cd changer ili mp3-player
Модератор: Icco
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ognianfotev
- Потребител
-
Ако сте решили и вече направили добро озвучаване в колата /с стъпало,суббас,МР3 диск.../ след като чуете няколко МР3 диска -
разочарованието е голямо в качеството на звучене. Лично аз с голямо желание си направих десетина сборни диска от интернет с подбрана музика с по добро звучене /МР3/. След като ги чух, смятам да ги подаря на някой приятел и повече никога да не правя подобни грешки и губи време.
По добре си вземете истински оргинални дискове под наем или от приятели и си направете нормални копия.
разочарованието е голямо в качеството на звучене. Лично аз с голямо желание си направих десетина сборни диска от интернет с подбрана музика с по добро звучене /МР3/. След като ги чух, смятам да ги подаря на някой приятел и повече никога да не правя подобни грешки и губи време.
По добре си вземете истински оргинални дискове под наем или от приятели и си направете нормални копия.
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Ich0 написа:Съгласен съм с вас за загубата в качеството при mp3-ките, но нали вие самите казвате, че дисковете, продавани в БГ (повечето де) са сваляни от mp3-ки. Нима качеството се възвръща като се декомпресира ? За мен лично няма значение дали ще нося един диск с 100 песни или няколко с по 20, но какъв е смисъла, след като не мога да си намеря (и да съм сигурен в това) оригинален диск с истински звук ?
Вие какви дискове си купувате? Защото съм сигурен, че пиратските по улиците 90% са правени от mp3-ки. А другия вариант е да си купуваш оригинални за цифра пари? Или да търсиш вярно хора с оригинални и да презаписваш диск с 16 песни хабейки време и CD. Това ми се струва приложимо за албуми, които наистина си залужават, но за масово правене не. Естествено и аз искам супер уредба, но за сега само този mp3 diskman имам възможност да притежавам, който включвам с мизерната касетка-адаптер в серийния касетофон на Е30-то blaupunkt. За какво качество на музиката мога да говоря аз? За съжаление това са ми възможностите и не се оставям на разни мисли относно качеството да ми развалят кефа

- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
ако правиш МР3 от оригинални дискове с качество 256кбпс няма проблем, ще имат пак високо качество
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- Nasti
-
-
Има и вариант да дадеш 6000 марки, едно Ауди А6 с Калканджиева вътре и всичко е наред, да не става ПРОБЛУЕМММММ???? ДА ПРАЩАМЕ ЖОРО С Г КЛАСИТЕ!!!!

- Ich0
- младши ентусиаст
-
- Кара: Toyota Celica
Явно аз съм останал с грешно впечатление, тъй като тук във Враца освен сергийките има и един магазин "Unison", в който повечето дискове само като им видя обложката и веднага ми става ясно за какво говорим. По София и по-големите градове сигурно има откъде да си купи човек истински диск, но тук няма избор..
Ако някой се е докопвал до Кока-Кола парти тайм втора част
от тая промоциика с червения код ще разбере за какво става дума
След прослушването на този диск ми идеше да си ползвам Аудио СиДитата направени от МРЗта на фризби
Но още не правят компилации по вкуса ми а и цената нещо не ми е по мерак
Но затова пък има радио нали :mha:

Но още не правят компилации по вкуса ми а и цената нещо не ми е по мерак

Но затова пък има радио нали :mha:
Ivan написа:naskoksan написа:аз лично имам мп3-ки които са с качетво доста по добро и от на диск
за това наистина не виждам какво може да се каже освен
БЕЗ КОМЕНТАР![]()
![]()
naskoksan написа:едно приятелче домъкна от САЩ 80 гигабайта с музика качеството на която беше средно 360-незнамсикакво
много сериозно си свиркаше:)
това незнамсикакво по принцип се наричакилобита в секунда
Добре де мерси за просветлението ама както Туртурело каза
в БГ дал бог гадни дискове та какво пречи на едни хубава МП3-ка домъкната от шибаната америка да е с по-добро качество от повечето дискове на пазара тука не мислиш ли

