Система BOSE

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 26 Фев 2009, 19:18

radio_manbg написа:Изображение
Това е най-добрата музика слагана фабрично в кола ..

Колега,не е точно така.. ;) Има марки на които аудио системите не са масово популярни по простата причина че не се вграждат в масови коли.

Ще ти дам пример с Bang & Olufsen,която за да я притежаваш като аудиосистема тряба да си купиш Астън Мартин...Отскоро ако не се лъжа запонаха да произвеждат системи и за Ауди..Та по тоя въпрос със скъпата музика,може да се рзсъждава много,но по-важното е кой какъв резултат търси от нея и с колко пари е готов да се раздели..!! Защото в един момет цените стават 5 цифрени изразени в евро.. :confused:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 26 Фев 2009, 19:26

ааа,хубава тема се заформи :) Да не съм само офф,какво ще кажете за JBL ,те само колони ли правят? :roll: А чувал съм и за Накамичи,ама май не са много разпространени в БГ :?:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 26 Фев 2009, 19:35

Bogat-Beden написа:ааа,хубава тема се заформи :) Да не съм само офф,какво ще кажете за JBL ,те само колони ли правят? :roll: А чувал съм и за Накамичи,ама май не са много разпространени в БГ :?:

JBL не правят само колони,правят и стъпала/авто усилвател/.Плеъри не съм срещал и не мога да твърдя,че има...А а Нкамичи не си извесни толкова на масовия пазар,заради цените им..Както и Бекер,Денън,Бракс,Хеликс и още други...В аудио средите това са доста предпочитани марки за компоненти при системите в който се търси качество на звука/SQ/.За уредби при които поставената цел при изграждането е налягане или сила /SPL/ ,има и други водещи компаний... :) Просто когато човек знае какво иска да прави като озвучаване на колата си се насочва към определен тип продукти..

п.п. Абе тая тема що е тук ,а не в кар-аудио раздела..?! :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 26 Фев 2009, 20:30

За Ауди Bose струваше около 1600лв. Не разбирам от озвучителни с-ми, но ако не съм оглушала вече, в Аудито много добър звук вади :winky: Но сигурно има и по-добри...нямам идея.

Естествено, че "боус" се казва. С това "босе"...ми бърка...не знам къде :help: Щом консултатнт в Ауди упорито ми твърдеше, че е "босе"...напароо...за гушите щяхме да се хванеме :mhihi: :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от aygofan » 26 Фев 2009, 20:44

((:BuKcu:)) написа:: Щом консултатнт в Ауди ...

Ауди Горубляне или Порше БГ ? :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 26 Фев 2009, 20:44

aygofan написа:
((:BuKcu:)) написа:: Щом консултатнт в Ауди ...

Ауди Горубляне или Порше БГ ? :roll:

Порше БГ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от aygofan » 26 Фев 2009, 20:46

((:BuKcu:)) написа:Порше БГ

Е това вече е жалко... :roll:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Фев 2009, 20:46

((:BuKcu:)) написа:Естествено, че "боус" се казва. С това "босе"...ми бърка...не знам къде :help: Щом консултатнт в Ауди упорито ми твърдеше, че е "босе"...напароо...за гушите щяхме да се хванеме :mhihi: :kuku:

разбира се, че е боус- нали ходиме да правиме автокрос на паркинга им поне 2-3 пъти в годината... :mhihi:
Последна промяна alx на 26 Фев 2009, 20:51, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 26 Фев 2009, 20:50

Защо не питаш тук - http://bmwpower-bg.net/forums/viewforum.php?f=13 Има доста хора, които с това се занимават.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikoror » 26 Фев 2009, 22:26

изцяло неграмотен съм по темата и това е леко оф-топик, но става въпрос за номенклатурата. та с имената ситуацията винаги е малко сложна и се получават такива разминавания. като цяло в българския правилото е, че за вече известни имена се ползва приетата форма (примерно Вашингтон, а не Уошингтън за столица на САЩ), но за останалите неща се ползва транскрипция на това как завучи на оригиналния език, т.е. Дензъл Уошингтън, а не Дензел Вашингтон. Та поради тази причина на български правилно е Bose да се произнася "боус/боуз".
На немски, само че, нещата не са така и те си прозинасят всяка дума така сякаш е написана на немски без да се съобразяват с това как се произнася на оригиналния език (това е така по правило, на практика, особено младите хора, не го правят това вече), та на немски Bose се чете Бозе, а понеже в България повечето коли с такава система са от Германия е навлезнало масово Бозе което на български не е правилно (за пример ще кажа, че на немски JVC (джей ви си) се произнася йот фау це :help: )

иначе по темата, на Beng & Olufsen системата в А8 е супер скъпа и изглежда много интересно с пищялки дето изникват от таблото... за това колко свирят всеки сам си преценява

ентусиаст
Аватар
Кара: e39 525dA
Мечтае да кара: м6

Мнение от moni76 » 26 Фев 2009, 22:30

/ASTERIX/ написа:
ka1ZeR написа:ами питам попринцип, защото все още нямам кола, но искам да се ориентира, а иначе говоря за Bose пакет като например на някои Аудита и Мерцедеси.

По добре си вземи кола с BOSE,отколкото BOSE за кола че ще ти излезе доста соленичко :D

...колегата е мн прав, но и трудно се намират.....
My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39

Изображение
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1 8)

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 26 Фев 2009, 22:48

moni76 написа:
/ASTERIX/ написа:
ka1ZeR написа:ами питам попринцип, защото все още нямам кола, но искам да се ориентира, а иначе говоря за Bose пакет като например на някои Аудита и Мерцедеси.

По добре си вземи кола с BOSE,отколкото BOSE за кола че ще ти излезе доста соленичко :D

...колегата е мн прав, но и трудно се намират.....

Това е добро предложение, мога да помогна, имам заводски вградена+автомобил ;) инфо на ЛС
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 26 Фев 2009, 23:18

/////Alpine също са доста добри,особено ако се imptrint-нат звука става фантастичен.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 26 Фев 2009, 23:22

Aбе найш от колко време се каня да импринтна тестово Компакта, че следващата кола, няма да ми се занимава вече..., ама все не мога да намеря някой познат.

Някой може ли да ми услужи с един импринт модул за 1 ден и да дойде да си поиграем, да видим какво ще стане...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 27 Фев 2009, 2:20

nikoror написа:иначе по темата, на BAng & Olufsen

малка поправка за правописа..
П.С.гордея се ,че познавам лично стажантка в тази фирма 8)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ПредишнаСледваща

Назад към Car аудио и видео