свързване на мп3 плейер към оригиналната уредба

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

ентусиаст
Аватар

свързване на мп3 плейер към оригиналната уредба

Мнение от grnka » 09 Окт 2007, 21:05

след дълго търсене с чичо гуугл и форума видях че има няколко начина..с АУХ - ин порт,3.5 жак на предния панел на плейера , от чейнджъра или фм трансмитер...
имам едно пионерче DEH 2820MP който няма аух ин или 3.5 жак...пък не знам дали управлява чейнджър демек еби му мамата...понеже не ми се сменя може ли да се изкара жак 3.5 мм някой техник в пловдив да се занимава??че имам един 4 гбайтов мп3 плейер и не ми се занимава да записвам мп3 дискове...пък ще е полезно за останалите колеги чрез малка интервенция да се запази оригиналното СД/МС плейер...благодаря предварително

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ruskin » 09 Окт 2007, 23:58

Интервенцията е следната, на входа на усилвателя, където влиза сигнала от предусилвателя трябва да се вкара входа от мп3 плеара ти.
Проблемите са следните, когато подаваш сигнал от мп3 плеара ти, трябва да не се подава сигнал от към предусилвателя и той да няма пряка връзка с подадения сигнал от мп3 плеара. Става с някакъв процесор и някой кадърен PIC програмист да измисли софтче, което всъщност само ще спира и пуска нещата.
Принципа на работа ще е следния, при някой от режимите които не ползваш никога, процесора ще заключва изхода от предусилвателя и ще пуска входа ти от мп3-то, като ще лъже плеара примерно, че сигнала който му се подава е от дисковото устройство, а всъщност ще е от плеарчето ти.
Не мисля, че някой за под 300лв, ще се навие да прави цялата тази работа, която по своята същност може да се окаже уникална за всеки модел плеар, поради това, че има вариант да работят на различни волтажи.
Като най-лесен вариант вземи си FM трансмитер, работи на запалката, на честота която няма радио, слагаш изхода от мп3-плеара ти в него и настройваш радиото на дадената честота. Слушаш и това е.
Качеството не се обсъжда в случая с FM трансмитера, гаранция е, че ще има загуба на последното.
Друг вариант е с ЦК или подобни ключета, но всичко това е не удобно.
И все пак има плеари с SD и USB входове. Дори и маркови ( Daewoo, Roadstar и тн. не ги възприемам като такива ).

Надявам се да съм бил поне малко полезен.

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 10 Окт 2007, 11:58

СД-то ако стане както съм го намислил не ме интересува дали ще засвири някога...имам един плейер тук 4 гига на криетив и повече не се занимавам с дискове...важното ми е този вход,самия усилвател на радиото и евентуално радиото като съм в Гърция например ми е интересно да имам радио но не умирам за тая екстра просто...иначе плейера ми в момента е Pioneer DEH 2820MP който установих че няма такъв изход но не можах да го видя отзад че загубих онези ключета където се мушкат отляво и отдясно и се вади...не знам даже дали има СД чейнджър контрол но затова нека Венто да отговори..пак повтарям не ме интересува СД-то

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ruskin » 10 Окт 2007, 15:58

Окей, ето, когато е в режим CD, нещо трябва да заключи изхода от предусилвателя и в същия момент да отключи изхода от плеара ти ( mp3-о ).
Става или с принудително прекъсване на пистите и сигналите от CD-то ( не вярвам да е най-удачнич и лесен вариант ), или с някаква схема, и двата варианта обаче са скъпи.

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 11 Окт 2007, 11:55

:confused: еби му майката значи по-добре да го бартеросвам с някое СД което има въпросния вход

кандидат ентусиаст
Аватар

о

Мнение от turieca » 11 Окт 2007, 14:12

в казанлък на един стар касетофон паинер ми го бяха направили с някякви малки реленца за около 30 лв значи има и по-тънък вариянт

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 12 Окт 2007, 9:53

Като най-лесен вариант вземи си FM трансмитер, работи на запалката, на честота която няма радио, слагаш изхода от мп3-плеара ти в него и настройваш радиото на дадената честота. Слушаш и това е.

Не съм чувал с какво качество е музиката от FM трансмитер. Може ли да се сравни с такава от радио на FM, или е още по ниско ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ruskin » 12 Окт 2007, 12:32

Същото като на радио е, все едно слушаш радио.
А за старите касетофони, да с релета става, обаче новите са с цялостно управление от процесор и е много тегаво с релета, а не му хареса нещо на процесора, а изключи касетофона. Играл съм си по този начин да правя, не успяхме.

Назад към Car аудио и видео