БГ говорители

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

младши ентусиаст
Аватар

zdr

Мнение от tokarew » 14 Ное 2003, 22:16

ами на тези говорители е сменен проводника с по дебел а намагниитването става с мо6тни кондензатори които зна4ително пови6ават мо6носта вси4ко се прави от специалисти и зВука е перфектен :lol: :shock: :D
ИзображениеИзображение

Кой кашля?
Аватар
Кара: D779676

Мнение от Nikolay1 » 14 Ное 2003, 22:46

Аз се интересувах от цената на говорителите ..... , а и 120Вата не смятам , че са кой знае каква мощност..... и ако може още едно въпросче с какво ще храниш тея ЗВЕРОВЕ :?: български домашно произведен по стара рецепта усилвател ?
Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия

ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от Breyton » 14 Ное 2003, 22:59

Resprom RULZZZZZZ :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Re: zdr

Мнение от ludiagsm » 15 Ное 2003, 0:20

tokarew написа:ами на тези говорители е сменен проводника с по дебел а намагниитването става с мо6тни кондензатори които зна4ително пови6ават мо6носта вси4ко се прави от специалисти и зВука е перфектен :lol: :shock: :D

ни6то не разбрах за намагнитването, я обясни , как става то4но и каква роля играят тези мо6тни кондензатори??????

понеже аз знам други на4ини за намагнитване

незнам какъв по-дебел проводник сте използвали ,но ако диаметъра на шпулата ти е 38 мм и си със стандартното ока4ване (трептилка и гънка) не мисля 4е 6те постигне6 кой знае какво, аз съ6то съм си играл

с едни мои познати от МЕИ в лабораториите където имат акусти4на камера и вси4ко необходимо, за да "тунинговат" един говорител, а именно за стандартния 12 инчов бг говорител: сменя се гънката и трептилката , които да позволяват по-голям ход,навива му се нова бобина върху по голяма 6пула на 63мм диаметър по възможност проводника да е с правоъгълно се4ение и след това се изпи4а със специална термо устой4ива смола, съответно и магнитната система се преработва по размера на 6пулата(63мм) така 4е да осигури максимално голямо магнитно поле във възду6ната междина и съответно да се центрова така 4е да не задира по стените , а и да не се полу4ава характерното 4укане на 6пулата в магнита в следствие на огромния ход (това важи само за говорители за по-ниска 4естота, които съответно са и с по-меко ока4ване )

ако някой не е разбрал не6то предварително моля да ме извини , готов съм на всеки да отговоря при зададен конкретен въпрос, за да няма ни6то неясно за БМВ ентусястите от на6ия форум!!!!!

младши ентусиаст
Аватар

rulls

Мнение от tokarew » 17 Ное 2003, 21:16

какво да ти разясна о6те ами процеса немога то4но да ти го кайа за6тото и на мен не ми го казжат изцяло нз.оба4е с 12 ин4ови говорители с намагнитване и смяна на проводника се полу4ава една зна4ителна мо6ност за цената си коиато е 60 лева за 12 ска и 80 лева за 15 ска това са наи ефтените другите са доста скапи и се доблийават до цените на пионер :lol:
ИзображениеИзображение

Предишна

Назад към Car аудио и видео