Фабрични филтри във Е36? Има ли?

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

старши ентусиаст
Аватар

Фабрични филтри във Е36? Има ли?

Мнение от kdl » 18 Мар 2008, 1:05

Здравейте,

Слагам си Hertz DSK-130 двукомпононентни. Т.е. вече сложих басите. Премерих кабелите и не видях да има съпротивления (филтри). Нямах време да сложа Херц-овите пищялки във вратите. Мисля този уикенд да го правя. Въпросът ми е: Има ли фабрични филтри за високите честоти, вързан към говорителите във вратите. Гледах схемите и не видях, но искам да съм сигурен. Освен това и на ухо Нокиа говорителя свиреше в целия си диапазон, сякаш не е филтрирана. С пищялката са вързани успоредно. Кое реже честотата на пищялката? Това че тя просто не може да възпроизвежда по-ниско от 3Кхц ли?

Колата е Е36 Компакт, ниво на озвучаване базово (13ка Нокиа в краката и пищялка във вратата).

Другите 2 въпроса:
Херца като е завинтен добре се "дави" и не може да удари като хората. Зад него има един шумозаглушаващ, подобен на дунапрен джоб и няма никакъв порт. Сега съм включил Low-pass filter-a na 120 Hz-а от плеъра и се трае, но иначе не е като хората.

Във една Вектра тези говорители свирят уникално. Пак са на мястото на БМВ-то (долу в краката). Може би понеже не са завинтени добре и имат около 5мм разстояние от плътното захващане. мисля да го повдигна и при мен с една гайка разстояние от основата и да видим какво ще става. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?

Втори въпрос: Компакта е със стандартна антена на задното стъкло. Сигналът е доста слаб. Хващам много станции, но не ме радва качеството. Искам да сложа допълнителен усилвател на сигнала. Препоръчайте ми такъв, понеже не обичам "Млад Техник" изпълнения, а не искам да слагам допълнителни антени. Виждали ли сте читави сигнални усилватели на хубави производители?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 18 Мар 2008, 1:16

Е36-ците имат фабричен усилвател на антената.Кабела за включване
на усилвателя е бял и се включва към кабела за автоматична антена на ЦД-то.
Провери дали е закачен.
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 18 Мар 2008, 1:22

Така :roll: Изстреля тука няколко въпроса и да видя дали няма да пропусна нещо в отговорите :)
Значи оригиналната пищялка си има кондензче боднато на гърба и и това е единственото което е сложено между кабела и която и да е колонка от системата на Е36 (базовата)
Относно давенето незнам какво ще направиш но пиши тук да кажеш какво се е получило като резултат макар според мен най добре е да пуснеш филтъра на 100 херца и да си гледаш кефа ;)
За антената незнам защо си мислиш че е кофти, при мене си лови идеално всичко но все пак не съм компакт а освен това има някакво модулче в задна лява колонка мисля че и при компота ще го има , та можеш да провериш евентуално слаба връзка или въобще дали има нещо останало и да си ловиш на това което приеме кабелчето до багажника ;)

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 18 Мар 2008, 1:25

bmwdriver написа:Е36-ците имат фабричен усилвател на антената.Кабела за включване
на усилвателя е бял и се включва към кабела за автоматична антена на ЦД-то.
Провери дали е закачен.

Искаш да кажеш че моя сега е зиключен и аз си ловя мухите само от кабела понеже не съм го вързал ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwdriver » 18 Мар 2008, 1:31

Ми аз си ловях мухите близо година :mhihi:
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 18 Мар 2008, 1:42

Досега си преглеждах разпечатките на кабелите:
Icco® белия кабел трябва да се закачи към ANT REM (при Sony това е синия кабел). Вързан е при мен.

На компакта, четох че усилвателя се намира в кората на третата врата. Евентуално наистина е прекъснато там и лови на кабела на антената през купето само. Пак ще прегледам в скоро време като му дойде времето.

Мерси за инфото за пищялката. Бях се притеснил, че трябва да разколачвам половин табло да търся филтрите :) Колко селяния оправих, докато си монтирах говорителите не е истина направо. Има един пич в Надежда, който ми монтира алармата... адско разочарование. То се е видяло, че всичко сам трябва да си правя по колата по електрониките, за да ми е спокойно. 1000 винтчета намерих под стелката. Счупил ми пича 1диния щифт на footrest-a и не го завинтил... Много псуване имаше предния уикенд.

Това кар аудио го монтирам 1 месец вече, баси няма време за нищо :)

Ааа... някъде имаме ли с подробности как точно се сваля кората на вратата. На Форда ми е на винтчета... Аз вече съм си накупил 50 щипки от ДаруКар, но въпреки това не ми се троши!

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 18 Мар 2008, 1:43

bmwdriver написа:Ми аз си ловях мухите близо година :mhihi:

Ти знаеш ли сега в какъв Филм ме вкарваш ?
Зад плеара ми е като на БТК някоя централа и иди търси белото :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 18 Мар 2008, 1:45

Зад плеара ми е като на БТК някоя централа и иди търси белото

Да ти дам едно изолирбандче Tesa и малко свински опашчици и да го почваш :mhihi:

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 18 Мар 2008, 1:47

liloff написа:
Зад плеара ми е като на БТК някоя централа и иди търси белото

Да ти дам едно изолирбандче Tesa и малко свински опашчици и да го почваш :mhihi:

Абе и Теса си имам и опашки си имам ама ми е по любопитно какви ще ги свършиш с колоните в кратата

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 18 Мар 2008, 1:50

Ще разглобявам и ще тествам. Знам тези колонки какъв звук могат да вадят при същите условия и сходен Sony плеър, така че ще си поиграя и поснимам малко за общото благо.

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 18 Мар 2008, 3:09

Снимай стъпка по стъпка и ако е успешна интервенцията шерни тук да видим :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwdriver » 18 Мар 2008, 23:34

Мен също ме интересува,защото и аз съм се насочил към същата система
на Hertz.Даже мислех да оставя и фабричните пищялки,защото ми се
струва,че те не могат да качат много високи честоти и ще уплътняват средночестотната лента :roll:
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 18 Мар 2008, 23:47

Баааа... махаш ги директно. Само квичат. Много ти омазват звука... Директно филтрираните Херцове слагам за пищялки. Така като гледам и размерът е същия. Само ъгълът ще е важен, но това ще има повечко инфо като успея да разглобя да видя как изглежда на БМВ-то кората отзад и как ще се монтира чисто.

Говорителите са страшни, но ми се струва като се замисля, че по-добре би било да се сложи един плосък активен бас под седалката и да се оставят фабричните... стана прекалено много играчка при мен...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 30 Мар 2008, 23:14

Такаа.. днес се хванах да си оправям ел.стъклото и междувременно реших да си монтирам Hertz пищялките. Малко играчка, силиконец и един изгорял поялник и стана работата.

После разглобих и задната кора да си намеря усилвателя на антената. Явно всичко е наред при него, но не ме устройва. Ще се търси по-яка антена, пак някаква вътрешна скрита с усилвателче... Там много място за монтиране има, че и окабелено добре. Може и след тази да я вържа.

Та Hertz-четата си паснаха перфектно на мястото на оригиналните. Просвириха доста приятно. И въобще не си личи, че е човъркано.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 31 Мар 2008, 7:22

Ами отпред в краката какво смяташ да правиш ? :confused:

Следваща

Назад към Car аудио и видео