Абе както гледам , трябва да ви кажа ,че никога лъбителите на МП3 формата няма да прозреят истината. Затова на всеки един поддръжник на тенекиеният МП3 звук аз предлагам:
1 - Намирате си автомобил с много качествена аудио с-ма ,по възможност от класа на Кларион , Магнат , Алпин!
2- Взимате един компакт диск с 2 песни!
3- Първата песен на диска е в СДА формат. Втората песен представлява първата в МП3 формат.
4- Затваряте се в колата и се изолирате от всякъкв страничен звук.
5- Пускате системата и я усилвате, след като въпросното СД вече е заредено.
6- Първо чуйте песен едно , но цялата !
7- Пуснете песен 2 , излушайте и нея цялата...
ЗАБЕЛЕЖКА: ПО НЕПРЕТЕНЦИОЗНОТО УХО НЯМА ДА НАМЕРИ РАЗЛИКА ПРИ МП3 С КАЧЕСТВО НАД 320Кбпс/но то е адски рядко срещано , затова тест с това качество би бил нереален/
Единственеят случай , в който МП3 е по - добре от СДА , е когато във вкъщи си имате цялата музика която искате , имате записвачка и конвертер ,които да прави вашите звездни МП3-ки с качество над 320 или дори доста повече Килобита. И ако тези условия са изпълними , като последното незнам дали е възможно технически, имайте наум ,че с тази висококачествена компресия , вашите МП3-ки ще имат размер ,близък до този на песните в ЛАВ или СДА формат , или с други думи казано вместо 20 песни в СДА формат , ще имате по 25-26 песни в ПМ3 формат на всеки диск. Мисля ,че всеки си решава за себе си , каква е ползата да сваляш , зяписваш и конвертираш всеки диск , за да имаш 5 песни в повече от колкото ако не си губеш времето с всички тези процедури.
Е сега незнам какво ще отговорите, но го обмислете добре , за да не продължаваме да генерираме трафик за тоя дето....Знаете кво прави..
1 - Намирате си автомобил с много качествена аудио с-ма ,по възможност от класа на Кларион , Магнат , Алпин!
2- Взимате един компакт диск с 2 песни!
3- Първата песен на диска е в СДА формат. Втората песен представлява първата в МП3 формат.
4- Затваряте се в колата и се изолирате от всякъкв страничен звук.
5- Пускате системата и я усилвате, след като въпросното СД вече е заредено.
6- Първо чуйте песен едно , но цялата !
7- Пуснете песен 2 , излушайте и нея цялата...
ЗАБЕЛЕЖКА: ПО НЕПРЕТЕНЦИОЗНОТО УХО НЯМА ДА НАМЕРИ РАЗЛИКА ПРИ МП3 С КАЧЕСТВО НАД 320Кбпс/но то е адски рядко срещано , затова тест с това качество би бил нереален/
Единственеят случай , в който МП3 е по - добре от СДА , е когато във вкъщи си имате цялата музика която искате , имате записвачка и конвертер ,които да прави вашите звездни МП3-ки с качество над 320 или дори доста повече Килобита. И ако тези условия са изпълними , като последното незнам дали е възможно технически, имайте наум ,че с тази висококачествена компресия , вашите МП3-ки ще имат размер ,близък до този на песните в ЛАВ или СДА формат , или с други думи казано вместо 20 песни в СДА формат , ще имате по 25-26 песни в ПМ3 формат на всеки диск. Мисля ,че всеки си решава за себе си , каква е ползата да сваляш , зяписваш и конвертираш всеки диск , за да имаш 5 песни в повече от колкото ако не си губеш времето с всички тези процедури.
Е сега незнам какво ще отговорите, но го обмислете добре , за да не продължаваме да генерираме трафик за тоя дето....Знаете кво прави..
naskoksan написа:Добре де мерси за просветлението ама както Туртурело каза
в БГ дал бог гадни дискове та какво пречи на едни хубава МП3-ка домъкната от шибаната америка да е с по-добро качество от повечето дискове на пазара тука не мислиш ли![]()
не мисля

