Car Audio system - help
Модератор: Icco
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- inkozikaas
- Потребител
-
Car Audio system - help
Така, решил съм да си купя усилвател и туба
предните говорители са 2*75W Blaupunkt GTx 402 - 10cm
задните са 2*135W Blaupunkt GTx803 - 20см
свирката е JVC KD-S891R
За усилвател съм се спрял засега на следния: http://ddm.911.bg/a2/offers.asp?p=41935 ... bg&id=2113
като целта е усилвателя да захрани четирите колони и субуфера
за самия субуфер не съм мислил - но предполагам че пак ще е туба Blaupunkt може би .......... кутия не мога са сложа - нямам къде , басове също не мога да сложа на кората защото Audito80 има една заводска ламарина под кората в която отвори за басове - nain :-)))
Бих искал да ме посъветвате дали този усилвател е добър , какво да комплектовам към него като туба и кабели и дали ми трябват още неща.
А ако не е ... дайте идеи какво би било добре да купя
*** предпочитам конкретни мнения по темата без да се обсъждат наличните компоненти - така и така ги има - действам с тях !!
предните говорители са 2*75W Blaupunkt GTx 402 - 10cm
задните са 2*135W Blaupunkt GTx803 - 20см
свирката е JVC KD-S891R
За усилвател съм се спрял засега на следния: http://ddm.911.bg/a2/offers.asp?p=41935 ... bg&id=2113
като целта е усилвателя да захрани четирите колони и субуфера
за самия субуфер не съм мислил - но предполагам че пак ще е туба Blaupunkt може би .......... кутия не мога са сложа - нямам къде , басове също не мога да сложа на кората защото Audito80 има една заводска ламарина под кората в която отвори за басове - nain :-)))
Бих искал да ме посъветвате дали този усилвател е добър , какво да комплектовам към него като туба и кабели и дали ми трябват още неща.
А ако не е ... дайте идеи какво би било добре да купя
*** предпочитам конкретни мнения по темата без да се обсъждат наличните компоненти - така и така ги има - действам с тях !!
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
За да захраниш 4-те колони и събуфъра ти трябва 4+1 канален усилвател.
С този можеш да захраниш двете задни и на другите 2 канала да вържеш
мостово уфъра.Това е добър вариант,защото предните колони са около
15 вата реална мощност и могат да се вържат към касетофона,който ако е
поне 4х35 ще ги захранва перфектно.
А за усилвател-има много по-добри Lanzar и Magnat на доста по-приемливи
цени.
С този можеш да захраниш двете задни и на другите 2 канала да вържеш
мостово уфъра.Това е добър вариант,защото предните колони са около
15 вата реална мощност и могат да се вържат към касетофона,който ако е
поне 4х35 ще ги захранва перфектно.
А за усилвател-има много по-добри Lanzar и Magnat на доста по-приемливи
цени.
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
по-добре е да загубиш функцията Fader смисъл баланса предни-задни
ида вържеш предна лява със задна лява на левия канал на стъпалото предна дясна изадна дясна на десния канал на стъпалото а буфера мостово на останалите два канала ,евентуално може да се наложи използването на кондензатори за предните колонки , защото не е яснона каква мощност издържат тествай и ако почнат да гъгнат преди задните това значи 4е трябват кондензатор4ета може да опиташ последователно на предните говорители да сложиш по един 50микрофарада неелектролитни ако нямаш може да използваш и електролитни , но за да получиш да кажем 50 микрофарада трябва да използваш 2х22мф( така ги продават ) и нещо много важно волтажа им да бъде възможно най-голям 63волта или 100 , 6от иначе опасно
думкат като пиратки
ако имаш интерес звънни ми да ти обясня по тел. че много се замаях с писане
0886 444 448 Иво
ида вържеш предна лява със задна лява на левия канал на стъпалото предна дясна изадна дясна на десния канал на стъпалото а буфера мостово на останалите два канала ,евентуално може да се наложи използването на кондензатори за предните колонки , защото не е яснона каква мощност издържат тествай и ако почнат да гъгнат преди задните това значи 4е трябват кондензатор4ета може да опиташ последователно на предните говорители да сложиш по един 50микрофарада неелектролитни ако нямаш може да използваш и електролитни , но за да получиш да кажем 50 микрофарада трябва да използваш 2х22мф( така ги продават ) и нещо много важно волтажа им да бъде възможно най-голям 63волта или 100 , 6от иначе опасно

