Бас в седан? Има ли смисъл?

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

старши ентусиаст
Аватар

Бас в седан? Има ли смисъл?

Мнение от Митко Ганчев » 18 Юли 2007, 23:17

Здрасти, аудиоманияците... Имам въпрос! Значи изпадна ми е тая джаджа евтинко:
Изображение
Проблема е, че е36-цата ми е седанче, и се чудя тва нещо като го туря в багажника, ше се чува ли изобщо нещо от джангъра в купето? Или най-много да ми тропа задния номер :mhihi:
И друго: имам 4-канален усилвател. На 2 от каналите ще пусна 2 елипси, а на останалите два-въпросната туба. Обаче на цд-то ми гадовете са му сложили само двата задни канала като изходи. Иначе си е 4-канално, ама за към колонките, а като изходи има само два. Как да пусна сигнал и към 4-те на усилватела? Да взема от двата изхода на касетофона и да го разклоня на 4?? Или да ползвам high input-а на усилватела? Кое е по-добре? Мерси ви предварително!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от poweramper » 19 Юли 2007, 0:02

Доскоро имах 12-ка в багажника и се чуваше без проблем, но и номера ще тропа, което си е много неприятно. За седан най-добрия вариант е subwoofer-a да се намира отзад на кората (с тубата няма как да стане разбира се), макар че в багажника също става.
За втория въпрос: разклони кабела и си готов. В момента при мен ситуацията е същата. Имам 4 изхода на cd-то, но 2 от тях нещо са издали багажа и се наложи да взема сигнала от работещите изходи и да го разклоня. Няма грижи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M40B18 '93

Мнение от Don_Mandragon » 19 Юли 2007, 10:17

Нищо не става в багажника с каса,хем аз бях извадил и задните говорители уж да влиза звука в купето и нищо.Прехвърлих касата и стъпалото в на един приятел колата(Голф2) и направо ще ти откачи главата от бас,ама в бимата само номери дрънчат.Така де отказах се да слагам каси :(

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от poweramper » 19 Юли 2007, 10:38

Няма спор, в хетчбека думка много по-здраво. Но и в багажника да е касата пак се чува.
Другото решение за седан е да насочиш говорителя да "гледа" през дупката за подлакътника ако има такъв.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Mandragon » 19 Юли 2007, 13:02

poweramper написа:Няма спор, в хетчбека думка много по-здраво. Но и в багажника да е касата пак се чува.
Другото решение за седан е да насочиш говорителя да "гледа" през дупката за подлакътника ако има такъв.

проблема е че нямам подлакътник или там дупката за ски сак ли там каквото се води нха задната седалка и трябва да е на кората ина4е нищо.Ако има някои колега които е решил проблема да сподели та дано и ние се уредим с малко "джангър" :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 19 Юли 2007, 13:43

Абе дупки няма никакви, за ски-сакове и т.н. Оба4е гледам, 4е горе дето е ламарината под кората , дето са колонките на нея, на няколко места фабри4но не е цяла, има дупки, та се надявах от там да влиза по малко саунд :roll: Зема да го продам, кво се занимавам с глупости :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от MONTE_CARLO » 21 Юли 2007, 2:00

имам 2 въпроса може на някой да му се сторят тъпички но все пак от тук всеки научава по нещо:
1.как така ще тропа номера?
2.какви са тези каси за които говорите?

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 21 Юли 2007, 9:24

MONTE_CARLO написа:имам 2 въпроса може на някой да му се сторят тъпички но все пак от тук всеки научава по нещо:
1.как така ще тропа номера?
2.какви са тези каси за които говорите?

:dummy: :banghead: :censored: :dunno: :ranting: :wtf: :ahah:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Жената да мърка

Мнение от Kurt Vagner » 21 Юли 2007, 9:45

Незнам аз съм също със седан и имам една 12 blaupunkt като твоята ... Свири добре при отворен багажник , ама като затвориш целия бас изчезва , номера дрънка яко ..... Чува се но много малко . Един приятел ми каза да си пробия кората отзад и да сложа фунии за да може баса да се чува .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Mandragon » 21 Юли 2007, 11:15

Kurt Vagner написа:Незнам аз съм също със седан и имам една 12 blaupunkt като твоята ... Свири добре при отворен багажник , ама като затвориш целия бас изчезва , номера дрънка яко ..... Чува се но много малко . Един приятел ми каза да си пробия кората отзад и да сложа фунии за да може баса да се чува .

