искаш ли само ти да слушаш или и тия на 50 метра от тебе

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

искаш ли само ти да слушаш или и тия на 50 метра от тебе

Мнение от vicho » 30 Яну 2004, 19:47

А защо не на 200ста метра от теб, като бумти и да се чуваш от завоя!!! Заглавието е цитат от пост на alx (благодаря му за идейката) :oops:
Може би е малко комплексарско, знам ли?!?! Или детска работа, ама не съм престарял! Та чудно ми е, след като се до пари опира работата, дали за около 500-600 кинта можеш да сглобиш музичка която да слушат тези извън колата, а не ти самия! Примерно 250 кинта за едно CD, 200 кинта за СУБ 12", а може и по-голям и допълненията, та именно ще стане ли лудницата, а ако имате други идеи споделете! Просто искам да знам с колко пари може човек да направи впечатление! Качеството го оставяме, поне за маничко, настрани... Е въпроса е не да слушаш само ДУМ ДУМ ДУМ, но все пак! Звук да има!!!
You said: "Time will change!" What if it changes you?

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 30 Яну 2004, 23:19

Става ама само с БГ говорители, стъпала и ЦД, просто друг начин няма за тия пари. И не искам да ти казвам какво ще слушаш :puke:
Само за пример за свясна музика:
ЦД- 400-500лв.
Туба с усилвател - 500-600лв.
4 говорителя - 250-400лв.
Усилвател за говорителите - 350-??? лв.
Тука е мястото на кондензатора, кабелите, процесора и т.н. ама те са друга тема.
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 30 Яну 2004, 23:35

2000 кинти сметнах горе доле!!! :wink: ВИждат ми се множко за МУЗИКА в колата!!! Добре де ПИОНЕР суб-а е 170 кинта, не е скъп!!! Пък е свестен кво ша каеш?!?!

Аватар

Мнение от I.Voykov » 31 Яну 2004, 0:06

Ще ти кажа към него да сложиш 80лв. за кутия + 50лв. за кабели + 250 за усилвател = 550лв. :wink:
Изображение
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 31 Яну 2004, 1:57

баф кви са тия кабели!!! За усилвател бях помислил и за кутията! Прав си Ф&Ф, така е... Кво да се прай, тука в БГ искаме от НИЩО нещо да прайме... и по некой път успяваме! :oops: :oops: :oops:

младши ентусиаст
Аватар

Момчета,

Мнение от Vento » 31 Яну 2004, 2:45

МОМЧЕТА, дотук съм над 3,500лв. и нищо особено... Е, зависи кой какво търси де - аз продължавам да наливам!
Да не говорим, че и 100.000 могат да се оползотворят без никакъв зор за музика в кола!
Кабелите (за тези, които се чудят) са от огромно значение, ако гониш максимално качество. Моите дотук са над 200лв. и трябва да купувам още 2-3 за около 100лв. Кондензатор свястен под 200лв. няма, да не говорим че има и по над 500.
И пак не се чувам от 200м (само от около 50 може би)... :oops:
D.
ИзображениеИзображение
Изображение

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 31 Яну 2004, 8:11

Абсолютно съгласен с Венто! Искаш ли сериозен sound - трябват сериозни капиталовложения! Всичко останало си е любителко стерео ..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 31 Яну 2004, 9:57

Има и един друг момент отностно парите които се наливат за музиката в колата, а именно дали ще се налеят накуп или ,както повечето от нас ,във всеки удобен момент когато изпадне нещо " по така" да се купи с наши или на заем пари .

Аз например съм налял за срок от 3 години до ден дне6ен над 4000 лева ,смея да твърдя 4е се 4увам от над 100 метра особено в късните 4асове в града като наблизо има сгради от които да се отразява звука

и чувството е много яко когато види6 как хората денсат на улицата а ти тъкмо идваш или пък когато спреш на някой светофар просто да усетиш как се кефят хората или когато някой ти направи нещо от сорта :mrgreen: :shock: :yes: това е отплатата за парите :) отделно е собственото удоволствие от любимите парчета

та пак за цената ако имах да кажем 3000 лева на куп преди 2 години

можеби нямаше да съм дал още 1000 по-късно докато постигна някакво задоволително ниво , но просто така се случва при мен а предполагам и при вас: предложат ти едно стъпало което струва в магазина 500 лева ,а му искат 300 ти нямаш парите какво правиш или зимаш от някой приятел заем или продаваш старото стъпало за 200 и додаваш ,а преди това за старото си дал 350 и така накрая или оставаш без пари или без слух :)) аз за щастие се осъзнах , и не мисля да инвестирам повече в аудиосистема първо сме в БГ знаете как е спиш с едното око отворено :) или като отидеш някаде все си нащрек и второ тези пари може да се инвестират в нещо ама карай , че пак се уливам ...

