редене на кората на Е36?
Модератор: Icco
14 мнения
• Страница 1 от 1
редене на кората на Е36?
захващам се с музиката в моето Е36, и тук отново съм невеж и имам доста въпроси....
сега съм с оригиналните
мисля си отпред и във вратите да ги оставя засега, и да се занимая с кората...
ще се реже със сигурност
1. две 12"ки или една 15" ка, а защо не и две 15"ки, обаче някъде четох че бас който използва обема на багажника е хубаво да е посредата на кората.......... за това ако са две 12ки или 15ки, то няма да може да са посредата.....до колко проблемно е това?
2. какво да ползвам за средните и високите, нещо комбинирано или отделно.... и елипса ли да бъде или кръг? И каква мощност да търся за да се връзва с баса?
предните (оригиналните) ще ги вържа директно към playara ( който още не е купен но най-вероятно ще е elite :< )
а тия на кората ще са през усилвател
3. ще трябва ли отделен усилвател за баса?
4. ще стане ли ако просто си пробия нужните дупки в ламарината, или ще трябва да се слага специална кора?
5. гледам http://www.vissokogovoriteli.plc.bg/p01b.htm и немога да разбера Ø312 x 135 на колко инча се равнява, 12" ?
тези въпроси се сещам за сега, сигурно има тъпотий в тях но това са ми възможностите :>
сега съм с оригиналните
мисля си отпред и във вратите да ги оставя засега, и да се занимая с кората...
ще се реже със сигурност
1. две 12"ки или една 15" ка, а защо не и две 15"ки, обаче някъде четох че бас който използва обема на багажника е хубаво да е посредата на кората.......... за това ако са две 12ки или 15ки, то няма да може да са посредата.....до колко проблемно е това?
2. какво да ползвам за средните и високите, нещо комбинирано или отделно.... и елипса ли да бъде или кръг? И каква мощност да търся за да се връзва с баса?
предните (оригиналните) ще ги вържа директно към playara ( който още не е купен но най-вероятно ще е elite :< )
а тия на кората ще са през усилвател
3. ще трябва ли отделен усилвател за баса?
4. ще стане ли ако просто си пробия нужните дупки в ламарината, или ще трябва да се слага специална кора?
5. гледам http://www.vissokogovoriteli.plc.bg/p01b.htm и немога да разбера Ø312 x 135 на колко инча се равнява, 12" ?
тези въпроси се сещам за сега, сигурно има тъпотий в тях но това са ми възможностите :>
Re: редене на кората на Е36?
Fking написа:1. две 12"ки или една 15" ка, а защо не и две 15"ки, обаче някъде четох че бас който използва обема на багажника е хубаво да е посредата на кората.......... за това ако са две 12ки или 15ки, то няма да може да са посредата.....до колко проблемно е това?
еми 2х12" или 2х15" според мен е въпрос на средства.ако имаш за 2х15" вземай 15"

еми може средночестотен говорител+пищялка с съответните филтри,или едни коаксялни.Fking написа:2. какво да ползвам за средните и високите, нещо комбинирано или отделно.... и елипса ли да бъде или кръг? И каква мощност да търся за да се връзва с баса?
Fking написа:3. ще трябва ли отделен усилвател за баса?
Задължително баса да се "храни"от усилвател защото просто няма смисъл.Тея 12"/15" на касетофона ли мислиш да ги вразваш...ludiagsm
показа едни евтини според мен и качествени говорители и усилватели Boschmann.
Fking написа:4. ще стане ли ако просто си пробия нужните дупки в ламарината, или ще трябва да се слага специална кора?
кората на ludiagsm е много хубава,той да каже как да се направи тя...
Надявам се да съм помагнал!!!!
Благодаря alpine
вече се ориентирах малко.....
спрях са ето на тези 12-ки
http://www.vissokogovoriteli.plc.bg/pic ... 12-312.htm
мисля си да взема 2 от тях
и вече за този бас, средни и пищялки с каква мощност трябва да търся?
вече се ориентирах малко.....
спрях са ето на тези 12-ки
http://www.vissokogovoriteli.plc.bg/pic ... 12-312.htm
мисля си да взема 2 от тях
и вече за този бас, средни и пищялки с каква мощност трябва да търся?
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
Fking послушай alpine .. прав е за BOCSHMANN-а ... говорителите са страхотни за цената си .... по добре събери още някой лев ... и си направи хубава музика !

R.I.P Landikar
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
Fking написа:alpine написа:Fking написа:140лв струва единия ли?
и все пак някой ще ми отговорили на въпросите относно благоевградските
какво точно питаш за тях?
какви средни и високи ще ми трябват за тях, и въобще подходящи ли са за кола
Благоевградските бас4ета не са никак лоши звучат много добре , но са много капризни към влага ,слънчева светлина, вибраций(внезапни скокчета в дупки и неравна настилка) ,прах ,както и не са подходящи за хоризонтален монтаж тъй като след не повече от 6 месеца цялата трептяща сиситема увисва
ако ще се използват за вкъщи където ще са защитени от изброените по-горе фактори найстина си заслужават
все пак всеки си прави сметката за какво ще си дава парите и дали щеима ефект и колко ще продължи ефекта

пп: има шанс да се получи нещо сравнително надеждно ако говорителя се монтира вертикално в туба ,в багажника където е защитен и от слънцето но пък за Е36 туба пак не ФърФи абе компромис му е ....та

- ASEsound systems
- кандидат ентусиаст
-
За да сложиш басов говорител на кората,същият трябва да има различни характеристики от басов говорител предназначен за вграждане(става въпрос само за коли).Различните характеристики са:голям еквивалентен обем,и висок качествен фактор.Най-доброрто решение за теб е TVM Acoustics ARN226-07/4 8",два броя са ти напълно достатъчни цена около 80лв.Перфектни са,не тежат имат компенсиращ магнит,промазана хартиенена мембрана,която ще издържи поне 2-3год. на слънце,а влага не му пречи (много,много)
В пловдив чух Е36,на кората:2х8" бас,4х5"1/4 мид бас и куполни високи,изработката беше перфектна,...звука страшен!!!
В пловдив чух Е36,на кората:2х8" бас,4х5"1/4 мид бас и куполни високи,изработката беше перфектна,...звука страшен!!!

0889424666
14 мнения
• Страница 1 от 1