Правилно ти е казал и по принцип така трябва да стане оба4е аз си извадих и двата говорителя отзад и пак нищо,затова май няма и смисъл да се дупчи кората.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 340!!!
Мечтае да кара: Е34 М5 - Е30 М3

Мнение от БаЯн » 22 Юли 2007, 15:05

Еми моята музика е в седан в петица измерихаме на надсвирването 130дб а отвънка се чува само дрънчете :mhihi: така че всичко има смисъл ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Mandragon » 22 Юли 2007, 17:07

bmwpower_m5 написа:Еми моята музика е в седан в петица измерихаме на надсвирването 130дб а отвънка се чува само дрънчете :mhihi: така че всичко има смисъл ;)

Еми добре ама как е направена твоита.Ако драснеш някои ред доста ще ни помогнеш.От снимката само се вижда касата,ама рязана ли е кората,от къде влиза баса в купето,на кората има ли други говорители?Въпроса е 4е хем искам да има бас в купето,хем не ми се реже кората да слагам две 12'' примерно.А с каса и 300 вата стъпало в купето нищо не се чува.Свири малко по-добре от оригиналните нокии :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ruskin » 24 Юли 2007, 23:31

Don_Mandragon написа:
bmwpower_m5 написа:Еми моята музика е в седан в петица измерихаме на надсвирването 130дб а отвънка се чува само дрънчете :mhihi: така че всичко има смисъл ;)

Еми добре ама как е направена твоита.Ако драснеш някои ред доста ще ни помогнеш.От снимката само се вижда касата,ама рязана ли е кората,от къде влиза баса в купето,на кората има ли други говорители?Въпроса е 4е хем искам да има бас в купето,хем не ми се реже кората да слагам две 12'' примерно.А с каса и 300 вата стъпало в купето нищо не се чува.Свири малко по-добре от оригиналните нокии :lol:

Просто е много по-мощен неговия говорител от този блаупункт, който всъщност не е много готин. Всичко е въпрос на сила. С този блаупункт едва ли ще останеш от звука в колата ти. А и това за усилвателя ти, нещо неразбирам за какво са ти 4 канала изход като усилватела ти има 2 входа, освен ако не е долби съраунд което мене жестоко ме съмнява. Ако имаш 4 4ин4а на усилватела виж на 2 от тях да не пише :AUX OUT. Усилвателя ти е стерео и му трябват само ляв и десен сигнал. Представи си 2 бр усилвателя, стекнати на едно, като от входовете на единия са дръпнати кабели до втория. Това го имаш, обаче вътре в корпуса.

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 27 Юли 2007, 18:23

начи аз доколкото подразбрах колегата има проблем при прекарването на аудио кабела към амп-а.
1. Ако са само 2-ва изхода на цд-то земаш един кабел и го разклоняваш на 4-ри на финала като ползваш всеки канал на амп-а
2. Тая туба я извърляй или намери някой балък да я купи защото с нея нищо не можеш да направиш
3.Незнам какъв ти е амп-а но ако земеш на тубата свестни пари може да си земеш 12-ка бошман и да и направиш някоя каса със порт отдолу като говорителя сочи към багажника . Правиха на едно момче с ауди 80 яице което е не по малко затворено от бмв-то и се получи доста добре :) Надявам се да си ме разбрал :)
значи тука момчетата са погнали едно пасатче и доста добре се е получило нещо такова може да измислиш http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.ph ... c&start=45

поздрави от Русе :)
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 340!!!
Мечтае да кара: Е34 М5 - Е30 М3

Мнение от БаЯн » 29 Юли 2007, 10:27

Еми какво да кажа тая музика кадето е на снимката вече я няма и почвам да права много по сериозен проект .... иначе на снимката е PracisionPower Dcx-122 - 1000wata rms & Lanzar 1400D и имам още говоритела отзад на кората ама това вече го няма и се подготвям за новия проект ... скоро ще пусна цяла тема ;)
Изображение

Следваща

Назад към Car аудио и видео