Малко помощ...
Модератор: Icco
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- F-14
- младши ентусиаст
-
Малко помощ...
Трябват ми размерите на колоните на БМВ Е36 купе 93та година.Нямам и идеа какви са колко са и къде са а искам да взема нещо от вън а не като се прибера в БГ.
Другото нещо за което ви моля е , ако имате снимки на багажници на такова бмв с приятно оформен музикален интериор дайте ги насам да трупам идеи. интересува ме подредба на усилватели и бас/или басове/ че да измисля как да го наредя отзад.
За жалост аз дори не знам как изглежда багажника на тая кола а тук не можах да намеря познат с такава.
Благодарности/сърдечни
/
Другото нещо за което ви моля е , ако имате снимки на багажници на такова бмв с приятно оформен музикален интериор дайте ги насам да трупам идеи. интересува ме подредба на усилватели и бас/или басове/ че да измисля как да го наредя отзад.
За жалост аз дори не знам как изглежда багажника на тая кола а тук не можах да намеря познат с такава.
Благодарности/сърдечни

- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Отпред в краката имаш 2 колони по 13см., в предните врати имаш пищялки (мястото е достатъчно за каквито си поискаш), отзад на кората имаш 2 колони по 10см. и с това приключва оригиналното озвучение на Е36. Препоръчвам ти мощни говорители и много хубави пищялки за отпред (можеш да се опиташ да вкараш 16см.-ви говорители мислч че ще стане), отзад някакви по-обикновенни колкото да ти потдържат музикалната картина и 1 хубав 12' бас в багажника по възможност изведен по някакъв начин към купето. Това захранено с подходящи стъпала звучи зверски.
П.П. Ако ти се реже кората можеш да сложиш и 2 15'-ки като Лудия ама аз лично не съм привърженик на извращения по колата.
П.П. Ако ти се реже кората можеш да сложиш и 2 15'-ки като Лудия ама аз лично не съм привърженик на извращения по колата.

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- F-14
- младши ентусиаст
-
всичко ОК ама малко ми се разминава схемата с описаното от вас момци...
Фюриъс ако наистина си прав за размерите...бая грижи ще имам да я накарам тая кола да свирне,щото с тия размери ...
а за багажника все още се чудя дали 2 или 3 баса да сложа като искам да са десятки поради простата причина че колкото е по малка шпулата/или както там се казваше на български език забравил съм,простете/ толкова по динамичен ще е звука.Не че 12ката е зле де,но от опита който имам 12 се оказва максимума с който може да постигнеш що годе добър звук ...
та за да е по-фешън като отвориш капка на тунинг шоу смятам да сложа 2-3 10" но не знам точно как да ги разположа...
Фюриъс ако наистина си прав за размерите...бая грижи ще имам да я накарам тая кола да свирне,щото с тия размери ...
а за багажника все още се чудя дали 2 или 3 баса да сложа като искам да са десятки поради простата причина че колкото е по малка шпулата/или както там се казваше на български език забравил съм,простете/ толкова по динамичен ще е звука.Не че 12ката е зле де,но от опита който имам 12 се оказва максимума с който може да постигнеш що годе добър звук ...
та за да е по-фешън като отвориш капка на тунинг шоу смятам да сложа 2-3 10" но не знам точно как да ги разположа...
- Angel_Georgiev
- ентусиаст
-
re
Fast-and-Furious написа:Отпред в краката имаш 2 колони по 13см., в предните врати имаш пищялки (мястото е достатъчно за каквито си поискаш), отзад на кората имаш 2 колони по 10см. и с това приключва оригиналното озвучение на Е36. Препоръчвам ти мощни говорители и много хубави пищялки за отпред (можеш да се опиташ да вкараш 16см.-ви говорители мислч че ще стане), отзад някакви по-обикновенни колкото да ти потдържат музикалната картина и 1 хубав 12' бас в багажника по възможност изведен по някакъв начин към купето. Това захранено с подходящи стъпала звучи зверски.
Да ме извиняваш колега, но си малко неточен!
В зависимост от типа на каросерията на Е36 и нивото на аудио оборудване има общо 14 разновидности на тонколоните в твоето БМВ!!!
Това за което говориш е почти така, т. като може би инаш предвид базовото аудио оборудване в седана, ато е:
2*13 см Ууфери в краката до предните седалки (Нокиа)+2 пищялки с мини филтър с корите на предните врати+2*11.5см колонки (Нокиа) капсоловани в пласмасови кутии+мини усилвател 4*15 вата реална мощност (намиращ се до задния калник)
Най-високото ниво на аудио оборудване в Е36 се монтира само при кабриолетите: Изпълнение на Харманн-Кардън (за първи път в 3-та серия на БМВ) и вкл. трикомпонентна предна с-ма + трикомпонентна задна с-ма+ басбокс+Хай-енд усилвател+спец. бутон "Hi-Fi" намиращ се до този за отопление на седалките!
- F-14
- младши ентусиаст
-
изглеждаш запознат...
я кажи тогава какви са максималните диаметри и дълбочини на колоните които могат да се сложат по тези заводски дупки?
Защото с такива заводски размери НЯМА вариянт да свирне както ми се ще за жалост....
я кажи тогава какви са максималните диаметри и дълбочини на колоните които могат да се сложат по тези заводски дупки?
Защото с такива заводски размери НЯМА вариянт да свирне както ми се ще за жалост....
- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
При мен е така:
На мястото на пищялките във вратите - нови на JBL - за вид не помня вече, във вратите до мен (с рязане 2 7,5" пак същата марка 225В МАХ и 75 на РМС 3-компонентни във вратите JBL P6852), в краката пак JBL 5,5" , одзад на кората в кутийте на оригиналните пак JBL със специални подложки влизат пак 7,5" само че некъв друг модел не 6852, в багажника 2 15" вече
Precision Power и всичко на 2 стъпала доста якички на Precision Power (по 1600В на РМС всяко!). Така ако те интересуват точни модели,тук съм ти дал само размери пиши да погледна,иначе за 15" незнам що си на такова мнение-то хубавп динамичен
ама истински бас се вади с ГОЛЯМ говорител,това е!
Така изглежда с 2 15" отзад (тук снимката е с Pyle преди миналата седмица да ги сменя с PP но изглежда по същия начин!)
На мястото на пищялките във вратите - нови на JBL - за вид не помня вече, във вратите до мен (с рязане 2 7,5" пак същата марка 225В МАХ и 75 на РМС 3-компонентни във вратите JBL P6852), в краката пак JBL 5,5" , одзад на кората в кутийте на оригиналните пак JBL със специални подложки влизат пак 7,5" само че некъв друг модел не 6852, в багажника 2 15" вече

