странна идея!!!
Модератор: Icco
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
странна идея!!!
Такаааам, ще напиша темата за втори път!!! :x ама карай...
Снощи както си кибича аз в дискотеката, отпийвам от водката с портокалов сок и се оглеждам из дискотеката за приятели, познати и т.н., тъй като не видях нищо интересно, започнах да разглеждам самата дискотека (просто от време на време така си прая), гледам къде точно са сложени колоните с говорителите, колко са големи, чудя се как се чуват и такива работи, оглеждам насам, оглеждам натам, кефа се на якия бас... По едно време погледа ми се спря на ГЛОБУСА, топката която отразява прожекторите, гледах я малко и после проследих с поглед лазера който идваше от прожектора (зелен на цвят, много плътен и готин). Естествено веднага ми щукна в главата щурата идея, може ли аджеба да се сложи примерно един такъв прожектор на кората отзад, при задното стъкло в автомобила и как ли ще изглежда (бас ловя, че ще е изродско)... Също си помислих и за вариант, на задната седалка два лазера, насочени през страничните джамове и шарят... Веднага ми изникна картината в главата... Вечер 11:30-12:00 по улиците има хора, черно БМВ Е36 (примерно) , огромен СУБ в багажника, неони под колата, музиката дъни здраво и лазерите от задната седалка шарят, хората на улицата се кефат максимално а на теб ти става едно готино, все едно си прииждаща дискотека... КУЛТОВО! След това се опомних в дискотеката и пак се замислих, тия апарати са на 220В (проблем явен), но прочетох поста на ВЕНТО (за което му благодаря), та значи момчето си има инсталация за 220 в колата, с което идеята ми като че ли стана още по реална... А ето следват и въпросите, за моята шантава (меко казано) идея:
1. Осъществима ли е идеята ми практически.
2. Колко кинти ще са нужни, предполагам, че един такъв лазер "е майка си и баща си"!!!
ЯКА МАНЯЩИНА!!! ЩЕ СТАНЕ ВЪРХОВНО, поне според мен
Чакам идеи и мнения, дано идеята не е адски тъпа и е осъществима, макар и трудно. Адски ми е интересно дали ще стане
Снощи както си кибича аз в дискотеката, отпийвам от водката с портокалов сок и се оглеждам из дискотеката за приятели, познати и т.н., тъй като не видях нищо интересно, започнах да разглеждам самата дискотека (просто от време на време така си прая), гледам къде точно са сложени колоните с говорителите, колко са големи, чудя се как се чуват и такива работи, оглеждам насам, оглеждам натам, кефа се на якия бас... По едно време погледа ми се спря на ГЛОБУСА, топката която отразява прожекторите, гледах я малко и после проследих с поглед лазера който идваше от прожектора (зелен на цвят, много плътен и готин). Естествено веднага ми щукна в главата щурата идея, може ли аджеба да се сложи примерно един такъв прожектор на кората отзад, при задното стъкло в автомобила и как ли ще изглежда (бас ловя, че ще е изродско)... Също си помислих и за вариант, на задната седалка два лазера, насочени през страничните джамове и шарят... Веднага ми изникна картината в главата... Вечер 11:30-12:00 по улиците има хора, черно БМВ Е36 (примерно) , огромен СУБ в багажника, неони под колата, музиката дъни здраво и лазерите от задната седалка шарят, хората на улицата се кефат максимално а на теб ти става едно готино, все едно си прииждаща дискотека... КУЛТОВО! След това се опомних в дискотеката и пак се замислих, тия апарати са на 220В (проблем явен), но прочетох поста на ВЕНТО (за което му благодаря), та значи момчето си има инсталация за 220 в колата, с което идеята ми като че ли стана още по реална... А ето следват и въпросите, за моята шантава (меко казано) идея:
1. Осъществима ли е идеята ми практически.
2. Колко кинти ще са нужни, предполагам, че един такъв лазер "е майка си и баща си"!!!
ЯКА МАНЯЩИНА!!! ЩЕ СТАНЕ ВЪРХОВНО, поне според мен
Чакам идеи и мнения, дано идеята не е адски тъпа и е осъществима, макар и трудно. Адски ми е интересно дали ще стане

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
През нощта ще е наистина СИЛА ,обаче представи си през деня колко отвратително ще стои тоя глобус на задната кора 

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

М машината ТЕНК Ю бро, ти допълни идеята ми, аз за глобус-а не се бях сетил (откровенно), с глобус може би ще стане още по яко, а относно това, предполагам, че ще се маха ако стане... На мен първоначалната ми мисъл беше да шарят само лазерите, но ти разви идеята ми, за което ти благодаря и си представям наистина ква СИЛА ще е!!! ЯКА РАБОТА!!!
Благодаря ти отново!!!
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
идеята е напълно осъществима
но се чудя дали няма да ни наро4ат и да ни забият в някоя група от типа на човека с " бмв бързи и яростни " да ни казват коледни елхи тн
По принцип мен ме кефат всякакви подобни нестандартни изродийки
и аз отдавна имам идеята за холограмни видеоклипове прожектирани през 6ибидака на бмв-то а звука да идва от изродска аудиосистема . но това засега остава в бъдещето
....
ако има интерес и се убедя 4е няма много да ми се смеят мога да направя не6то от сорта има и малки ел глобус4ета има и лазер4ета и те работят на ниско напрежение и тн ...
Вси4ко може да се направи само дали си струва труда и дали ще бъде оценен оставам да ре6ите вие ...

