Питане към АВ маниаците
Модератор: Icco
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Питане към АВ маниаците
Я който е по-напред с матрЯла да препоръча някой форум за Аудио-Видео техника да питам една питанка 

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Re: Питане към АВ маниаците
Ако си отправиш въпроса в съответният раздел може и тук да ти отговорят-има много компетентни хора 

- xpl0d
-
-
martin_g60 написа:Ако си отправиш въпроса в съответният раздел може и тук да ти отговорят-има много компетентни хора
Ми то става въпрос за една ХД камера, ама така като гледам за нито един подфорум няма да е подходяща темата

- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Ми питай... пък да видим дали може да отговорим 

"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- Kashalota
-
Трудно влиза в колата
-
- Кара: '08 E91 330xi
Има форум Кар аудио и видео...Въпреки че раздела е с Кар темата е за там...
'94 E36 318is ; '91 E30 32* ; '99 Z3 1.9i; '91 E30 "червена"; '93 E30 convertible; '95 Е36 318ti ; '07 Е91 330xi
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
xpl0d написа:Я който е по-напред с матрЯла да препоръча някой форум за Аудио-Видео техника да питам една питанка
http://www.avforums.com/
xpl0d написа:martin_g60 написа:Ако си отправиш въпроса в съответният раздел може и тук да ти отговорят-има много компетентни хора
Ми то става въпрос за една ХД камера, ама така като гледам за нито един подфорум няма да е подходяща темата
Кажи де

- xpl0d
-
-
Значи... става въпрос е за тва животно

Води се пълен хай дефинишън... уж де... накрая даже и 720п няма да може да снима ама карай
. Само 5х оптичен зуум, бачка с флаш карти и е много евтин - около 400 лв.
Няколко неща обаче хем не са ми ясни, хем ме объркват.
1. Сензора го водят 10 мегапиксела ЦМОС, но в същото време размера на сензора го дават 1/2,3 ''. Не ли малко като за 10мп
?
2. На хартия снима пълноценен фул ейч ди 1920х1080, обаче никъде не се казва дали 1080и или 1080п. Намерих едно видео в ютуб-а как един разопакова едно такова и на кутията пише 1080и. Доколкото знам п-то дава по-добро качество от и-то, за сметка на по-големия размер на крайния файл. Освен това и-то ще дава гадна картина на п монитор каквито са почти всички в момента. Някой който е снимал да каже прав ли съм или греша някъде/изпускам инфо.
Освен това прочетох един артикъл за ейч ди камери и техника и много истински специалисти даваха мнения, че няма по-добро от касетката
мини ди ви касетка имам впредвид, да не скочите ся на ви ейч си касети от праисторията
Тва нали като говорим за най-добро качество на видеото, без загуби.
С две думи гоня максимално качество, без значение от крайния размер на файла. Та да кажете, който наистина разбира за какво иде реч де, тва за мини ди ви касетките вярно ли е?? Знам, че ще е играчка кепчъринг-а, ама ако наистина тва е най-доброто няма да е от съществено значение за мене.
И последно - така като го гледате тва хитачи заслужава ли си да го взема или...?

Води се пълен хай дефинишън... уж де... накрая даже и 720п няма да може да снима ама карай

Няколко неща обаче хем не са ми ясни, хем ме объркват.
1. Сензора го водят 10 мегапиксела ЦМОС, но в същото време размера на сензора го дават 1/2,3 ''. Не ли малко като за 10мп

2. На хартия снима пълноценен фул ейч ди 1920х1080, обаче никъде не се казва дали 1080и или 1080п. Намерих едно видео в ютуб-а как един разопакова едно такова и на кутията пише 1080и. Доколкото знам п-то дава по-добро качество от и-то, за сметка на по-големия размер на крайния файл. Освен това и-то ще дава гадна картина на п монитор каквито са почти всички в момента. Някой който е снимал да каже прав ли съм или греша някъде/изпускам инфо.
Освен това прочетох един артикъл за ейч ди камери и техника и много истински специалисти даваха мнения, че няма по-добро от касетката

С две думи гоня максимално качество, без значение от крайния размер на файла. Та да кажете, който наистина разбира за какво иде реч де, тва за мини ди ви касетките вярно ли е?? Знам, че ще е играчка кепчъринг-а, ама ако наистина тва е най-доброто няма да е от съществено значение за мене.
И последно - така като го гледате тва хитачи заслужава ли си да го взема или...?