- inkozikaas
- Потребител
-
Схемата която предлага bmwdriver ми се вижда доста разумна и приемлива и мисля да се придържам към нея. Свирката е 4*45 и прекрасно си захранва предните колони и сама. Дори без усилвател като ги понадуя повечко предните почват да гъгнат което ме довежда до мисълта че няма проблем да ползвам схемата на bmwdriver.
Така ... остава да избер подходящ комплект усилвател и туба.
Ако имате желание даите предложения за 4 канален усилвател и бас-туба във вид на линкове за да мога да мисля :-)))))
Така ... остава да избер подходящ комплект усилвател и туба.
Ако имате желание даите предложения за 4 канален усилвател и бас-туба във вид на линкове за да мога да мисля :-)))))
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
Според мен най-добре е да си вържеш предните на плеъра (в предишен пост май се спомена)... а бе да ти кажа и задните няма да иам проблем да си ги вържеш към плеъра, така че ще ти трябва едно двуканално стъпало с бас. За стъпало мога да ти предложа - Magnat, Lanzar, Boschmann, Audison, JBL и т.н. Препоръчвам ти Magnat Bull Power 3000 и Boschmann PCH-828ATX. За бас трябва да ти погледна разположението в багажника и ще те ориентирам ако искаш. Препоръчвам ти да си вземеш Magnat Xecutor 1200, но за бас-говорители има толкова варианти, че... може да ти давам примери до утре. Ако искаш само ми кажи до какви пари и ще ти дам доста офертички на много марки.
Само едно ще те посъватвам (не искам да ми се сърдиш) - не си купувай за нищо на света Bualpunkt туба. Имам лоши спомени от такива работи. Взимаш си го и след нема и месец ще ходиш да ти я сменят, ако ти я, след един месец, пак, после пак и така докато не ти писне на к..а.
Само едно ще те посъватвам (не искам да ми се сърдиш) - не си купувай за нищо на света Bualpunkt туба. Имам лоши спомени от такива работи. Взимаш си го и след нема и месец ще ходиш да ти я сменят, ако ти я, след един месец, пак, после пак и така докато не ти писне на к..а.
Като цяло ето ти едно примерче:
Усилвател: Magnat Bull Power 3000 - 2x120W RMS на 4 ома - 1х300W на 4 ома (по книжка). Има си всички настройки като volume, balance, bass-boost + 18dB, Variable-LPF, Variable-HPF и т.н. Като цяло доста добър усилвател. Цената му в магазините е 249лв., ако искаш мога да ти го дам на 229лв.
Бас: ... зациклих
... Boschmann ALX-122SP много готино говорителче. Свири та се къса. Ако искаш може да го чуеш. С ниска резонансна честота, добра чувсвителност, 250W RMS на 4 ома, еднонамотков... Цена с кутия - 169лв.
Сега не мога да ти изброя всички, защото скоро не съм ходил до складовете да видя какво са докарали. Сега продавам бас Boschmann AZX-W12 NUKE който по магазините е от 220 до 240лв. Аз го продавам за 149лв, защото клиента ми е на зор - ползван е - нема и 3 седмици!

- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Без да искам да се заяждам ако наистина се занимаваш с музика и твърдиш това което си написал за този усилвател то опресни си знаниятаdZvero написа:Усилвател: Magnat Bull Power 3000 - 2x120W RMS на 4 ома - 1х300W на 4 ома

Е те такова животно нямаdZvero написа: като volume
Цената е наистина добраdZvero написа: ако искаш мога да ти го дам на 229лв.

