Усилвател за 12" Пайнер 307д4
Модератор: Icco
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
Icco® написа:Аз имам усещането че въпреки не малкото акъл който даваме на Вичо той пак ще си вземе зрънчото и после ще има и други теми от сорта:
Усилвателя прегрява бързо и се включва защитата какво да правя ,
Незнам защо но усилвателя ми стопи намотките на говорителя
и накрая ще има тема в продавам : усилвател тъндър перфектен

20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
взех зрънчото
ТЦА - 4085, дават му 2х200 на 4ри ома
говорителя се оказа, че е 307д2, който е 2 ома и е 400вата рмс
Та имам още един въпрос
ако вържа говорителя на 2 канала х 200в на 4ри ома, дали ще му дойдат множко
Още въпроси
как подяволите да вържа усилвателя с касетофона? понеже от касетофона идва стерео кабел, нали? а усилвателя има 4ри дупки за инпут, пише ch1 ch2 ch3 ch4, А под 2-те долни дупки пише ch1/2 ch3/4, това значи ли, че трябва тоя стерео кабел да влезе в двете долни дупки и да цъкна копчето на усилвателя на МОДЕ 2
Взех си и кабели от лъки бой, поне са евтини
Мисля, че имат 8 квадрата, май е достатъчно.
И още нещо, не искам да ми мигат фаровете и уредите по таблото, дали ще мигат въобще?
Какъв кондензатор да си взема. Давам 50лв. МАКСИМУМ
Нещо 0,5 фарада?
Hint: не желая да слушам 120дб музика, така, че не искам пълна мощност на усилвателя и говорителя. Та главно ще ми стигне ли тоя amp и тоя bass за целта?
ПОМАГАЙТЕЕЕЕ!!!

ТЦА - 4085, дават му 2х200 на 4ри ома
говорителя се оказа, че е 307д2, който е 2 ома и е 400вата рмс
Та имам още един въпрос

Още въпроси

Взех си и кабели от лъки бой, поне са евтини

И още нещо, не искам да ми мигат фаровете и уредите по таблото, дали ще мигат въобще?

Какъв кондензатор да си взема. Давам 50лв. МАКСИМУМ

Hint: не желая да слушам 120дб музика, така, че не искам пълна мощност на усилвателя и говорителя. Та главно ще ми стигне ли тоя amp и тоя bass за целта?

ПОМАГАЙТЕЕЕЕ!!!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Честито батка
Значи за връзването си се ориентирал правилно
обаче какво ще се покаже не изхода не знам щото тия 2 ома на бриджа може да му дойде в повечко
Сваляйки съпротивлението на говорителя качваш мощността която би получил обаче има лек проблем и той гласи че усилвателя не би трябвало да свири на 2 ома или не трябва да го слушаш на повече от 60-70% щото или усилвателя ще изключва или говорителя ще ти замирише
Най добрият вариятн за теб е да смениш говорителя с 307Д4 ако успееш де
Кондензатор ти трябва фарад и за 50 лв ако намериш обади се да взема няколко
И да те разочаровам въпреки всичко фаровете пак ще ти премигат малко когато си на празен ход а може и дори при по високи обороти да премигат леко
обаче какво ще се покаже не изхода не знам щото тия 2 ома на бриджа може да му дойде в повечко
Сваляйки съпротивлението на говорителя качваш мощността която би получил обаче има лек проблем и той гласи че усилвателя не би трябвало да свири на 2 ома или не трябва да го слушаш на повече от 60-70% щото или усилвателя ще изключва или говорителя ще ти замирише
И да те разочаровам въпреки всичко фаровете пак ще ти премигат малко когато си на празен ход а може и дори при по високи обороти да премигат леко
- vicho
- старши ентусиаст
-
Icco® написа:Честито батка
Благодаря много. За пожеланието и за съвета. Мисля, че 60-70% ще са ми достатъчни.
Кажи за настройките, на колко да врътна лоу пас филтъра, тоя бас бууст да го ползвам ли на усилвателя въобще. То има и някав бас бууст на касетофона. Всмисъл откъде да усилвам? От усилвателя или от касетофона?

Кондензатора - 1 фарад е 100 лв. до колкото гледам из форумите. По-малки няма ли?

