Система BOSE

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 27 Фев 2009, 10:23

Колеги съгласен съм с повечето нещата написани тук...
Относно това което написах за НК и BOSE имах предвид че поне за мен НК са/бяха/ една крачка по напред поне ако говорим за това което съм чувал все пак съгласете се че не е нормално в автомобили няколко пъти по висок клас от Е46 да има компромис с каквото и да било и то говоря за Е46 318Д(2003г) а това че има много по скъпи фирми и прочие не го коментирам.

Относно накамичи, бекер и т.н. в българия не са масови поради няколко причини:
Изображение

Това което съм показал е CD 700 II - с цена от около 4000 лева а и не е най-скъпият за тази цена българина предпочита да вземе ДВД с Навигация и озвучаване за колата... при бекер цените са малкопо поносими... Разбирасе всеки в крайна сметка има избор. За да вземеш Накамичи всеки един елемент трябва да е в клас HIGH-END иначе просто плеара не би могъл да оправдае причината за закупуването си :). Истината е че фабричната уредба в един автомобил далеч не е най-доброто което може да се направи да не кажа че ако аз тръгна да закупувам нова кола и имам възможност да избирам фабричната (най-високо ниво на оборудване) или на същата цена сам да си я направя , фабричната ще си им я оставя... за справка най високото ниво в някой коли е от порядъка на 8,9 че дори и повече хиляди (говоря за по масовите лукс коли) за тези пари предпочитам в колата да свири примерно DLS с някое Накамичи... така че всеки сам решава какво и как ...

Поздрави
Последна промяна radio_manbg на 27 Фев 2009, 12:35, променена общо 1 път
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

младши ентусиаст
Аватар
Кара: МБ W140 V8

Мнение от sharksfin » 27 Фев 2009, 11:00

не съм спец по темата, ухото ми не е свръчувствително и не е никак претенциозно, затова съм си сложил колонки Блаупункт, които напълно задоволяват моите изисквания за озвучаване, като успоредно с това не ми пречат и не ме разсейват докато карам. Иначе ако държите на марките и цифрите, чувал съм, че Bang & Olufsen правят невероятни, може би най-добрите озвучителни системи (което винаги ще бъде оспорвано, особено от заклети фенове на конкурентни марки). Успех на колегата с избора първо на автомобил, а после на музика за него.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 27 Фев 2009, 12:51

Mario Pankov написа:
radio_manbg написа:Иначе BOSE нямат плеар (поне аз не знам да имат) така че Слагаш Бекер или Накамичи и имаш базата да мислиш какви колони да сложиш

Какво те кара да мислиш така? Сигурен ли си че Босе нямат плейър? :mhihi: Моето мнение е, че и двете не стават, а парите, които се доплащат за тях са абсурдни, но ще изчакам да се аргументираш. CL и CLS са с озвучаване на немската фирма Eton, а серията високоговорители, които се поставят са Eton RS, усилвателите и плейърите са на Бекер.

CD700 е 3500лв и е хубава машина, даже е с потенциометри, ЦАП-а е PCM1704, но има един огромен недостатък за България - панела не се сваля.

Както съм писал по горе колега - За BOSE аз поне не знам да имат плеари... Предполагам си прочел какво е моето мнение за фабричната аудио система - а именно че аз също не оправдавам цената която им се иска. Като говорех за ЦЛ визирах W215 която е с BOSE Първите CLS са с BOSE или поне в този в които аз бях... а и така ми обясниха уж запознати хора....
Реално погледнато липсата на падащ панел не бих могъл да твърдя че е недостатък... смятам че всеки които си сложи такъв афтермаркет плеар е разполага с гараж... или поне ще е подсигорил плеара - тоест както аз бях направил в една моя кол - два бонус болта и които иска да го вземе ще трябва да отнесе таблото. Реално като се замислиш фабричните плеари от висок клас - навигациите също са без падащ панел... Много е относително но да кажем че ако се вземе предвид БГ деиствителността съм склонен да се съглася с теб. За Eton нямам почти никаква информация както и мнение... затова и незнам там как седят нещата. също така знам че цената от 3500 е без ддс... но може и да греша.

Истината е че фабричната уредба в един автомобил далеч не е най-доброто което може да се направи да не кажа че ако аз тръгна да закупувам нова кола и имам възможност да избирам фабричната (най-високо ниво на оборудване) или на същата цена сам да си я направя , фабричната ще си им я оставя

Това е от предният ми пост.

Поздрави
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 27 Фев 2009, 13:39

Mario Pankov написа:Kaizer, трябва да вземеш в предвид размерите на високоговорителите и съответно начините на монтаж в различните модели БМВ. При 5-цата ако не разполагаш с доста средства и желание, ще срещнеш доста перипетии, по-специално с допълването на честотната лента до 100Хц. Със 7-ма серия не съм запознат, там ще трябва да помогнат други колеги. Босе като цяло е един голям балон, който както се досещаш е пълен с въздух. Говорителите им са с ниско качество, в марни мисля, че все още имат такива по 20-на лева бройката, някакви средночестотни бяха. Един от постовете ги описа добре - звук като на профи апаратура, не могат да се мерят дори с продукти от нисък ценови клас. Харман е същата работа. Насочи се към качествени "aftermarket" компоненти, Helix, Focal, Morel, DLS ( лично според мен с много лош баланс цена/качество ). Прилични усилватели има на Audison, Steg и Audio System. Плейъри - от евтинките - Pioneer или Alpine ако ти допада звука им, от по-скъпите - Nakamichi, Pioneer RS и ако си намериш в България - Eclipse.

