от къде да купя вата?
Модератор: Icco
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
от къде да купя вата?
Вата за вътрешно облицоване на кутия за автоговорител.......
обиколих всичко магазини в района на: зона Б5, Б19, халите, пазара димитър петков, ЖЕНСКИ ПАЗАР, стамболийски от малл-а до вагон ресторанта.....
и вата никаква по магазините....
само там съм търсил, защото имам път по тези места
съответно търся в този регион магазин..
и само да питам - това нещо се продава по магазините за шивашки материали и платове.... нали ?
обиколих всичко магазини в района на: зона Б5, Б19, халите, пазара димитър петков, ЖЕНСКИ ПАЗАР, стамболийски от малл-а до вагон ресторанта.....
и вата никаква по магазините....
само там съм търсил, защото имам път по тези места
съответно търся в този регион магазин..
и само да питам - това нещо се продава по магазините за шивашки материали и платове.... нали ?
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Пътя от дружба към слатина има една бензиностанция забравих и името май opet ама ще те излъжа до нея едно много голямо хале за сякви изолации търсиш звукоизолация тя е една с ромбчета лист 2 квадрата 32 лева беше по-спомен зимаш най-малката защото предполагам кутията ти не е предвидена за чак такова демпване
I'm slowly drifting

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Топлоизолираща вата да му е топличко на баса !
Бате като пишеш мислиш ли се питам аз ?

I'm slowly drifting

- boywalking
- младши ентусиаст
-
вата за вътрешно облицоване на кутията на баса, да омекоти баса, че нещо като, че ли ми дрънка кутията....
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
- Кара: M40B18 '93
boywalking написа:вата за вътрешно облицоване на кутията на баса, да омекоти баса, че нещо като, че ли ми дрънка кутията....
Слага се задължително за да се избегне резонирането на дървото, като количеството може да си определиш на слух.Иначе аз ползвам обикновенна мебелна вата на 3-4 слоя.Може да вземеш от всеки мебелен цех или мебелен магазин правещ мебели по поръчка

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Слага се задължително за да се избегне резонирането на дървото
Тук не си прав!Ватата се слага ,за да се увеличи изкуствено обема на бокса.Обикновено при затворен обем.От там следва по-"мекото" звучене на баса.Ако кутията е направена достатъчно добре с походяш материал и е оребрена както трябва,няма какво да ти резонира

- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
plradev написа:Слага се задължително за да се избегне резонирането на дървото
Тук не си прав!Ватата се слага ,за да се увеличи изкуствено обема на бокса.Обикновено при затворен обем.От там следва по-"мекото" звучене на баса.Ако кутията е направена достатъчно добре с походяш материал и е оребрена както трябва,няма какво да ти резонира

а по темата Като тръгнеш по Екзрах Йосиф към женския пазар, точно преди него в дясно има едно магазинче за платове, там има

- boywalking
- младши ентусиаст
-
благодаря Ви колеги, но си намерих вече, зад пазара на Красна Поляна, в едно забутано магазинче и ми излезна евтинко - 2 на 2,5 метра ми излезна около 6,30лв
нещо такова, доволен съм от цената инак незнам как върви
Приятна вечер на всички !
нещо такова, доволен съм от цената инак незнам как върви
Приятна вечер на всички !
plradev написа:Слага се задължително за да се избегне резонирането на дървото
Тук не си прав!Ватата се слага ,за да се увеличи изкуствено обема на бокса...
Широко разпространено мнение, но не съвсем вярно. Това се явява като следствие, но не е причината за да слагаме вата. Ако си направиш бокса реално по-голям няма да трябва вата ли?

Ватата се слага основно за да намали резонансите образувани от множеството отразени вълни вътре в кутията, които влошават АЧХ. Служи също и за фина настройка на честотата на кутията.
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
BaNiTZaKiNG написа:plradev написа:Слага се задължително за да се избегне резонирането на дървото
Тук не си прав!Ватата се слага ,за да се увеличи изкуствено обема на бокса...
Широко разпространено мнение, но не съвсем вярно. Това се явява като следствие, но не е причината за да слагаме вата. Ако си направиш бокса реално по-голям няма да трябва вата ли?![]()
Ватата се слага основно за да намали резонансите образувани от множеството отразени вълни вътре в кутията, които влошават АЧХ. Служи също и за фина настройка на честотата на кутията.
абе в кар аудиото си се слага и за обем, все пак тия багажници и кори имат някакви крайни размери

Проблем става когато някой реши да сложи прекалено много вата и SPL-а хептен падне и после е чуди аджеба защо така е станало

Cyberloner написа:абе в кар аудиото си се слага и за обем, все пак тия багажници и кори имат някакви крайни размери![]()
Няма такова нещо. Производителите на кар събуфъри отлично знаят какво е багажник. Тези говорители се конструират да свирят или в много малък обем (кутия в багажника), или в много голям (на кората).
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Не е така бате щото производителя незнае дали караш пежо 205 или бмв 7ца а разлика в обема и демпването на багажника на двете има определено ! затова секи говорител си е конструиран да си свири с определен обем затова са и тези настройки и препоръчителни обеми
I'm slowly drifting

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2