По принцип мен ме кефат всякакви подобни нестандартни изродийки
и аз отдавна имам идеята за холограмни видеоклипове прожектирани през 6ибидака на бмв-то а звука да идва от изродска аудиосистема . но това засега остава в бъдещето

ако има интерес и се убедя 4е няма много да ми се смеят мога да направя не6то от сорта има и малки ел глобус4ета има и лазер4ета и те работят на ниско напрежение и тн ...
Вси4ко може да се направи само дали си струва труда и дали ще бъде оценен оставам да ре6ите вие ...
- ASEsound systems
- кандидат ентусиаст
-
Сигурно не си обърнал внимание на големината на лазера.Устроиството,което генерира лазерния лъч има размери 1.40х0.4х0.4 метра и това е без устройството което раздвижва лъча.Но все пак ако намериш място в колата си,трябва да намериш и от каде да вземеш ток.Това нещо консумира повече от акумолираща печка към 5-6 KW и то постянно,не е усилвател който черпи голям ток но непостоянно.Ако тези пречки не ти стигат продължавам:1.цена на лазера към 8000$;2.живот на лазера 5000часа(има брояч колко часа е работил),след което можеш да го съживиш с нова тръба за която цената не ми е известна;3.всеки път когато искаш да го включиш трябва да го изчакаш да загрее към 20мин;4.това цялото чудо тежи колкото два електрожена.И ако това не те е разубедило ше ти кажа,че нов няма да можеш да си купиш защото човека който имаше завод не е между живите вече след катастрофа.Тези лазери се продаваха мисля добре извън България.Виждал съм как изглежда от вътре такъв лазер и то работещ,сега като се сетя настръхвам и се чудя този човек как сам го е измислил и построил работещ.Този лазер прави такъв лъч,че на 20км се вижда.И една случка:преди години в Пловдив,в дикотека Марс имаше техно парти,мой приател DJ му хрумна идеята да залепи още малко огледала към входа на дискотеката и да изкара лъча навън и нагоре към нощното небе,абе красота,но не за дълго когато доиде полиция с предупреждение от летище крумово лазера да не е насочен нагоре към небето.

0889424666
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
ludiagsm написа:...на човека с " бмв бързи и яростни "
Стига ме споменавахте бе тва Бързи и Яростни стана нарицателно

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
ASEsound systems написа:....
колега моля те слез на земята, идеята тук е да се направи дет се вика с подръчни средства аз не искам да ме виждат от луната

всички знаем малките червени китайски псевдолазерчета работещи на 5 волта захранване две такива насо4ени към малката въртя6та се сфера и хоп готово вниманието на вси4ки около теб ще бъде привле4ено

- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
Fast-and-Furious написа:ludiagsm написа:...на човека с " бмв бързи и яростни "
Стига ме споменавахте бе тва Бързи и Яростни стана нарицателно
знаеш за кой говоря

- ASEsound systems
- кандидат ентусиаст
-
ludiagsm написа:ASEsound systems написа:....
колега моля те слез на земята, идеята тук е да се направи дет се вика с подръчни средства аз не искам да ме виждат от луната
Клега аз коментирах поста на колегата vicho и неговата визия за шукарийки

0889424666
vicho - ВСИЧКО, което има в една дискотека като оборудване се продава назапад (USA, Германия и др.) във варианти за автомобилно вграждане, но цените не са никак ниски. Ти не си се сетил пръв - това имам предвид - хората отдавна ги произвеждат и лазерни ефекти, и глобуси, и пушеци ако щеш, и всичко останало, което може да видиш в една дискотека. Не съм запомнил конкретни цени, но не е особено евтино. А колкото до подръчни средства - мисля, че не може да стане с такива. Единственото, с което аз мога да ти помогна е - да ти кажа, че има трансформатори от 12V- на 220V~ с различна мощност (и цена съответно). В караваната на баща ми примерно слагахме такъв, който да захранва микровълнова печка, видео, TV и др.
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
Vento написа:vicho - ВСИЧКО, което има в една дискотека като оборудване се продава назапад (USA, Германия и др.) във варианти за автомобилно вграждане, но цените не са никак ниски. Ти не си се сетил пръв - това имам предвид - хората отдавна ги произвеждат и лазерни ефекти, и глобуси, и пушеци ако щеш, и всичко останало, което може да видиш в една дискотека. Не съм запомнил конкретни цени, но не е особено евтино. А колкото до подръчни средства - мисля, че не може да стане с такива. Единственото, с което аз мога да ти помогна е - да ти кажа, че има трансформатори от 12V- на 220V~ с различна мощност (и цена съответно). В караваната на баща ми примерно слагахме такъв, който да захранва микровълнова печка, видео, TV и др.
не казвай 4е не може защото ще го направя

но за тази цел то не ние нужно

- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
Vento написа:ludiagsm -възхищавам ти се на ентусиазма, но мисля, че да направиш лазер с подръчни средсва е...
четеш ли изобщо какво съм писал , не си ли виждал китайски лазерен ключодържател от 5 лв бройката ...
Защо винаги трябва да си купуваме готови китове???
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2