Въпрос за кондензатор ...

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Въпрос за кондензатор ...

Мнение от DirtySouth » 19 Окт 2008, 13:20

Колеги пречи ли на кондензатора да е надолу с дисплея понеже ми дойдоха малко къси кабелите :mhihi: Освен че е кофти че е наобратно други проблеми има ли ? Или си работи пак коректно
I'm slowly drifting
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос за кондензатор ...

Мнение от Znajko » 19 Окт 2008, 14:20

DirtySouth написа:Колеги пречи ли на кондензатора да е надолу с дисплея понеже ми дойдоха малко къси кабелите :mhihi: Освен че е кофти че е наобратно други проблеми има ли ? Или си работи пак коректно

Според мен не! В сайта на DLS (www.dls.se) има инструкция за монтаж на кондензатора и там пише, че може да се монтира във всички посоки. Надявам се и при другите производители да е подобно положението. Дано да съм бил полезен :D
///M Club Member

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 20 Окт 2008, 20:51

Ако го монтираш на плънолуние и за флюс използваш плюнка от девствен охлюв престояла 4 дни в джамията - няма проблем.

Иначе ако не е точно под 90 градуса капацитета му пада на 100 uF и това е необратим процес, а ако престой в това положение повече от 43 секунди има опасност електролита да разяде корпуса и да влезе в реакция с въздуха, като процеса е силно екзотермичен и освен, че ще ти запали тапицерията като нищо ще прогори ламарината на багажника и ще имаш шпионка към асфалта.

Сега сериозно - няма проблем никакъв :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TazzMann » 23 Окт 2008, 21:35

Cyberloner написа:Ако го монтираш на плънолуние и за флюс използваш плюнка от девствен охлюв престояла 4 дни в джамията - няма проблем.

Иначе ако не е точно под 90 градуса капацитета му пада на 100 uF и това е необратим процес, а ако престой в това положение повече от 43 секунди има опасност електролита да разяде корпуса и да влезе в реакция с въздуха, като процеса е силно екзотермичен и освен, че ще ти запали тапицерията като нищо ще прогори ламарината на багажника и ще имаш шпионка към асфалта.

Сега сериозно - няма проблем никакъв :)
...готин, ма и ти ги пишеш едни... :mhihi: :mhihi: :mhihi: не коркай така колегата !!!