усилвател и буфер ?
Модератор: Icco
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- DA HUSTLA
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 330ci ZHP
- Мечтае да кара: без значение к'во е63
усилвател и буфер ?
значи имам усилвател тъндър 2120 и ще му слагам HERTZ буфер но се чудя кой е по-добрия вариант:
1: дали да е с HERTZ ES300 D (всяка намотка към отделен канал)
2: дали да е с HERTZ ES380 (усилвателя пуснат на bridge)
на усилвателя му дават 2x180 W на 4 ома и 1x400 W в bridge.
как мислите...?
1: дали да е с HERTZ ES300 D (всяка намотка към отделен канал)
2: дали да е с HERTZ ES380 (усилвателя пуснат на bridge)
на усилвателя му дават 2x180 W на 4 ома и 1x400 W в bridge.
как мислите...?
... 'cause pussy is pussy and baby you're pussy for life
- Prekysvach
- ентусиаст
-
- Кара: е36 32*<0>5
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
BMW-POWER написа:правиш глупост тъндъра са големи дърва поне 4 канален ли е ?
как мислиш
на усилвателя му дават 2x180 W на 4 ома
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- Prekysvach
- ентусиаст
-
- Кара: е36 32*<0>5
- DA HUSTLA
- младши ентусиаст
-
добре де може и да са дървета, но на мен въпроса ми е друг, ако си пропуснал и тва да прочетеш...
кое е по-добре ES300D(едната намотка към единия канал,другата към другия) или ES380 ( на bridge)
кое е по-добре ES300D(едната намотка към единия канал,другата към другия) или ES380 ( на bridge)
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
- Кара: M40B18 '93
lady-killer написа:добре де може и да са дървета, но на мен въпроса ми е друг, ако си пропуснал и тва да прочетеш...
ЕС300Д ама свързваш двете намотки последователно да стане 8 ома и после кам Бриджа на ампа.Така хем няма да си изгориш говорителя,хем няма да ти пе4е много ампа.И внимаваи много че тия "Тундери" изгарят говорителите не с мощност ами с постоянен ток на изхода

- DA HUSTLA
- младши ентусиаст
-
lady-killer написа:ЕС300Д ама свързваш двете намотки последователно да стане 8 ома и после кам Бриджа на ампа.Така хем няма да си изгориш говорителя,хем няма да ти пе4е много ампа.И внимаваи много че тия "Тундери" изгарят говорителите не с мощност ами с постоянен ток на изхода
на 8 ома няма ли да падне доста мощността

- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
- Кара: M40B18 '93
lady-killer написа:на 8 ома няма ли да падне доста мощността
Ще падне,ама повечето усилватели работят в стерео режим 4-16 ома,а когато е в мостов режим трябва товара да е с 2 пъти по голямо съпротивление т.е не трябва да пада под 8 ома ина4е много се товарят крайните,загряват и изгарят

Но не се притеснявай много.Не мисля че ще усетиш кои знае колко разлика м/у 4 и 8 ома тъи като на пове4ето амп4ета (особенно китаиските) не се обръща много внимание на захранването,в резултат на което на 4 ома мощността не може да достигне върховата си стойност тъи като захранването спъва краините стъпала.
- DA HUSTLA
- младши ентусиаст
-
а някой дали може да ми каже размери на кутиите съответно за ЕС300Д и ЕС380,за да знам дали ще се побере в багажника(на 318 седан), нещо подобно:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=56117

- DA HUSTLA
- младши ентусиаст
-
аз програмата я имам , но не зная как се бачка с нея, бях срещал някой беше изчислил кутии за няколко Херца та за това питам,щото не знам ко да правя с тая програмка... 