Успех!

Много е относително но да кажем че ако се вземе предвид БГ деиствителността съм склонен да се съглася с теб. За Eton нямам почти никаква информация както и мнение... затова и незнам там как седят нещата. също така знам че цената от 3500 е без ддс... но може и да греша.

Както и да го усилиш, най-малко заминаваш за нов прозорец за съжаление. Цената е в Ines auto 3504лв с ДДС.

Напълно съм съгласен с всичко казано...

и все пак сподели за какъв бюджет говориш колега (това към създателя на темата)
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 27 Фев 2009, 14:20

((:BuKcu:)) написа:
aygofan написа:
((:BuKcu:)) написа:: Щом консултатнт в Ауди ...

Ауди Горубляне или Порше БГ ? :roll:

Порше БГ

В Порше БГ ги учат германци, а в цяла Германия на BOSE казват БОЗЕ...
Там обичат да си четат нещата както са по техен правопис и правоговор.
Така, че конуслтантът си е прав за себе си...

А иначе мисля, че Bang & Olufsen са класи над БОУС, БОСЕ, МОСЕ и др. подобни :
справка някое АУДИ с тази скромна екстра, която не само, че струва маса пари, а и трябва да имаш още няколко екстри, за да може вьобще да си я поръчаш...(Примерно на А5 трябва MMI и още 1-2 екстри на обща стойност към 10 000 лв, за да може да си поръчаш Bang & Olufsen)

младши ентусиаст
Аватар

=

Мнение от S-M » 27 Фев 2009, 17:43

Първо относно изговарянето-Bose=БОУЗ,който е в час с английския няма да има проблем,който не е просто може да влезне и да чуе. http://www.youtube.com/watch?v=IerOaBzmkkA
Та по темата.Братовчед ми се прибра от щатите миналата седмица с една ц класа с фабричен Bose.Интересното при неговата система е че както си свири на всички канали и изведнъж започва да ги редува-ту свирят предна лява-задна дясна-ту предна дясна-задва лява.Въпреки безкрайното ръчкане по настройките не можа да я направи да не се редуват.Накрая я закара в тояга(надежда)но там пичовете казаха че самото сд си е програмирано по този начин и не може да се оправи,единственото решение смяна на сд-то....Та в момента си я джитка така.Иначе най-очарован от кристален звук съм от Хармън Кардън монтиран на едно Х5 ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 323ci M52tuB25
Мечтае да кара: ///M3 e30

Мнение от luizov » 14 Мар 2009, 22:50

До колкото знам алфа ромео156 е със система боус, дори има такива които са с пакет със 6 канално аудио и чейнджър, та може да се пообиколи по автокъщите и да се потърси такъв екземпляр, а мисля че за добра цена всеки автоджамбазин би я разкачил.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 323ci M52tuB25
Мечтае да кара: ///M3 e30

Мнение от luizov » 14 Мар 2009, 22:58

Ето една снимка от алфаромео 156 с боус http://www.designercars.net/biler/Alfa% ... 0RST-2.jpg дори цвета на осветлението е като на Баварец
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 01 Апр 2009, 19:48

дааа.. и фирмата е доста сериозна. Нищо че "не можели да свирят" ;) както твърдят някои... затова една система струва колкото една кола

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 02 Апр 2009, 13:58

неее
колега не визирам никого тук. просто в един форум видях едни лоши изказвания против марката BOSE и от тогава съм се афектирал. Не помня но маи беше на опел или нещо такова....
Ти наистина ми отговори и помогна и ти благодаря. Извинявам се отново ,но не искам да те намесвам в това мое мнение. Поне това което съм чувал от BOSE ми хареса доста. Доста години съм живял в САЩ и тези впетеления са от там поне. Може и да са погрешни. Все пак не разбирам чак толкова от тези неща

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 02 Апр 2009, 15:11

имаш наблюдения доста. аз не се занимаван така с това, но наи вече заради тази висока цена и голямто перчене по американските магазини ( цели шоу римове имат на боус ) съм си създал впечатлението че наистина правят сериозни неща.
на скоро бях намерил един харман /кардън от E36 M3 с усилватела и всичко. много се чудех дали да го купя. какво ти е мнението са тази марка

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 02 Апр 2009, 22:03

ок . ще чакам да погледна снимките

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 02 Апр 2009, 22:53

Накамичи ли е тамагочи ли е за 4000лв нали като го сложа ще изчезне след точно 1 седмица :mhihi: Аз лично повече от 500лв за кар аудио не бих дал в България за съжаление

Предишна

Назад към Car аудио и видео