Фабрични филтри във Е36? Има ли?
Модератор: Icco
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
Аз си взех същия херц само ,че монтирах пищялките отделно
(горе на таблото до предното стъкло) и оргиналните си останаха.Свири доста прилично по този начин .
(горе на таблото до предното стъкло) и оргиналните си останаха.Свири доста прилично по този начин .
CONAN-e... Има голяма възможност да си омазал прилично съпротивлението на цялата предна линия така. Кажи как си ги вързал, да ти сметнем колко товариш. Иначе... плътно ли монтира говорителите в краката или ги остави да дишат?
Chapai - На следваща ремонтна сесия (някои от идните уикенди, ще пробвам да повдигна говорителя от основата, да тествам как ще свири. Не остана време вчера, понеже трябваше да тръгна да си оправям стъклото първо и се стъмни по едно време "неочаквано"
Пена, не ползвам фабричната пищялка, а херцовата, със херцовите филтри и с херцовите мидбасчета.
За дунапрена става въпрос... при мен не е във вратата херца а в кикпанела (долу до педалите). Там има един джоб като от изолация за пвц тръби ако се сещаш. Та обмислям да го вдигна малко, понеже сега няма накъде да удари говорителчето и го чуваш да се дави... Вие слагали ли сте подобни на друга Е36?
Chapai - На следваща ремонтна сесия (някои от идните уикенди, ще пробвам да повдигна говорителя от основата, да тествам как ще свири. Не остана време вчера, понеже трябваше да тръгна да си оправям стъклото първо и се стъмни по едно време "неочаквано"

Пена, не ползвам фабричната пищялка, а херцовата, със херцовите филтри и с херцовите мидбасчета.
За дунапрена става въпрос... при мен не е във вратата херца а в кикпанела (долу до педалите). Там има един джоб като от изолация за пвц тръби ако се сещаш. Та обмислям да го вдигна малко, понеже сега няма накъде да удари говорителчето и го чуваш да се дави... Вие слагали ли сте подобни на друга Е36?
- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
Ами вързах ги от кабела на долните колони и пищялките и говорителите успоредно(всичките + на едно ,всичките - на едно)
Сбъркал ли съм?
Ако е да ,кажете как трябва да ги свържа.
А говорителите ги монтирах плътно, побраха се точно в нишата на нокийте.
Сбъркал ли съм?
Ако е да ,кажете как трябва да ги свържа.

А говорителите ги монтирах плътно, побраха се точно в нишата на нокийте.
- suravia
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325tds
bmwdriver написа:Мен също ме интересува,защото и аз съм се насочил към същата система
на Hertz.Даже мислех да оставя и фабричните пищялки,защото ми се
струва,че те не могат да качат много високи честоти и ще уплътняват средночестотната лента
и аз сьм на това мнение.херцовите пищялки могат дасе сложат над оригиналните....... както на някои е36

Облицовки на сгради с ал.композитни панели(etalbond)

Както бях споменал преди... Осъществих изродския си план да монтирам нещата по начин, от който биха побелели половината БМВ инженери.
Идеята е следната. Начина по-който са монтирани фабрично говорителите не предполага никакъв бас, понеже не може да движи въздуха зад говорителя на никъде. При мен има доста плътен джоб, много близо до говорителя. Чух тези Херц-ове как свирят на една Вектра, където бяха монтирани неправилно. Т.е. не са прилепени плътно (евала на пича, че не ги е завил до край. Иначе никога нямаше да предположа как свирят тези говорителчета.
Ето на какво ги повдигнах.
Tова са държачи за рафтчета, които предвидливо изпилих в долната страна малко, за да станат по-плитки. Нещо ми подсказваше (и правилно), че няма да мога да сложа кората, ако го вдигна много.
Както се вижда се затваря перфектно.
Ta така... Ако някой иска 2 предни говорителя Нокия (без пищялките) да свива едни 20лв. и да свирка.
Идеята е следната. Начина по-който са монтирани фабрично говорителите не предполага никакъв бас, понеже не може да движи въздуха зад говорителя на никъде. При мен има доста плътен джоб, много близо до говорителя. Чух тези Херц-ове как свирят на една Вектра, където бяха монтирани неправилно. Т.е. не са прилепени плътно (евала на пича, че не ги е завил до край. Иначе никога нямаше да предположа как свирят тези говорителчета.
Ето на какво ги повдигнах.

Tова са държачи за рафтчета, които предвидливо изпилих в долната страна малко, за да станат по-плитки. Нещо ми подсказваше (и правилно), че няма да мога да сложа кората, ако го вдигна много.
Както се вижда се затваря перфектно.

Ta така... Ако някой иска 2 предни говорителя Нокия (без пищялките) да свива едни 20лв. и да свирка.
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
Кфо играйте бе хора, режете смело тая "саксия" зад говорителчетата и навираш малко вата вътре и завинтваш.... 

24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2