Свързване на 6 говорителя??? Въпрос???
Модератор: Icco
10 мнения
• Страница 1 от 1
Свързване на 6 говорителя??? Въпрос???
колеги някои може ли д ми каже как се свързват 6 говорителя към касетофон с изхои за 4?
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
- Кара: M40B18 '93
на два от каналите ще вържеш по два в паралел.Само гледай да са по 8 ома, за да се получи 4 ома след като ги вържеш заедно 

- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
6efovete написа:проблема е че всичките са ми по 4 омакак може да се вържат тогава?
връзваш паралелно и стават 2 ома няма страшно ако слу4айно се претовари стъпалото си има защитка.
вси4ките говорители ли са басови пусни по една снимка и да кажеш кой къде ще бъде монтиран. ако говорителя неможе да извади 4итав бас хубаво е да се захрани през кондензатор за да не се товари стъпалото в ниските 4естоти .
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
ludiagsm написа:връзваш паралелно и стават 2 ома няма страшно ако слу4айно се претовари стъпалото си има защитка.
Обикновенно авто ЦД-тата нямат външни защити, а чиповете им рядко имат вградена такава и не поддържат 2 ома

Тогава остава варианта 2 от 6-те да се използват за високи или среди през кондензатор както каза или да си монтираш малко стъпало за 2 от говорителите.
Друг вариант е ако имаш по 2 по слаби4ки и еднакви говорителя да ги вържеш последователно и да стане 8 ома.Така ще загубиш повер ама ако са некви слабички поне няма да изгорят или да плющят.
..
така.. ситуацията е следната. Предните два са на NOKIA от оригиналните за модела Е36 25W 4 ома. тях съм сложил долу в краката. От там извадих два JBL двулентови на които са лепени едни сапротивления? Но не знам за какво са.. колата е имала цяла система JBL но е махната тубата и задните и са останали само тези. Аз искам тях да ги сложа отзад в кората. Те са 4 ома и do 90W. Имам още два по малки JBL пак двулентови котио искам да монтирам на мястото на онези оригиналните във вратите . ?????????????? Касетофона подържа 4 колкони само?
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Re: ..
6efovete написа:така.. ситуацията е следната. Предните два са на NOKIA от оригиналните за модела Е36 25W 4 ома. тях съм сложил долу в краката. От там извадих два JBL двулентови на които са лепени едни сапротивления? Но не знам за какво са.. колата е имала цяла система JBL но е махната тубата и задните и са останали само тези. Аз искам тях да ги сложа отзад в кората. Те са 4 ома и do 90W. Имам още два по малки JBL пак двулентови котио искам да монтирам на мястото на онези оригиналните във вратите . ?????????????? Касетофона подържа 4 колкони само?
Мани в голям филм си се вкарал. къде то4но са монтирани GBL-те ,казваш 4е са във вратите и дотам. И каква е при4ината да ги местиш отзад ?. Най-добре отиди в някой читав караудиосервиз или звънни да поговорим 0886 444 448 Иво мисля 4е мога да ти помогна.
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
Don_Mandragon написа:ludiagsm написа:връзваш паралелно и стават 2 ома няма страшно ако слу4айно се претовари стъпалото си има защитка.
Обикновенно авто ЦД-тата нямат външни защити, а чиповете им рядко имат вградена такава и не поддържат 2 ома
Тогава остава варианта 2 от 6-те да се използват за високи или среди през кондензатор както каза или да си монтираш малко стъпало за 2 от говорителите.
Друг вариант е ако имаш по 2 по слаби4ки и еднакви говорителя да ги вържеш последователно и да стане 8 ома.Така ще загубиш повер ама ако са некви слабички поне няма да изгорят или да плющят.
няма грижи с двата ома пробвал съм на доста плеъри затова и го пиша , досега не съм 4ул някой да си е гръмнал плеъра заради 2 ома вместо 4
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
ludiagsm написа:...........
Прав е колегата единственото което би загубил при намалянето на омовете е качеството а плеара няма да спре но ще грее повечко и евентуално от прегряване в жегата може да си почива от време на време

- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
ludiagsm написа:Don_Mandragon написа:ludiagsm написа:връзваш паралелно и стават 2 ома няма страшно ако слу4айно се претовари стъпалото си има защитка.
няма грижи с двата ома пробвал съм на доста плеъри затова и го пиша , досега не съм 4ул някой да си е гръмнал плеъра заради 2 ома вместо 4

10 мнения
• Страница 1 от 1