най накрая кондензатори на добри цени
Модератор: Icco
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
Re: Kolko eftini?
bodan написа:"Колко ефтини"?
Аз последно кат бях на Софето гледах
1 Фарад за 200 лева ! Бая пара бух казал !
Бих запитал по запознатите с кар-аудиото дали няма да е по добре
вместо кондензатор за 200 лева да се вземе втори акомулатор за
ххх лева че и ресто голямо ще има???///
100 лева е цената за хора от форума

а за допълнителния акумулатор въпроса е много спорен но определеное добре да има два акумулатора и кондензатор "да ги пази"

днес си поръчах един 72амперчасов , а стария 64 ще го метна в багажника.
Ще ви държа в течение с впечатления и снимки
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
Jogo написа:Ми май няма да стане, щото като слушаш два часа или три ще трябва да го сваляш за презареждане. Някъде бях чел за някаква схема дето, като запалиш първите минути зарежда основния акумулатор, след това резервния.
идеята е да се возиш и да озвучаваш в радиус от 200м

след 3-тия час слушане на максимално усилване (естествено без кривене) на мен лично започват да ми пищят ушите

трудно се издържа да знаете

Исках да кажа ,че няма да има нужда да се свалят акумулаторите за презареждане при уловие ,че не се слуша постоянно на максимум през останалото време алтернатора ще си свърши работата
А колкото до схемата за превключване , това може да бъде едно най-обикновенно реле за време , което реле да управлява контактор с 12волтова бобина и контакт или контакти които да издържат на 50-100 ампера ток( аз обаче досега не съм виждал такъв контактор и нямам идея откъде може да се намери заводски такъв)
В момента се сещам за вариянт с няколко релета 30 амперови релета бобинките им се връзват паралелно , контакти те им също така че да имитират едно голямо и мощно реле !
Но според мен няма смисъл от излишно усложняване на аудиосистемата с такава схема
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2