аз съм с бедна фонотека, само 400-500 диска (имам другана мания по-обременяваща финансово), като оригиналните, които съм поръчвал от интернет или купувал в чужбина са не повече от 20. как аджеба досега не съм попаднал на СиДи пиратско с гадно качество закупено на българския пазар !?!
дайте да се разберем, за да не стават обърквания :-)
първо 360 килобита в секунда е максималния битрейт който се поддържа от стандарта Мпег2 Леър 3, сиреч МП3. второ - аз съм на мнение, че мп3-ка направена с майсторлък е почти неразличима от 44.1kHz 16bits аудио. за целта си поиграйте малко с настройките, прочетете какво е джойнт стерео, вариабъл битрейт и др. и намерете качествена аудиосистема (не е задължително да е в кола), където да съпоставите компресираният формат с некомпресирано аудио. който се го може винаги ще усети разликата, който не - и при най-долнокачествената мп3-ка ще каже, че е 1:1 с компактдиска. нещата не опират изцяло до техническа реализация, а има и субективен фактор, който не е еднакво развит при всички индивиди.
позволявам си тази малка лекция с образователен характер с най-добри намерения, защото съм малко болен на тема хубав звук и често не се обеждам, за да не наранявам мненията на по-ранимите измежду нас

"Око за око, и скоро целият свят ще бъде сляп." - Махатма Ганди
- ognianfotev
- Потребител
-
Смисъла и ползата от МР3 формата е не толкова да спести място за повече песни на диска, колкото да можеш да избираш и сваляш музика от мрежата.За съжаление почти всички МР3 в интернет са записани до 128к , рядко 192к или повече.Затова се чуват и толкова зле.Какъв е смисъла хубавите CD-та да ги превръщаш в МР3 за да ги слушаш в колата? Би било много по добре да се записва качествена музика на DVD дискове и да се слуша в кола.
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Дано и аз някога да имам пари да ви разбера хора!
Аз имам 10000 mp3-ки на харда и честно казано като ги слушам полудявам. Естествено съм вързал и сносна уредба. Скоро сигурно ще измислят CD-та, които да събират по 200 *.wav файла и да жулят яко, което ще обезмисли спора
Те сигурно са го измислили де, но не е финансово изгодно или едно оригинално CD трябва да струва 10 пъти колкото сегашните 

Немога да не призная, че Ivan е прав има чалъм, при който MP3ка се докарва на качество като наистина добро CD... Имам 10тина MP3та компресирани на 192kbp и вадят невероятно добър звук, това че повечето из интернет са боза не е критерии за качеството на MP3 формата като цяло.. Вярно подкарахме я теоретично тази тема, но тези които са собственици на MP3 player-и не трябва да ги отчайваме
Истината я някъде може би по средата - и едното и другото си има предимства просто явно в момента сме се събрали малко повече привърженици на перфекционисткото звучене и затова го пооплюхме MP3 стандарта ..
Истината е SuperAudioCd и AudioDVD, но .. тепърва ще го чуем ако успее да се наложи като стандарт, за разлика от MD на Sony, който така и не успяха да го направят толкова популярен ... поне в Европа

Истината е SuperAudioCd и AudioDVD, но .. тепърва ще го чуем ако успее да се наложи като стандарт, за разлика от MD на Sony, който така и не успяха да го направят толкова популярен ... поне в Европа
- Nasti
-
-
Ако има желаещи, мога да ви демонстрирам МР3 на смазващо качество. Не може да познаете че е МР3.
Nasti написа:Ако има желаещи, мога да ви демонстрирам МР3 на смазващо качество. Не може да познаете че е МР3.
Nasti и аз мога да го направя, а и още поне половин дузина от пишещите тук. Проблема е, че такива мп3-ки не се намират масово из нет-та. А май точно от там започна темата.
Иво написа:Дано и аз някога да имам пари да ви разбера хора!Аз имам 10000 mp3-ки на харда и честно казано като ги слушам полудявам. Естествено съм вързал и сносна уредба. Скоро сигурно ще измислят CD-та, които да събират по 200 *.wav файла и да жулят яко, което ще обезмисли спора
Те сигурно са го измислили де, но не е финансово изгодно или едно оригинално CD трябва да струва 10 пъти колкото сегашните
Иво, Туртурело ти спомена за някои формати, за съжаление никой лейбъл няма да издаде в следващите години пакет от 200 песни, освен разни сборки и специални пакети, които се продават и днес, но на много на брой аудиоЦеДе. Просто звукозаписните компании едвам се сдържат да не пускат всяка песен като сингъл по 1 на диск, даже за разлика от виниловите сингли няма да има Б страна

31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3