Въпрос за параметри или какви колони да избера?
Модератор: Icco
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Въпрос за параметри или какви колони да избера?
Може ли някой да ме насочи, колони с какви параметри да избера. Искам да сложа две трилентови колони на CD Pioneer DEH-4000UB. За момента съм се спрял на Pioneer TS-2003i или Pioneer TS-А6903i.
Основният ми въпрос е, тъй като първите колони са с честотен диапазон 27-31000Hz, а вторите - 28-22000Hz, кои ще са по-подходящи за малка кола, така че да се чува що-годе добър бас (ясно ми е, че няма да е като туба) и хубави високи честоти (средите не ги обичам). Колоните ще бъдат монтирани на кората върху "дъска" (или както там се нарича дървената подложка между колоните и кората). И в същност, каква е разликата (ако има такава) в звука при кръглите и елипсовидните колони.
(Имам едно на ум, скоро и във вратите да сложа едни колонки.)
П.С. Моля, отговаряйте ми като на музикален инвалид, ІІ група
Основният ми въпрос е, тъй като първите колони са с честотен диапазон 27-31000Hz, а вторите - 28-22000Hz, кои ще са по-подходящи за малка кола, така че да се чува що-годе добър бас (ясно ми е, че няма да е като туба) и хубави високи честоти (средите не ги обичам). Колоните ще бъдат монтирани на кората върху "дъска" (или както там се нарича дървената подложка между колоните и кората). И в същност, каква е разликата (ако има такава) в звука при кръглите и елипсовидните колони.
(Имам едно на ум, скоро и във вратите да сложа едни колонки.)
П.С. Моля, отговаряйте ми като на музикален инвалид, ІІ група
- didore
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 М52B20
- Мечтае да кара: Е30 М52Б28 Компресор
Колега преди седмица си сложих Helix E169. Много чист звук и страхотен бас. Цена 159лв.
http://www.audiotec-fischer.com/lautsprecher.html?&L=1
http://www.audiotec-fischer.com/lautsprecher.html?&L=1
Ма много ме кефи тази кола!!!

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
- Vlados
- с две лица
-
Накрая сложих отзад едни елипси Херц, във вратите едни 17-ки Херц и по една пищялка Херц. Определено се получи неочаквано добра комбинация.
- bELiAr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325i
- Мечтае да кара: 650i
- Vlados
- с две лица
-
bELiAr написа:кои елипси ... кутии направи ли им и усилвател имаш ли ..защото и аз съм на хертз и съм мн доволен
Май бяха модел "...690", без кутии (то на Корсата ако сложа и кутия, няма къде крик да събера), без усилвател (то касетофона си е як). За тая черупка стана повече от добре.
6 мнения
• Страница 1 от 1