- Icco
- Музикално деформиран
-
Ами за настройките моят е на 63 херца и съм доволен как дрънка
А да си призная не съм държал в ръцете си такъв усилвател скоро и малко ми е Х да говоря по памет но най вероятно имат там някаква си графа с херци на филтъра .
Отностно басбууста или незнам как да я нарека тази глупост ...абе
Иначе е направена когато си си пуснал тихо музиката да можеш да напомпиш баса за да придъдеш по голяма плътност на звука нооо освен огромно изкривяване и премодулации не виждам никаква полза от това буустче и това важи за всички не само за тъндъра
Вземи си Фарад недей да се скрънзиш за такова нещо защото стабилноста на тока ти е много важна !!!!
А да си призная не съм държал в ръцете си такъв усилвател скоро и малко ми е Х да говоря по памет но най вероятно имат там някаква си графа с херци на филтъра .
Отностно басбууста или незнам как да я нарека тази глупост ...абе

Иначе е направена когато си си пуснал тихо музиката да можеш да напомпиш баса за да придъдеш по голяма плътност на звука нооо освен огромно изкривяване и премодулации не виждам никаква полза от това буустче и това важи за всички не само за тъндъра
Вземи си Фарад недей да се скрънзиш за такова нещо защото стабилноста на тока ти е много важна !!!!
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Аз съм с подобен бас и сложих
1 х 360W RMS и е стабилен на 2 ома доволен съм вече 2ра година го търкалям не ми е създавал проблеми
Lanzar също имат добри усилватели
А ако извадиш 350 лева направо зимаш един DRAGSTER DAB 1350
350W RMS Class D кво да ти говоря

1 х 360W RMS и е стабилен на 2 ома доволен съм вече 2ра година го търкалям не ми е създавал проблеми
Lanzar също имат добри усилватели
А ако извадиш 350 лева направо зимаш един DRAGSTER DAB 1350
350W RMS Class D кво да ти говоря

I'm slowly drifting

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
:)
Колега преди известно време едно приятелче си взе същото което и ти:) Върви при някой който разбира от музика да ти го нагласи то както ти е вързано не вярвам да вземе повече от 2 бири
Аз днес си слагах музика и да ти кажа както не успях да запаля заради паднал акумулатор като ми подадоха ток и после по малко мигах от колкото един друг модел кола която беше с кондензатор току що сложен
всичко си зависи от токовете по колата и динамото
Ако нямаш подлакътник трудно ще го чуеш в купето пък иначе се реже малко ламаринка от багажника от горната страна и си 6 

- vicho
- старши ентусиаст
-
ноу уан кент ю кент ю сивме, ноу уан кент ю су ма ливе...
кен лиииииииииийййй, кен либи диби даут юююю
Някой да беше свирнал, че + се прокарва през една тапа под стойката на акумулатора, щеше да спести малко труд и тюхкане "Аджеба откъде ша мине тоя кабел да го ева"
, но все пак се справихме. Голямо БЛАГОДАРЯ на Владо (porostorm) за помощта. Цял следобед се занимавахме и утре ще се види резултата.
Значи прекарах всички кабели под мокета от пасажерската страна, +, сигнал и ремуут. Мъката с сигналния кабел беше непоносима ама го изтеглихме някак си, с помощта на остатък от кабела за ченджъра.
Усилвателя го монтирах на колоната и то така, че повече няма измъкване от багажника.
Както казват в Търново - туй-ше-муй.
И пак въпрос
къде да вържа ремуут кабела?
кен лиииииииииийййй, кен либи диби даут юююю
Някой да беше свирнал, че + се прокарва през една тапа под стойката на акумулатора, щеше да спести малко труд и тюхкане "Аджеба откъде ша мине тоя кабел да го ева"

Значи прекарах всички кабели под мокета от пасажерската страна, +, сигнал и ремуут. Мъката с сигналния кабел беше непоносима ама го изтеглихме някак си, с помощта на остатък от кабела за ченджъра.

Усилвателя го монтирах на колоната и то така, че повече няма измъкване от багажника.

И пак въпрос

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- vicho
- старши ентусиаст
-
DirtySouth написа:За усилвателя дето пише Remute и за кабела на сдто със същия надпис
я пак? "кабел на цд-то" какво ще рече? аз по цд-то кабели нямам, много сори

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Е как нямаш бе буксата дето влиза в евробуксата има кабели хиляди на цд-то и то надписани търсиш ремуута или червен или жълт беше не помня
I'm slowly drifting

- Icco
- Музикално деформиран
-
- vicho
- старши ентусиаст
-
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
vicho написа:значи да го връзвам за антената?
ремотето трябва да ти е син+беличко излизащ от евробусата към цд-то,просто с една малка отверчица вадиш лекичко буксичката и запояваш на нея и жичката която си върви с чинчовия кабел и си готов.Пак провери но трябва да е това син+бял

20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- Icco
- Музикално деформиран
-
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4