на този принцип съм я подкарал и в тунинга на мотора ама не е тук мястото както казват хората всичко е компромис :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 31 Яну 2004, 10:40

и чувството е много яко когато види6 как хората денсат на улицата а ти тъкмо идваш или пък когато спреш на някой светофар просто да усетиш как се кефят хората или когато някой ти направи нещо от сорта
това е отплатата за парите отделно е собственото удоволствие от любимите парчета

Лудия както винаги знае какво имам впредвид :oops: :oops: :oops: Ние диваците си се разбираме на нашия си език! Мали постоянно сънувам БМВ-та и МУЗИКА, болен съм! (баси кефа)

Относно музичката, да ви кажа мойте наблюдения, тука във село ВРАЦА, пред даскало спира един Голф 2ка с "блестящ" тунинг, тъмни джамове, абе знаете голфаджийте, та ми сълта ми е за него, като спре пред даскало и прозорците и чиновете в стаята на 2я етаж където уча звънтят от бас-а който вади, не знам колко пари е налял за музичка но едва ли са 3000-4000 лв., същност не мога да бъда сигурен, ама да имаш някъв пиклив голф за 2500 и да сложиш вътре по-скъпа музичка... некак си не върви!!!

Аз искренно се кефа като чуя "ПРИБЛИЖАВАЩА ДИСКОТЕКА", а именно кола с яка музичка, и много им завиждам и си казвам на ум "хм тоя е добър, но аз ще имам по-яка sound-system-a в моята кола"!!! Целта е ГЪЗАРИЯ-та която при всеки се изразява с нещо, но при нас МАНЯЦИТЕ, е БМВ-то с УБИЙСТВЕНА музика.

Все пак предполагам, че все някак може да се направи и за по-малко парици нещо от което да ти изпопадат кътниците, и да не можеш да си седиш в собственото возило, и да излезеш извън него да слушаш на спокойствие.

И все пак простата сметчица.

550 кинта за SUB-WOOFER-a ( 12" Пионеер, Кутия, Стъпало )
300 кинта за Пионеер CD-radio
100+ кинта за две ЕЛИПСИ 6х9 Пионеер, Сони Х-плод, друга марка!!! (по избор)
50-80 кинта за 2 броя среди в предните врати
50-80 кинта за 2 броя пищялки отзад на кората като на ЛудияГСМ, много ма кефат ама той да каже колко са точно да не гадая :roll:
Усилвател 250-300 кинта за говорителите (не знам дали може ЦД-то да ги захрани, май нема да стане)
250 кинта Кондензатор (май няма да минем без него)
КАБЕЛИТЕ (знам ли кво да пиша за тех) айде 200 кинта, белким стигнат :wink:

ОБЩО: 1700-1800 бг. лева

Предполагам че с такава музичка ще се забелязваш отдалеч или може би правилния израз е ще се чуваш отдалеч, пък и ще ти е кеф!

Няма да е лошо след това да сложи човек 2 баса на кората 10-12"-ви, ще стане манджа с грозде!!!

Нека някой ме поправи ако греша някъде, за да не ми излязат криви сметките! Но май-май това е жестоката реалност, то нищо хубаво не става без пари, ама в БГ се прайме на бити мечки... :? :? :?

Аватар

Мнение от I.Voykov » 31 Яну 2004, 10:59

Вичо и аз почнах като теб, опитвах с максимално малко пари да направя сериозна музика е не става. Сега слава богу мога да си позволя и повече пари за тази ми страст и до тук съм налял окло 1500лв. а още съм наникъде ще ми трябват поне още толкова за да стане това което искам. НО не се отчаивай ние Българите сме упорита нация и лека полека ги правиме нещата. Аз вярвам, че до лятото ще съм постигнал по-голямата част от желаното. Е вярно на теб ще ти е по-трудно, защото си с 1500лв. назад но все отнякъде се почва. Единствения ми съвет е недей да купуваш гадна техника, защото само ще си дадеш парите и после ще я изхвърлиш, казвам го от личен опит :wink:
Изображение
Are you ///M enough ...?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 31 Яну 2004, 11:13

Благодаря за съвета Ф&Ф, наистина ще ми е от полза! Ние в нашето семейство поначало не взимаме боклуци, може да не сме некви богати, ама като е техника да е 1 път!!! Тъй че съм се ориентирал горе долу! Преди време питах дали мога да натъпкам ДОМАШНАТА ми МУЗИЧКА в Колата, не получих конкретен отговор или по-скоро получих, а той беше "няма да стане"! И все пак не мога ли да вмъкна двете колони в багажника! Колоните с с по два говорителя, Бас JBL 150 РМС, и Пищялка JBL ще излъжа колко е РМС-то, не знам точно, те са на батко ама си седят тук при мен!!! 8) 8) 8) Едната пищялка е 25 кинта :oops: , явно са добри! Захранвам ги с усилвател Technics 4х50! И има още половината на volume-то за увеличаване при 50% на уин ампа, 50% мастер волюм и 50 от връткалото на усилватела, бе общо взето ги захранва и то доста яко дънат! Та да ги сложа в багажника къв ще е ефекта и какво ми трябва и ще ми стигне ли усилвателчето на ЦД-то което ще си купя, 4х50!!! Не знам дали има разлика, предполагам, че не!

