cd changer ili mp3-player

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

Потребител
Аватар

Мнение от ognianfotev » 30 Юни 2003, 10:17

Ако сте решили и вече направили добро озвучаване в колата /с стъпало,суббас,МР3 диск.../ след като чуете няколко МР3 диска -
разочарованието е голямо в качеството на звучене. Лично аз с голямо желание си направих десетина сборни диска от интернет с подбрана музика с по добро звучене /МР3/. След като ги чух, смятам да ги подаря на някой приятел и повече никога да не правя подобни грешки и губи време.
По добре си вземете истински оргинални дискове под наем или от приятели и си направете нормални копия.

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 30 Юни 2003, 11:12

Ich0 написа:Съгласен съм с вас за загубата в качеството при mp3-ките, но нали вие самите казвате, че дисковете, продавани в БГ (повечето де) са сваляни от mp3-ки. Нима качеството се възвръща като се декомпресира ? За мен лично няма значение дали ще нося един диск с 100 песни или няколко с по 20, но какъв е смисъла, след като не мога да си намеря (и да съм сигурен в това) оригинален диск с истински звук ?

Вие какви дискове си купувате? Защото съм сигурен, че пиратските по улиците 90% са правени от mp3-ки. А другия вариант е да си купуваш оригинални за цифра пари? Или да търсиш вярно хора с оригинални и да презаписваш диск с 16 песни хабейки време и CD. Това ми се струва приложимо за албуми, които наистина си залужават, но за масово правене не. Естествено и аз искам супер уредба, но за сега само този mp3 diskman имам възможност да притежавам, който включвам с мизерната касетка-адаптер в серийния касетофон на Е30-то blaupunkt. За какво качество на музиката мога да говоря аз? За съжаление това са ми възможностите и не се оставям на разни мисли относно качеството да ми развалят кефа :) На някои парчета ще се радвам максимално пак дори да ги слушам на някоя 16 полифонична тенекия :)
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 30 Юни 2003, 11:22

ако правиш МР3 от оригинални дискове с качество 256кбпс няма проблем, ще имат пак високо качество
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

Аватар

Мнение от Nasti » 30 Юни 2003, 11:25

Има и вариант да дадеш 6000 марки, едно Ауди А6 с Калканджиева вътре и всичко е наред, да не става ПРОБЛУЕМММММ???? ДА ПРАЩАМЕ ЖОРО С Г КЛАСИТЕ!!!! :D :D :D :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Toyota Celica

Мнение от Ich0 » 30 Юни 2003, 15:51

Явно аз съм останал с грешно впечатление, тъй като тук във Враца освен сергийките има и един магазин "Unison", в който повечето дискове само като им видя обложката и веднага ми става ясно за какво говорим. По София и по-големите градове сигурно има откъде да си купи човек истински диск, но тук няма избор..

Sooooo many times
Аватар

Мнение от pAbLo » 30 Юни 2003, 16:10

Ако някой се е докопвал до Кока-Кола парти тайм втора част :arrow: от тая промоциика с червения код ще разбере за какво става дума :arrow: След прослушването на този диск ми идеше да си ползвам Аудио СиДитата направени от МРЗта на фризби :maad:
Но още не правят компилации по вкуса ми а и цената нещо не ми е по мерак :nono:
Но затова пък има радио нали :mha:

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 30 Юни 2003, 16:29

Ivan написа:
naskoksan написа:аз лично имам мп3-ки които са с качетво доста по добро и от на диск

за това наистина не виждам какво може да се каже освен

БЕЗ КОМЕНТАР :!: :!: :!:

naskoksan написа:едно приятелче домъкна от САЩ 80 гигабайта с музика качеството на която беше средно 360-незнамсикакво
много сериозно си свиркаше :):)

това незнамсикакво по принцип се нарича :arrow: килобита в секунда :D

Добре де мерси за просветлението ама както Туртурело каза
в БГ дал бог гадни дискове та какво пречи на едни хубава МП3-ка домъкната от шибаната америка да е с по-добро качество от повечето дискове на пазара тука не мислиш ли :wink: :lol:
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Viktor » 30 Юни 2003, 18:41

Абе както гледам , трябва да ви кажа ,че никога лъбителите на МП3 формата няма да прозреят истината. Затова на всеки един поддръжник на тенекиеният МП3 звук аз предлагам:
1 - Намирате си автомобил с много качествена аудио с-ма ,по възможност от класа на Кларион , Магнат , Алпин!
2- Взимате един компакт диск с 2 песни!
3- Първата песен на диска е в СДА формат. Втората песен представлява първата в МП3 формат.
4- Затваряте се в колата и се изолирате от всякъкв страничен звук.
5- Пускате системата и я усилвате, след като въпросното СД вече е заредено.
6- Първо чуйте песен едно , но цялата !
7- Пуснете песен 2 , излушайте и нея цялата...
ЗАБЕЛЕЖКА: ПО НЕПРЕТЕНЦИОЗНОТО УХО НЯМА ДА НАМЕРИ РАЗЛИКА ПРИ МП3 С КАЧЕСТВО НАД 320Кбпс/но то е адски рядко срещано , затова тест с това качество би бил нереален/

Единственеят случай , в който МП3 е по - добре от СДА , е когато във вкъщи си имате цялата музика която искате , имате записвачка и конвертер ,които да прави вашите звездни МП3-ки с качество над 320 или дори доста повече Килобита. И ако тези условия са изпълними , като последното незнам дали е възможно технически, имайте наум ,че с тази висококачествена компресия , вашите МП3-ки ще имат размер ,близък до този на песните в ЛАВ или СДА формат , или с други думи казано вместо 20 песни в СДА формат , ще имате по 25-26 песни в ПМ3 формат на всеки диск. Мисля ,че всеки си решава за себе си , каква е ползата да сваляш , зяписваш и конвертираш всеки диск , за да имаш 5 песни в повече от колкото ако не си губеш времето с всички тези процедури.

