БГ говорители
Модератор: Icco
35 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
zdr
ами на тези говорители е сменен проводника с по дебел а намагниитването става с мо6тни кондензатори които зна4ително пови6ават мо6носта вси4ко се прави от специалисти и зВука е перфектен

- Nikolay1
- Кой кашля?
-
- Кара: D779676
Аз се интересувах от цената на говорителите ..... , а и 120Вата не смятам , че са кой знае каква мощност..... и ако може още едно въпросче с какво ще храниш тея ЗВЕРОВЕ
български домашно произведен по стара рецепта усилвател ?

Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия
Oня русия
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
Re: zdr
tokarew написа:ами на тези говорители е сменен проводника с по дебел а намагниитването става с мо6тни кондензатори които зна4ително пови6ават мо6носта вси4ко се прави от специалисти и зВука е перфектен![]()
![]()
ни6то не разбрах за намагнитването, я обясни , как става то4но и каква роля играят тези мо6тни кондензатори??????
понеже аз знам други на4ини за намагнитване
незнам какъв по-дебел проводник сте използвали ,но ако диаметъра на шпулата ти е 38 мм и си със стандартното ока4ване (трептилка и гънка) не мисля 4е 6те постигне6 кой знае какво, аз съ6то съм си играл
с едни мои познати от МЕИ в лабораториите където имат акусти4на камера и вси4ко необходимо, за да "тунинговат" един говорител, а именно за стандартния 12 инчов бг говорител: сменя се гънката и трептилката , които да позволяват по-голям ход,навива му се нова бобина върху по голяма 6пула на 63мм диаметър по възможност проводника да е с правоъгълно се4ение и след това се изпи4а със специална термо устой4ива смола, съответно и магнитната система се преработва по размера на 6пулата(63мм) така 4е да осигури максимално голямо магнитно поле във възду6ната междина и съответно да се центрова така 4е да не задира по стените , а и да не се полу4ава характерното 4укане на 6пулата в магнита в следствие на огромния ход (това важи само за говорители за по-ниска 4естота, които съответно са и с по-меко ока4ване )
ако някой не е разбрал не6то предварително моля да ме извини , готов съм на всеки да отговоря при зададен конкретен въпрос, за да няма ни6то неясно за БМВ ентусястите от на6ия форум!!!!!
rulls
какво да ти разясна о6те ами процеса немога то4но да ти го кайа за6тото и на мен не ми го казжат изцяло нз.оба4е с 12 ин4ови говорители с намагнитване и смяна на проводника се полу4ава една зна4ителна мо6ност за цената си коиато е 60 лева за 12 ска и 80 лева за 15 ска това са наи ефтените другите са доста скапи и се доблийават до цените на пионер 

35 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3