Така изглежда с 2 15" отзад (тук снимката е с Pyle преди миналата седмица да ги сменя с PP но изглежда по същия начин!)
- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
При мен е така:
Precision Power и всичко на 2 стъпала доста якички на Precision Power (по 1600В на РМС всяко!). Така ако те интересуват точни модели,тук съм ти дал само размери пиши да погледна,иначе за 15" незнам що си на такова мнение-то хубавп динамичен
ама истински бас се вади с ГОЛЯМ говорител,това е!

- F-14
- младши ентусиаст
-
ми на това мнение съм просто въз основа на опита си.
А колкото до това което ми пишете се досещам че все пак може би има начин да наглася нещо по свястно вътре...
за багажника ще видим -трябва да е красиво не само да свири така че това ще е големия проблем
А колкото до това което ми пишете се досещам че все пак може би има начин да наглася нещо по свястно вътре...
за багажника ще видим -трябва да е красиво не само да свири така че това ще е големия проблем
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
музика
това е в мойта ... ако искаш прати лс с mail за повече снимки
http://images.snowboard.com/members/100237/photos/1158532.jpg
http://images.snowboard.com/members/100237/photos/1182582.jpg
http://images.snowboard.com/members/100237/photos/1158532.jpg
http://images.snowboard.com/members/100237/photos/1182582.jpg
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- F-14
- младши ентусиаст
-
извода ми от това което видях нагледно е следния:
отпред мога да се опитам да вкарам 16см, но ако не стане и 13ки ще вършат някаква работа.
Отзад обаче,в оригиналните кутии не знам какво може да влезне освен 10см,но тук идва проблема че 10см никога няма да свирне добре.А от друга страна кора не искам да режа за да слагам елипси.Така че работата става малко...никаква
За отпред съм почти сигурен че ще сложа някакъв Пайнер,там който по каталог го дават най-качествения.
Но отзад какво че правим...
отпред мога да се опитам да вкарам 16см, но ако не стане и 13ки ще вършат някаква работа.
Отзад обаче,в оригиналните кутии не знам какво може да влезне освен 10см,но тук идва проблема че 10см никога няма да свирне добре.А от друга страна кора не искам да режа за да слагам елипси.Така че работата става малко...никаква

За отпред съм почти сигурен че ще сложа някакъв Пайнер,там който по каталог го дават най-качествения.
Но отзад какво че правим...
Имам едни 10см-трови Infinity Kappa 42.5i с филтрите и гриловете като на снимката. Свирят доста добре!
инфо:
100mm/4" 2-way coaxial loudspeaker,
Power handling RMS: 50 watts,
Power handling Peak: 150 watts,
Sensitivity (2,83V/1m) 90db
Frequency Response: 75Hz - 21kHz
Nominal Impedance: 4 ohms
Mounting depth: 47mm
Cutout Diameter: 93mm
Цена 100лв

инфо:
100mm/4" 2-way coaxial loudspeaker,
Power handling RMS: 50 watts,
Power handling Peak: 150 watts,
Sensitivity (2,83V/1m) 90db
Frequency Response: 75Hz - 21kHz
Nominal Impedance: 4 ohms
Mounting depth: 47mm
Cutout Diameter: 93mm
Цена 100лв
Drivers Wanted
- F-14
- младши ентусиаст
-
alpine написа:насочи се за отпред нещо alpine,dls нещо по качествено от pioneer
много много не съм съгласен със това че DLS са по-добри от пайнера.Нито едните нито другите са сериозни марки според мен но все пак...
лично аз мразя пайнер щото съм сменил доста такива и мразя масовките...но уви.
колкото до алпайн ооо даааа
но не знам къде имаше в бг и не мога да се ориентирам къде да ги търся

F-14 написа:много много не съм съгласен със това че DLS са по-добри от пайнера.Нито едните нито другите са сериозни марки според мен но все пак...
лично аз мразя пайнер щото съм сменил доста такива и мразя масовките
"Pioneer масовка, но е по добре от DLS"
Колега, ти чуваваш ли се какво говориш?
Как може да правиш такива изказвания, по-добре кажи нещо от сорта: "DLS/Pioneer бива, но не ми се дават такива пари"...
Ако пък не си ги чувал как свирят (за DLS говоря) ела, ще ти покажа...
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2