Въпросче относно СД Пайнер

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E53 4,4
Мечтае да кара: Всичко що е М

Въпросче относно СД Пайнер

Мнение от cool_ice » 08 Ное 2008, 18:35

Здравейте клеги решил съм от доста време да слагам един модел на пайнер но нещо немога да го намеря никаде да се продава доста порових и в интернет но и там ударих на камък сам в ибей го намерих но някой ми беше казал че като е от там няма да хващам радио че нещо станцийте им били на половинки или нещо такова неразбрах точно и затова се спирам още а ето това е модела за който говоря http://www.pioneer.co.uk/uk/products/ar ... index.html лично на мен доста ми се нрави друго на което съм се спрял е един модел на Алпаин http://bgcarshop.com/product_info.php?c ... 25b422e43e нямам представа точно кое е по добре от двете преди бях пак с пайнер и затова май все на там гледам Благодаря ви предварително

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 08 Ное 2008, 20:34

Alpine-a :mhihi:
Впечатляваща машинка е. Дори да се спреш на IDA-X200 и X300 няма да сбъркаш. Освен това се връзва добре с интериора.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E53 4,4
Мечтае да кара: Всичко що е М

ре

Мнение от cool_ice » 08 Ное 2008, 22:43

Е да но пайнера ми се струва по вискок клас но май наистина ще е Алпайна че няма да мога да намеря Пайнера

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 09 Ное 2008, 18:40

Половинките са на американския пазар. http://shop.ebay.co.uk/items/?_nkw=Pion ... &_osacat=0
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 10 Ное 2008, 22:36

Абе бате тоя алпин нали знаеш че няма дискове и колкото и ипода и глупости да се ръгат в него диска си е диск и класика за музикален носител ,а да не говорим че за кола може би най-качествения ;)
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 10 Ное 2008, 23:27

Значи да забравим за някви 320kbps мп3-та. Това е вманиачаване, на толкова малка пространство като купето на автомобила, е абсурдно да се постигне качествен звук... каквото и да си говорим. Сериозни dB и подобни надсвирвания са друга тема вече. Вярно е, че един истински носител е на теория по-качествен от хубаво MP3, но след като запалиш двигателя, вече нищо няма значение...

Колкото до Алпина, свири си отлично за цената :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 10 Ное 2008, 23:36

320 кбпс мп3ка си е същия кенеф като на 160 просто качеството не е мп3ка :mhihi: И в колата може да се постигне много добър и задоволителен резултат дори и да не се гони хи-енд както аз бях учуден че постигнах СаундКлалити с пайниър суб но факт !
I'm slowly drifting
Изображение

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 11 Ное 2008, 0:42

DirtySouth написа:Абе бате тоя алпин нали знаеш че няма дискове и колкото и ипода и глупости да се ръгат в него диска си е диск и класика за музикален носител ,а да не говорим че за кола може би най-качествения ;)

Знаеш ли че тука каза мнооого голяма глупост батка :mhihi:

Едит: Искам само да ви кажа че ще си продавам моя плеар точно за да си взема този iDA-X100 и като му добавя един инпринт модул нещата ще загрубеят а на изказвания от рода диска си е диск ще ме извинявате амаа просто много ми е смешно , защото няма НИКАКВО значение какъв е носителят а е важен Формата и качеството
Но явно вие двамата днес сте се хванали да се чепкате и никакво решение не давате на хорските въпроси

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 11 Ное 2008, 0:52

DirtySouth написа:320 кбпс мп3ка си е същия кенеф като на 160 просто качеството не е мп3ка :mhihi: И в колата може да се постигне много добър и задоволителен резултат дори и да не се гони хи-енд както аз бях учуден че постигнах СаундКлалити с пайниър суб но факт !

И това мнение ще го оборя защото да речем iPod-a може да си свифи и ФЛАК и при това положение не виждам какво повече може да се иска от един Плеар било то Ресивър без ЦД

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 11 Ное 2008, 0:56

Icco написа:И това мнение ще го оборя защото да речем iPod-a може да си свифи и ФЛАК и при това положение не виждам какво повече може да се иска от един Плеар било то Ресивър без ЦД

Аз съм с IDA-X100 и ми се мерна из нета, че има firmware upgrade да play-ва flac директно от флашката, iPod не се налага да слагаш, понеже огромни HDD-та ги прочита за секунди. Бях с един 320GB HDD за тест, понеже старите USB SONY-та се мотаеха много време докато индексират, нищо такова с Х100-то. HDD-то не изгаря, въпреки опасенията ни. Вече се ползва над година на един Пасат постоянно. Няма грижи, няма лоши сектори, просто никакви проблеми... седи хванат под седалката, колкото да се охлажда прилично.

P.S. Аз се отказах от Imprint-a, защото Компакта е толкова шумен, че е безпредметно. Купетата са по-тихи.

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 11 Ное 2008, 1:02

Аз имам Айпод и Айфон и открих с тях топлата вода :mhihi:
Разликата за мен от този модел и CDA 9835 с който съм в момента е че ще мога да си зареждам Айфона в колата до като свири и едновременно ще може да ми е включен и Айпода със 60ГБ музичка

Едит: Инпринта го вземам за да ползвам Crossover ,multi EQ , time correction а другата му широко рекламирана функция не ме интересува и мен ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 11 Ное 2008, 1:13

Така да, особено новия аифон със работещата навигация (тествана вече, бачка перфектно). Също го тествах за аудио-то, плейва го като аипод без да губи функцията на телефон, въпреки многото противоречиви коментари в интернет. Аз съм му набил една 8ГБ флашка и съм доволен. Просто не ми се дават безсмислени пари за Imprint-а при положение, че Компакта е толкова шумен и каквито и time correction да му набия, на да се промени. Да multiEQ е хубаво, но в Мерц, 5ица или 7ица, не и в Компакт. Дано при теб в купето се получи по-добре.

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 11 Ное 2008, 11:39

Всъщност основното на което държа е кросовъра понеже плеара го ползвам само като дек трябва да мога да контролирам кое стъпало какво получава ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 11 Ное 2008, 11:54

Официално луд ;) Как ти е сетъпа? Кое стъпало какво храни.

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 11 Ное 2008, 16:53

Ами едно стъпало за предна и задна линия като на фронт през кросовъра режа от 120 херца надолу и задната линия я режа от 160 херца че говорителите са по кухи
Баса е през другото стъпало като там в момента през кросовъра е отцепено на 63 херца

Следваща

Назад към Car аудио и видео