90% от камерите записват в 1080i... А част от тези, които 'записват' в 1080p използват много кофти field-blending и имитират 1080p, който после е голяма мъка за редактиране.
Грешно е това, че 1080i е по-лошо от 1080p - когато видео материала е с много движение (както обикновено е с любителските записи) - 1080i дава много по-добра картина.
Предлагам ти ако имаш възможност да запишеш 10-20 секунден клип с камерата докато е в магазина и да го поразгледаш у вас. Ако гледаш записите на хубав (нов) телевизор и използваш AVCHD/Blu-ray плейър - ще видиш че качеството ще е много добро.
За тази цена мисля, че камерата не е лоша. А относно сензора - напълно достатъчен е за 1Mpix видео (1920х1080i = 1920 по хоризонтала и 540-600 пиксела по вертикала за един скан-пас, т.е. 1920х540).
Предполагам, че на SD картата се записва в AVCHD формат, който по-късно можеш да пишеш на DVD/BD дискове с програми като моята multiAVCHD.
Грешно е това, че 1080i е по-лошо от 1080p - когато видео материала е с много движение (както обикновено е с любителските записи) - 1080i дава много по-добра картина.
Предлагам ти ако имаш възможност да запишеш 10-20 секунден клип с камерата докато е в магазина и да го поразгледаш у вас. Ако гледаш записите на хубав (нов) телевизор и използваш AVCHD/Blu-ray плейър - ще видиш че качеството ще е много добро.
За тази цена мисля, че камерата не е лоша. А относно сензора - напълно достатъчен е за 1Mpix видео (1920х1080i = 1920 по хоризонтала и 540-600 пиксела по вертикала за един скан-пас, т.е. 1920х540).
Предполагам, че на SD картата се записва в AVCHD формат, който по-късно можеш да пишеш на DVD/BD дискове с програми като моята multiAVCHD.
- xpl0d
-
-
deank написа:90% от камерите записват в 1080i... А част от тези, които 'записват' в 1080p използват много кофти field-blending и имитират 1080p, който после е голяма мъка за редактиране.
Коренно различни неща казваш от тези, които аз знам.
Аз знам, че 1мп е ОК за 1080и, но за 1080п минимума е 2мп. Освен това при прогресивното сканиране се опреснява целия кадър. При интерлейсното сканиране се чертаят при първото опресняване нечетните линии и на второто останалите. Демек за получаване на един кадър при интерлейсното сканиране трябва да опресниш 2 пъти, а при прогресивното 1 път. Реално от 2 кадъра имаш образно казано 2 байта при прогресивно и 1 байт при интерлейсно сканиране. Щото при интерлейсното нали се губи половината инфо. Аз поне така го знам и така си обяснявам разликата в необходимите мегапиксели и бандуит. Сега като се поразрових гледам от всички възможни резолюшъни само 1080и е с интерлейсно сканиране, всички останали са с прогресивно

Ефф тотално блокирах с таз камера

Ако я няма 'на живо' ти предлагам да не се занимаваш въобще... Най-добре си намери някоя по нашите магазини и я тествай... После ако я намериш в чужбина по-евтино - вземай...
Относно 1080i и 1080p - нещата, които казваш за верни, но са за ВЪЗПРОИЗВЕЖДАНЕ на видео материал... Когато става дума за ЗАПИС (както е при камерите), тогава нещата са малко по-различни. Разбира се, че 1920х1080p @ 60fps никак не е лошо
, но пък е далеч от Blu-ray стандарта и ще си креташ със софтуера на камерата или закачена с кабел към телевизора.
Деян
п.п. При 'interlace' не се губи половината информация...
Това да не са мониторите отпреди 10-15 години, дето го правеха този номер. За да не бъркаш нещата, имай предвид, че примерно 1920х1080i @ 25fps онзачава 25 кадъра в секунда, НО 50 ПОЛЕТА в секунда (защото материалът е в interlaced формат), т.е. 2 пъти в секунда се записват по 540 линии, които = 50 полета (fields) / 1080 пиксела и така става цялата картина, която трудно ще различиш от 25fps progressive.
Относно 1080i и 1080p - нещата, които казваш за верни, но са за ВЪЗПРОИЗВЕЖДАНЕ на видео материал... Когато става дума за ЗАПИС (както е при камерите), тогава нещата са малко по-различни. Разбира се, че 1920х1080p @ 60fps никак не е лошо

Деян
п.п. При 'interlace' не се губи половината информация...

- xpl0d
-
-
deank написа:п.п. При 'interlace' не се губи половината информация...Това да не са мониторите отпреди 10-15 години, дето го правеха този номер. За да не бъркаш нещата, имай предвид, че примерно 1920х1080i @ 25fps онзачава 25 кадъра в секунда, НО 50 ПОЛЕТА в секунда (защото материалът е в interlaced формат), т.е. 2 пъти в секунда се записват по 540 линии, които = 50 полета (fields) / 1080 пиксела и така става цялата картина, която трудно ще различиш от 25fps progressive.
Аз като казвам, че ми се губят някой моменти, вие не ми вярвате

Иначе, няма как да пробвам каквато и да е камера в България... просто не съм в БГ в момента

- xpl0d
-
-
Взех го животното в крайна сметка, преди няколко часа
Оказа се, че снима и двата Full HD формата 1080i и 1080p, като интерлийснатото е макс 60 кадъра в секунда, а прогресива е 30
Ще поснимаме утре

Оказа се, че снима и двата Full HD формата 1080i и 1080p, като интерлийснатото е макс 60 кадъра в секунда, а прогресива е 30

Ще поснимаме утре

- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
xpl0d написа:Взех го животното в крайна сметка, преди няколко часа![]()
Ще поснимаме утре
я поснимай и си кажи мнението,че и мене живо ме заинтригува с тази цена...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- xpl0d
-
-
RSxRacer написа:xpl0d написа:Взех го животното в крайна сметка, преди няколко часа![]()
Ще поснимаме утре
я поснимай и си кажи мнението,че и мене живо ме заинтригува с тази цена...
Поснимах малко днес. Направих едно 3 минутно клипче на 720п с 60 кадъра в сек. на много оскъдна светлина. 300 МВ

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2