А идейката ми е да сложа колоните в багажника и да натъпкам и СУБ-а вътре някак, не знам как ще стане точно! :roll: :roll: :roll: Ама ще пробвам! Абе щом съм го намислил, ще режа, ще къртя и пак ще стане! Дискотеката...
"Прозорците отиват сами" "Музиката дискотека" "Фаровете слънце", не знам дали ще стане цигания, ама кво пък, Гъзария да има!!! :) :) :)

п.с. бах сигурно от пръстите си ги смуча тия постове... :roll:

Кой кашля?
Аватар
Кара: D779676

Мнение от Nikolay1 » 31 Яну 2004, 12:46

vicho написа: ...ама да имаш някъв пиклив голф за 2500 и да сложиш вътре по-скъпа музичка... некак си не върви!!!

И кое не върви ? Щото при мен и голфа и музиката си вървят и не се оплаквам (не, че няма какво да се желае още), пък и едва ли ушите ти "виждат" от къде идва музиката в смисъл, че като е качествено направена няма голямо значение каква е колата!!!
А затова, че чиновете ви кънтят... в затворените помещенния баса се чува по-силно от колкото около самата кола (поне аз съм останал с такова впечатление). Както казаха Венто и Туртурело хубава музика с малко пари трудно става, затова продължаваме да наливаме до постигане на желания ефект :lol: :lol:
Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 31 Яну 2004, 14:40

М/у другото винаги ми е било кеф като видя някой "таралясник" с добра музика вътре ... уважавам хора инвестирали 2 пъти състоянието на автомобила в CarAudio... общо взето винаги ми е кеф като чуя добра музика, независимо какво се слуша на нея! Редовно ставам свидетел на : "ееее глей го тоя ква чалга си е пуснал" - чалга, сиртакита - ми те звучат перфектно на добро кар аудио! Без да си кривя душата, аз също слушам Горан Брегович в колата си - незнам някой дали е тествал с хубаво cd как звучат тъпаните в кола - УНИКАЛНО! В повечето случай аудио ентусиастите са с по-скромни финанси и всеки звук, който излиза от колата е изтруден с лишения и направен с мерак! Добрите музики в повечето случай не са правени във фирми, като че ли там се гледа по-комерсиално на нещата и го няма този мерак, който влага човек при направата на добро Car Audiо.
Това беше леко оффтопик, надявам се сте разбрали какво исках да кажа...

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 31 Яну 2004, 15:19

Основния проблем на караудиото е че един път запалиш ли се после няма лечение. На мене ми беше минало за малко, сега пак ме е подкарало. Идеята е този път страшно зверска, особено след като измислих начин как да спонсорирам дивотията си, без да се лишавам от другите лиготийки.

Тайната ми идея е Венто да прави всичко ама още не съм му казал, трайте си и вие, ако разбра че някой ме е издънил ще го пляскам! 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Viktor » 31 Яну 2004, 18:56

Хяаха, тфа за евтините коли със скъпата музика е наистина интересно. Даже е доста яко. Кокво беше учудването когато седнах в Типото на оня пич....Мирослав Мандов мисля ,че се казваше.Имам визитка тука негова. Сядам аз и гледам в тоя Фиат Типо дето не струва повече от 3000лв, как вътре на таблото пред мене стои 15 инча плосък дисплеи, някаде е срит компътъра, а задната седалка е заменена от 2 сигурно поне 18 инчови баса.... направени в кутия. Идна камера гледа назад и образа показан от нея на дисплея е с функцията на задно огледало... Луда кола. На върлода ми колко струва всичко общо, получих неприкрита усмивка, пламък в очите и отговор - " Ми някъде към 8000 лева..." :shock: При кола за 3 бона...Ей тфа е мания...Та до колегата дето пусна темата.... Жестоки капиталовложения ще ти трябват зя да сн(тяне така както си презставяш, и наистина е вярно ,че почнеш ли я тая мяния, край няма после....Все пак успех , дано измсиш нещо... :!:

Следваща

Назад към Car аудио и видео