Е сега незнам какво ще отговорите, но го обмислете добре , за да не продължаваме да генерираме трафик за тоя дето....Знаете кво прави..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivan » 30 Юни 2003, 20:32

naskoksan написа:Добре де мерси за просветлението ама както Туртурело каза
в БГ дал бог гадни дискове та какво пречи на едни хубава МП3-ка домъкната от шибаната америка да е с по-добро качество от повечето дискове на пазара тука не мислиш ли :wink: :lol:

не мисля :wink:
аз съм с бедна фонотека, само 400-500 диска (имам другана мания по-обременяваща финансово), като оригиналните, които съм поръчвал от интернет или купувал в чужбина са не повече от 20. как аджеба досега не съм попаднал на СиДи пиратско с гадно качество закупено на българския пазар !?!

дайте да се разберем, за да не стават обърквания :-)
първо 360 килобита в секунда е максималния битрейт който се поддържа от стандарта Мпег2 Леър 3, сиреч МП3. второ - аз съм на мнение, че мп3-ка направена с майсторлък е почти неразличима от 44.1kHz 16bits аудио. за целта си поиграйте малко с настройките, прочетете какво е джойнт стерео, вариабъл битрейт и др. и намерете качествена аудиосистема (не е задължително да е в кола), където да съпоставите компресираният формат с некомпресирано аудио. който се го може винаги ще усети разликата, който не - и при най-долнокачествената мп3-ка ще каже, че е 1:1 с компактдиска. нещата не опират изцяло до техническа реализация, а има и субективен фактор, който не е еднакво развит при всички индивиди.
позволявам си тази малка лекция с образователен характер с най-добри намерения, защото съм малко болен на тема хубав звук и често не се обеждам, за да не наранявам мненията на по-ранимите измежду нас :lol: :wink:
"Око за око, и скоро целият свят ще бъде сляп." - Махатма Ганди

Потребител
Аватар

Мнение от ognianfotev » 30 Юни 2003, 21:35

Смисъла и ползата от МР3 формата е не толкова да спести място за повече песни на диска, колкото да можеш да избираш и сваляш музика от мрежата.За съжаление почти всички МР3 в интернет са записани до 128к , рядко 192к или повече.Затова се чуват и толкова зле.Какъв е смисъла хубавите CD-та да ги превръщаш в МР3 за да ги слушаш в колата? Би било много по добре да се записва качествена музика на DVD дискове и да се слуша в кола.

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 30 Юни 2003, 22:44

Дано и аз някога да имам пари да ви разбера хора! :) Аз имам 10000 mp3-ки на харда и честно казано като ги слушам полудявам. Естествено съм вързал и сносна уредба. Скоро сигурно ще измислят CD-та, които да събират по 200 *.wav файла и да жулят яко, което ще обезмисли спора :) Те сигурно са го измислили де, но не е финансово изгодно или едно оригинално CD трябва да струва 10 пъти колкото сегашните :)
Изображение
Изображение

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 30 Юни 2003, 22:55

Немога да не призная, че Ivan е прав има чалъм, при който MP3ка се докарва на качество като наистина добро CD... Имам 10тина MP3та компресирани на 192kbp и вадят невероятно добър звук, това че повечето из интернет са боза не е критерии за качеството на MP3 формата като цяло.. Вярно подкарахме я теоретично тази тема, но тези които са собственици на MP3 player-и не трябва да ги отчайваме ;) Истината я някъде може би по средата - и едното и другото си има предимства просто явно в момента сме се събрали малко повече привърженици на перфекционисткото звучене и затова го пооплюхме MP3 стандарта .. :roll:

Истината е SuperAudioCd и AudioDVD, но .. тепърва ще го чуем ако успее да се наложи като стандарт, за разлика от MD на Sony, който така и не успяха да го направят толкова популярен ... поне в Европа

Аватар

Мнение от Nasti » 01 Юли 2003, 9:20

Ако има желаещи, мога да ви демонстрирам МР3 на смазващо качество. Не може да познаете че е МР3.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivan » 01 Юли 2003, 19:16

Nasti написа:Ако има желаещи, мога да ви демонстрирам МР3 на смазващо качество. Не може да познаете че е МР3.

Nasti и аз мога да го направя, а и още поне половин дузина от пишещите тук. Проблема е, че такива мп3-ки не се намират масово из нет-та. А май точно от там започна темата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivan » 01 Юли 2003, 19:20

Иво написа:Дано и аз някога да имам пари да ви разбера хора! :) Аз имам 10000 mp3-ки на харда и честно казано като ги слушам полудявам. Естествено съм вързал и сносна уредба. Скоро сигурно ще измислят CD-та, които да събират по 200 *.wav файла и да жулят яко, което ще обезмисли спора :) Те сигурно са го измислили де, но не е финансово изгодно или едно оригинално CD трябва да струва 10 пъти колкото сегашните :)

Иво, Туртурело ти спомена за някои формати, за съжаление никой лейбъл няма да издаде в следващите години пакет от 200 песни, освен разни сборки и специални пакети, които се продават и днес, но на много на брой аудиоЦеДе. Просто звукозаписните компании едвам се сдържат да не пускат всяка песен като сингъл по 1 на диск, даже за разлика от виниловите сингли няма да има Б страна :D :D И разбира се това с единична цена $100 :shock: :shock: 8) :D

ПредишнаСледваща

Назад към Car аудио и видео