- DA HUSTLA
- младши ентусиаст
-
Re: **
Mario Pankov написа:Иди в Хонда форума и потърси Sylis. Той ще ти сметне кутията.
мерси bro сега ще видя за кво става въпрос
Марио, ти успя да избълваш една торба лайна за много кратко време. Сори, ама да ми правиш симулации на басс бокс е безумие, второ 80мм фазоинвертор ще фучи като зимна виелица като позасили човека баса, трето, докато слушате музика на графики и мерите децибели на ухо, нищо нема да излезне. Четвърто, нито ти, нито колегата ще свалите параметрите на говорителя, а ще ползвате дадените такива заводски, което ще е крайно засиране и не точност.
Тоя най-висок СПЛ при каква честота ти го даде и при каква мощност на входа?????
И колко бяха груповите закъснения, 20-25мсек при F3 и 30мсек при Fb, a????
Кой ти каза, че една 15" ще е по-добрия вариант за Car Audio subwoofer? Я пак си прочети дебелите книжки дето си чел и се върни отново с по-компетентно мнение.
Сори за офеца.
Към колегата, на сайта на Хертз има примерни конфигурации на кейсовете с всичките размери.
Кажи ми кой говорител си избрал, и какво гониш?????? Много ниски или чисто SPL, или държиш на SQ??????
Тоя най-висок СПЛ при каква честота ти го даде и при каква мощност на входа?????
И колко бяха груповите закъснения, 20-25мсек при F3 и 30мсек при Fb, a????
Кой ти каза, че една 15" ще е по-добрия вариант за Car Audio subwoofer? Я пак си прочети дебелите книжки дето си чел и се върни отново с по-компетентно мнение.
Сори за офеца.
Към колегата, на сайта на Хертз има примерни конфигурации на кейсовете с всичките размери.
Кажи ми кой говорител си избрал, и какво гониш?????? Много ниски или чисто SPL, или държиш на SQ??????
Не господин дървен чук, ядоса ме крайно компетентното ти мнение, което е пълен шит.
Нали беше мастер, що предложи някой от друг форум да смята кейс, а не го сметна ти????
Замисли се господин компетенция какво каза.
Искам да ми обясниш, какво те притеснява за преднонатоварената хорна и размерите. И въпреки, че казвам, че размера има значение при озвучаването, искам да ти кажа, че много зависи и от конструкцията, при обикновенния басрефлекс и/или затворен обем размера играе голяма роля, но при хорностроенето, трансмисионните линии и рупорите, размера вобще не играе толкова голяма роля, а и по-голями от 8" там рядко се ползват.
Така, визирах пръдливите плеари на Сони, които не струват и това може да го потвърди всеки един бивш и настоящ собственик на плеар сони. Обаче па правят страшни телевизори.
И понеже не намери начин как да защитиш поста си, оставям с впе4атление, че познанията ти се ограничават до малкото нау4ено от набързо прегледаните статии, или още по-зле, просто си чел някой друг брой на Hi-Fi.
А за фученето, еми исках да се изразя по-ярко, за да ти стане ясно, за колко силно завихряне говориме.
А ако не вярваш, правя кейса, носи говорителя и двамата заедно ще слушаме и ще коментираме скороста на звука в тръба.
Нали беше мастер, що предложи някой от друг форум да смята кейс, а не го сметна ти????
Замисли се господин компетенция какво каза.
Искам да ми обясниш, какво те притеснява за преднонатоварената хорна и размерите. И въпреки, че казвам, че размера има значение при озвучаването, искам да ти кажа, че много зависи и от конструкцията, при обикновенния басрефлекс и/или затворен обем размера играе голяма роля, но при хорностроенето, трансмисионните линии и рупорите, размера вобще не играе толкова голяма роля, а и по-голями от 8" там рядко се ползват.
Така, визирах пръдливите плеари на Сони, които не струват и това може да го потвърди всеки един бивш и настоящ собственик на плеар сони. Обаче па правят страшни телевизори.
И понеже не намери начин как да защитиш поста си, оставям с впе4атление, че познанията ти се ограничават до малкото нау4ено от набързо прегледаните статии, или още по-зле, просто си чел някой друг брой на Hi-Fi.
А за фученето, еми исках да се изразя по-ярко, за да ти стане ясно, за колко силно завихряне говориме.
А ако не вярваш, правя кейса, носи говорителя и двамата заедно ще слушаме и ще коментираме скороста на звука в тръба.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2