Бас бокс за купето ми...
Модератор: Icco
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Бас бокс за купето ми...
Колеги помагайте с изборът на бас бокс, че вече съвсем се обърках.
Говорителя искам да е 10" максимум. В Авител ми предложиха да ми сглобят, като ми искат 80лв за кутия и около 120 за говортел Hertz или Pioneer. Модели не сме коментирали. Във Технополис гледах за 239лв 10" JBL в кръгла кутия.
Дайте някакво предложение за възможно най-качествен говорител с този размер и цена с кутията до 250лв.
Говорителя искам да е 10" максимум. В Авител ми предложиха да ми сглобят, като ми искат 80лв за кутия и около 120 за говортел Hertz или Pioneer. Модели не сме коментирали. Във Технополис гледах за 239лв 10" JBL в кръгла кутия.
Дайте някакво предложение за възможно най-качествен говорител с този размер и цена с кутията до 250лв.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Жоре, а с какъв усилвател мислиш да храниш този говорител 10" до 250лв. с кутията, защото за тия пари ще вземеш нещо изрудско и после трябва да кихнеш 400-500лв за усилвател.
иначе така на първо четене
http://www.electron.bg/product_info.php ... ts_id=3069
Пайнер 350 вата РМС 2-намотков по 4 ома.
http://www.ljclub.net/kutii/car-box.htm
22 литра кутия за 10" - 40 лв
= 160 лв.
Със сигурност ще получиш много добър бас на прилични пари. От там натам ти трябва и хубав усилвател.
п.с. в последно време много започнах да ги разбирам
какъв е смисъла да си губи времето за 10лв.

иначе така на първо четене
http://www.electron.bg/product_info.php ... ts_id=3069
Пайнер 350 вата РМС 2-намотков по 4 ома.
http://www.ljclub.net/kutii/car-box.htm
22 литра кутия за 10" - 40 лв
= 160 лв.
Със сигурност ще получиш много добър бас на прилични пари. От там натам ти трябва и хубав усилвател.
п.с. в последно време много започнах да ги разбирам

Cyberloner написа:ако не те е страх сам да си я направияш, кутията излиза около 30 кинта

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
на мен лично ми е приятно да си правя такива неща, въпрос на личен изобр, дадох му информативно информация
иначе, за да стане кутията баш, е добре, да се проектира според характеристиките на конкретния говорител

иначе, за да стане кутията баш, е добре, да се проектира според характеристиките на конкретния говорител

- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
vicho написа:Жоре, а с какъв усилвател мислиш да храниш този говорител 10" до 250лв. с кутията, защото за тия пари ще вземеш нещо изрудско и после трябва да кихнеш 400-500лв за усилвател.![]()
Аз вече кихнах...5 стотака

Сайта за кутийте е много полезен ще го прегледам подробно.
А иначе няма проблем да си направя сам кутията, единствено трябва да намеря инфо за изолацията и малко други подробности. Иначе имам и една програма за смятане на кутий.
Та идеята не е никак лоша, тъй като тогава ще мога да си взема и по-скъп и качествен говорител.
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
- Кара: M40B18 '93
vicho написа:Cyberloner написа:ако не те е страх сам да си я направияш, кутията излиза около 30 кинта
Смисъла е в това че първо си взимаш говорител и за него правиш кутия, а не обратно.тази най-малкото няма да оцелва правилния обем,настройката на фазо-инвертора... да не говорим че може да се направи и с нещо по якичко от 3-то качество 17мм ПДЧ

- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
Joro_Paveto, според бюджета и усилветаля, който си взел (поне с такова впечатление останах като каза за 5-те стотака
) се замисли дали да не е двунамотков говоритела (все пак разликата в парите при hertz е 20 кинта за ES серията) а няколко децибела отгоре не са лошо нещо
Каква изолация?

Каква изолация?
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
Ами май говорителя ще е или Hertz или Pioneer...може би второто тъй като останалите озвучителни тела са от тази марка. Със сигурност ще е двунамотков.
А изолацията е един проблем, който все още не стои на дневен ред...на първо време на пролет мисля да прасна една топло и звуко изолация на тавана, с оглед лятото да не се нгрява толкова колата вътре. После евнтуално нещо по багажника да сложа. Мой приятел си звукоизолира цялото ауди а6 авант и ефекта беше поразителен, та не омаловажавам значението на изолацията...но в тоя момент тия пари не ми се дават.
А изолацията е един проблем, който все още не стои на дневен ред...на първо време на пролет мисля да прасна една топло и звуко изолация на тавана, с оглед лятото да не се нгрява толкова колата вътре. После евнтуално нещо по багажника да сложа. Мой приятел си звукоизолира цялото ауди а6 авант и ефекта беше поразителен, та не омаловажавам значението на изолацията...но в тоя момент тия пари не ми се дават.
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
По мои лични расъждения салона се нагрява най-вече от това, че напича по таблото, което при 90% от хората е черно, но не претендирам колко е вярно това
Топлоизолация може да ти докара неприятна влага особено, ако материала който ползваш е порест и абсорбира влага, така че там трябва да се внимава много в избора на материал
Вече звукоизлацията е друга бира, но там ако слагаш динамат много пари ще отидат, а има и доста по-евтини алтернативи като корк, бутимни панели, стирупор на спрей и т.н. които бих казал, че в подходяща комбинация не отстъпват на динамата, като краен резултат.

Топлоизолация може да ти докара неприятна влага особено, ако материала който ползваш е порест и абсорбира влага, така че там трябва да се внимава много в избора на материал

Вече звукоизлацията е друга бира, но там ако слагаш динамат много пари ще отидат, а има и доста по-евтини алтернативи като корк, бутимни панели, стирупор на спрей и т.н. които бих казал, че в подходяща комбинация не отстъпват на динамата, като краен резултат.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Вземи си 10ka clarion и изведи бас рефлекса на кората ! Иначе не ми е ясно кви са тея кутии дето ги правите за 30 лева при положение че само един бас рефлекс на aduio az comp е 18 лева ,а винтовия терминал 15 ,а да и ватата 32 лева + силикон + лепила + рапидки + мдф + тапициране малко повече от 30 ми излиза на мене 

I'm slowly drifting

- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
След кратка консултация взех един ES250 и една кутия за него на Hertz, след което започнах целия монтаж и си е... мамата...
Но утре със свежи сили продължавам...надявам се вечерта да изкажа мнение дали съм се преебал с тоя бас и ако да, то колко точно съм се преебал...
Но утре със свежи сили продължавам...надявам се вечерта да изкажа мнение дали съм се преебал с тоя бас и ако да, то колко точно съм се преебал...

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
И да си се преебал нема си признаеш така че си го слушай с кеф ... И най-вероятно ще трябва да преправиш кутията за да извлечеш максимума
I'm slowly drifting

- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
тъкмо готвех сочен пост в защита на DIY метода
колко литра е кутията? вата има ли? какъв е фазоинвертора? Честито

- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
Cyberloner написа:тъкмо готвех сочен пост в защита на DIY метода![]()
Мерси.
Утре ще я снимам кутията и ще и видя мерките, за DIY метода и аз съм за...обаче не съм още дорасъл за него. Прекалено съм бос в тая област, а и вчера намерих два пълни примера как да си сметнем кутията на BassBox Pro и така и не можах да се оправя...та надявам се това да е едно начало на образоването ми в тая област и следващата куия да е DIY

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2