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

- inkozikaas
- Потребител
-
Нова концепция
Тотално смених концепцията ... мамка му ... мразя когато се оказва че правя тъпотий :-).
Задните говорители вече са Magnat Classic 204
Предните също ще са Magnat .... Кажете кой 10сантиметрови мислите че са добри ?
Усилвателя ще е Magnat Bull Power 3000 - dZvero ... да се готви с неговата оферта ... обаче в твоя магазин тоя усилвател се е изчерпал :-)))
За открити басове нямам място , някаква цилиндрична туба ще да бъде субуфера ... дайте идеи каква обаче.
И най важния въпрос - окабеляването - какви кабели да търся и от къде.
Дано да не ставам досаден с моите въпроси. Но бих искал да се науча ... доста от подфорума Car Audio изчетох /общо взето всичко :-))/, доста неща научих, благодаря Ви ... но явно имам още много хляб да ям.
P.S Fast-and-Furious май ще е най-доволен :-))))
Задните говорители вече са Magnat Classic 204
Предните също ще са Magnat .... Кажете кой 10сантиметрови мислите че са добри ?
Усилвателя ще е Magnat Bull Power 3000 - dZvero ... да се готви с неговата оферта ... обаче в твоя магазин тоя усилвател се е изчерпал :-)))
За открити басове нямам място , някаква цилиндрична туба ще да бъде субуфера ... дайте идеи каква обаче.
И най важния въпрос - окабеляването - какви кабели да търся и от къде.
Дано да не ставам досаден с моите въпроси. Но бих искал да се науча ... доста от подфорума Car Audio изчетох /общо взето всичко :-))/, доста неща научих, благодаря Ви ... но явно имам още много хляб да ям.
P.S Fast-and-Furious май ще е най-доволен :-))))
За мен най-добрите предни 10см (4") двулентови (коаксиални) говорители са Lanzar AX4.2 (HR4.2) като цена/качество/мощност/точност на възпроизвеждане. Продават се за 70лв. - мога да ти ги дам с 5-10лв. по-надолу (това са 3м 10кв. кабел все пак
) - http://www.lanzar.com/itempage.asp?MODEL=HR4.2
За Magnat-a след малко ще скоча да ги попитам и ще ти кажа както е станало и кога ще има...
За касата/тубата - най-добре е да се направи по багажника (ще хубаво и ще знаеш, че си е точно за тебе и най-важното ЩЕ те КЕФИ)... ( а бе нещо много "ще"-та станаха тука
).
Кабелите зависят главно от усилвателя, който ще избереш, а в случая ще ти трябват мин 10кв. (поне аз това ти препоръчвам). Принципно колкото-повече толкова по-добре, но с изключения. Минусовият кабел трябва да е със същото сечение/дебелина както и захранващия. Магазин - "Роял Електроникс" държат ниски цени на кабелите. След 30мин ще ходя там и ако искаш утре ще ти кажа колко струват (за това отивам 10кв).
Ми май това беше... поне за сега.

За Magnat-a след малко ще скоча да ги попитам и ще ти кажа както е станало и кога ще има...
За касата/тубата - най-добре е да се направи по багажника (ще хубаво и ще знаеш, че си е точно за тебе и най-важното ЩЕ те КЕФИ)... ( а бе нещо много "ще"-та станаха тука

Кабелите зависят главно от усилвателя, който ще избереш, а в случая ще ти трябват мин 10кв. (поне аз това ти препоръчвам). Принципно колкото-повече толкова по-добре, но с изключения. Минусовият кабел трябва да е със същото сечение/дебелина както и захранващия. Магазин - "Роял Електроникс" държат ниски цени на кабелите. След 30мин ще ходя там и ако искаш утре ще ти кажа колко струват (за това отивам 10кв).
Ми май това беше... поне за сега.

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
dZvero написа:.......
Така и така ходиш по-фирмите за аудио,та да те помоля да проучиш
колко най-тънко могат да се намерят следните СД-та:
Alpine CDE 9821 RM
Alpine CDM 9803 RM
Alpine CDE 9827 RM
- Nikolay1
- Кой кашля?
-
- Кара: D779676
И за Magnat Classic 216 или JBL GTO6505Ce ако може да погледнеш някаде и направо да ги взимам, че ми омръзна да търся :x
Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия
Oня русия
- inkozikaas
- Потребител
-
dZvero .... много благодаря за помоща и за информацията. За предните наистина съм решил и те да са Magnat ... може би:Car Fit 102 или Classic 102 по скоро - като ще е Magnat .... да е Magnat ....
а къде е този магазин на "Роял Електроникс" и какви типове кабели да търся /дайте малко повече инфо за видовете кабели и приложението им/
а къде е този магазин на "Роял Електроникс" и какви типове кабели да търся /дайте малко повече инфо за видовете кабели и приложението им/
Магазина на "Роял Електроникс" се намира в кв.Дървеница,на булеварда,който отива към ж.к.Младост
http://bgmaps.com/map.asp?sid=c0631636e ... x=61&iy=28

http://bgmaps.com/map.asp?sid=c0631636e ... x=61&iy=28

Driver's Racing Team
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2