарязал колата). Продават се едни пластмаси май адаптори им викат и всичко си лепва идеално.

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 17 Дек 2008, 22:41

От къде най-бързо мога да си набавя адаптери за елипси? :help:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: се на жена си
Мечтае да кара: нещо с шест дросела

Мнение от mladfen » 18 Дек 2008, 1:16

err0r написа:От къде най-бързо мога да си набавя адаптери за елипси? :help:

от Авител - 45 лв
погледни на сайта им но мисля че е толкова цената
при мен елипсите с тези адаптори свирят бясно а са пионерки 6904i модел
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 18 Дек 2008, 3:23

mladfen написа:
err0r написа:От къде най-бързо мога да си набавя адаптери за елипси? :help:

от Авител - 45 лв
погледни на сайта им но мисля че е толкова цената
при мен елипсите с тези адаптори свирят бясно а са пионерки 6904i модел

Същото го посъветвах, 100% същото, все едно сме се наговорили. Пайнерки 6904и и адаптори и да не се занимава с глупости. За 200лв е цар. Даже да си ползва кабелите на старите кутии. Звука ще го изненада приятно.

Успех Жоре. ;)
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 18 Дек 2008, 3:49

Ясно. Май ще е това засега. В събота мисля да мина да видя за какво става въпрос. След монтажа ще пиша пак. :)
А да питам, възможно ли е, ако не постигна желания ефект, да бутна една сглобена кутия JBL в багажното, че да ми е мирна вече главата. По тоя въпрос някакви мнения и съвети? За нея вече със сигурност ще трябва амп, но той ще е само за нея, така че не мисля, че ще трябва кой знае каква мощност. :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Diamantschwarz coupe

Мнение от gotcha » 18 Дек 2008, 11:07

Колегата Марио, говори за качествен саунд с добра предна линия и съб.
По този начин ще се постигне максимален ефект с минимални средства.
Идеята с елипсите е компромисна. Това си е конфигурация от миналия век :mhihi:
Както ерора сам каза - абе аз ще си сложа елипсите без усилвател както предполагам го съветвате, ма ако не ми стига ще зема да наръгам един съб в багажника... и ще стане едно мазало.
Щом искаш качество, а не просто да бучи отвсякъде - добра предна линия + съб. Като за начало смени умрелите пищялки отпред, и сложи една 10-ка с един усилвател, както ти каза Марио. След време може да се замислиш да смениш и уфърите отпред и да скълъпиш една двукомпонентна системка.

П.С. Завиждам ти, че имаш скисак :uups:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 22 Дек 2008, 1:53

err0r написа:Ясно. Май ще е това засега. В събота мисля да мина да видя за какво става въпрос. След монтажа ще пиша пак. :)
А да питам, възможно ли е, ако не постигна желания ефект, да бутна една сглобена кутия JBL в багажното, че да ми е мирна вече главата. По тоя въпрос някакви мнения и съвети? За нея вече със сигурност ще трябва амп, но той ще е само за нея, така че не мисля, че ще трябва кой знае каква мощност. :roll:

То и за елипсите ти трябва усилвател . Моята система е с крайна цел HQ макар и суба да ми е 306 на Pioneer просто го ползвам на 30-40 процента от потенциала му и няма криввене толкова ,а само допълва звуковата картина от другите компоненти
I'm slowly drifting
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 24 Дек 2008, 4:55

Изображение
Такам. Реших проблема с подаръците (почти), закупувайки и монтирайки Infinity Basslink. Надявам се покупката да е читава. Монтирахме я тая вечер, благодаря на Burningparis за съдействието. Свири доволно, май е точно това, което търся. Още не е настроена като хората, но утре ще се случи. За утре оставих и фиксирането в багажника, защото просто не издържах и веднага след монтажа, сглобихме всичките кори, прагове, жабката и емнахме към Витоша. :twisted:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 320 I

Мнение от Burningparis » 24 Дек 2008, 17:17

:welcome:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: остъклена тераса
Мечтае да кара: open wheeler

Мнение от dobo-is » 28 Дек 2008, 19:52

mladfen написа: