Help: радио, колони - избор;въпрос за монтиране на усилвател

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 24 Авг 2007, 15:26

Разбирам те напълно и съм съгласен с теб. Има хора покрай мен с хубави музики и знам за да се постигне добър резултат трябват пари.

Отзад ако сложа елипси... ми те не трябва ли да имат обеми и те за да свирят по-читаво??? Херцовете елипси как са (че има под ръка)

Всъщност къде трябва да е по-силен и по-добър звука - отпред или отзад?

Радиото: е ако е гаден плейара то начи не стават :( Алпайн да гледам тогава?

А защо не трябва да ми се опира до корпуса усилвателя???
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ruskin » 24 Авг 2007, 16:58

Еми гледай сега, аз не съм почитател на Хертц, но немога да отрека това, че свирят. И без допълнителни обеми става, свирят прилично. Другото което, предната линия трябва да ти е по-добра от задната, все пак седиш отпред, има 13см Хеликс-и ако искаш опитай с тях, но не давам никакви гаранции, че ще останеш доволен, струват към 140лв.
Еми да, има Алпайн-и за по 350-400лв, не си струва да сменяваш плеар след време, по-скоро говорителите да смениш, но не и плеар.

Усилвателя е желателно да е захванат здраво за гърба на задната седалка, без да има възможност да се климбуца. Всекви вибрации след време ще доведат до грижи, след колко време никой незнае.
Просто мярка за сигорност.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от poweramper » 24 Авг 2007, 18:04

Не мога да се съглася с ruskin, че сонито има гаден плеър. Имайки предвид, че в случая ще се поставят говорители от нисък или среден клас не съм сигурен, че ще има някаква осезаема разлика в звука между сонито и някой Alpine, който обаче ще струва поне със 150 лв повече.

KickingKing написа:Отзад ако сложа елипси... ми те не трябва ли да имат обеми и те за да свирят по-читаво??? Херцовете елипси как са (че има под ръка)

В случая с елипсите обема е самия багажник.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ruskin » 24 Авг 2007, 20:23

poweramper, еми никой не те кара да се съгласяваш с мен, аз съм го установил от опит, и не говоря за некачествен звук от плеара, а за лесно развалящия се, бързо дефектиращ и претенциозен плеар който Сони монтират в плеарите си.
Така, че прескачането, нежеланието да се четат повечето дискове и тн са достатъчни да ме разубедят да позлвам дадената марка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от poweramper » 24 Авг 2007, 20:54

Това, че някой модел (или дадена бройка) не е бил достатъчно сполучлив не означава, че това важи и за останалите. Не съм фен на Sony и не защитавам марката. Говоря по принцип. Такива обобщаващи мнения не са верни в повечето случаи. Но както и да е. Нямам намерения да превръщам това в спор. Всеки има право на собствено мнение.
Поздрави

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 24 Авг 2007, 21:20

и аз само да кажа .. няма значение какви елипси ще сложи .. плеъра има доста голямо значение .. имал съм и сони и после и една аива Уж на сони производство .. е след пайнера ми повече нема да сложа никога нещо започващо с С в колата ми :)
най лесно се разбира на едни и същи колони каква е разликата .. а при мен точно това се получи и тя не беше малка ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ruskin » 25 Авг 2007, 0:08

Еми мнението ми върху плеарите на Сони се е изградило във времето, почвайки от чистите СД плеари, стигайки до ДВД-тата им. Неотричам, че имат успешни, но повечето са нескопосани.

За добрия звук, огромно значение играят плеара, говорителите, акустическото оформяне, метериалите и кадърноста на човек.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Газ-ка

Мнение от бонго » 25 Авг 2007, 1:11

С 2 ръце против Сонито и с 4 краиника за Пионера. Наскоро замених едно прилично Сони с един приличен Пионер и само :shock: :shock: :shock: . Приятелчето вика абе да не си сложил усилвател и се озърта да гледа за нови колони. Ефекта от смяната на плеъра беше умопомрачителен.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от poweramper » 25 Авг 2007, 8:04

бонго написа:С 2 ръце против Сонито и с 4 краиника за Пионера. Наскоро замених едно прилично Сони с един приличен Пионер и само :shock: :shock: :shock: . Приятелчето вика абе да не си сложил усилвател и се озърта да гледа за нови колони. Ефекта от смяната на плеъра беше умопомрачителен.

За кои модели става въпрос?

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: **

Мнение от ruskin » 27 Авг 2007, 1:28

Mario Pankov написа:ruskin защо 16.5см говорител "свири по-добре" както ти се изрази от 13см? Сравнени на една и съща песен, на един и същи плейър, какво е по-добро при 16-ката?

Хорна в кола...моля ви се. :mhihi:

Алпайн - така казват по форумите. Аз имах и Сони и Пионер и Алпайн и Кларион. В момента съм с 9852. Толкова оцветен звук до сега не бях чувал. Пионерите са много по неутрални плейъри, въпреки че са по-слаби като мощност от Алпайните. Алпайн няма да си купя повече, произвежда звук, но не го възпроизвежда.

Какво толкова те впечатлява Хеликса? Аз имах същата серия за която говориш ( Блу ) и главата започва да ме боли на 2-рата минута. Много остри неприятни високи, възпроизвеждан звук - далеч от реалният запис, мидбаса се губи в цялостната звукова картина, полипроп. говорител с много неясна атака, справя се добре само на хаус и техно.

Чакам ти отговора за по-доброто "свирене" на 16-ката пред 13-ката и защо смяташ така.

Имаме 2 бр. говорители, 13см и 16.5см, като се има предвид, че те се водят мидбаси, което влиза в раздел нискочестотен говорител. Както и ти така и аз знаеме, че при нискочестотните говорители "размера има значение". Обаче ние много добре знаеме, че тези говорители им е писано да играят ролята на широколентов говорител, или по-скоро да се използват за мидбаси и среди. Така, по мнението на висшите аудиофили, най-добрия размер широкочестотен говорител е 16.5см, защото най-реално пресъздавал звуците от 80 до 1000Hz. Така, това за причината поради която твърдя, че 16.5см е по-добре от 13см.
За плеара, еми човек всяка марка си има и калпави и читави модели. Неотричам, че Alpine имат насрани модели, но смело мога да заявя, че повечето им надминават качеството и производителноста на Пайнер, но имайки предвид, че и двете марки са шир потреба, е ясно защо са на такова качество. Ако вземе примерно Becker или Nakamichi които струват от порядака на 1200-1300лв ( по-евтини май нямат ), разбираме къде е истината в авто CD плеарите, и двете марки в този ценови клас, предлагат безумно ограничени от към екстри модели с идеален звук и усилвателна част.
За елипсите на Хеликс, еми незнам, аз останах впечатлен от тях за тези им пари, въпреки, че отричам до последно коаксиалните говорители, но тези ми харесаха, може би при теб не са били отфилтрирани, знам ли????

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ruskin » 27 Авг 2007, 10:48

Далече съм от заблуждението, че мид басите трябва да са голями, или по-скоро да се водя от идея " колко по-голямо, толкова по-добре ".
Дам, слушал си домашно Nakamichi, аз пък съм чул не малко автомобилни и съм останал много впечатлен от тях.
А и все пак спора ни е лишен от всякакъв смисъл, защото авто озвучението не се доближава по никакъв начин до домашното Hi-End Hi-Fi, в което разногласни мнения няма, за сметка на което обаче в авто озвучението мненията и предпочитанията са много. Далеч е от каквото и да било реалистично възпроизвеждане на звуковата картина, далеч е от всякаква сченичност, просто правиме това което ни харесва на нас, имайки предвид, че се получават дори идиотски случаи, в които едни мидбаси в една кола свирят по един начин, в друга свирят по друг начин, и то в обеми които не се разминават с много ( до 1л. ).
Така, че просто ние даваме идеи, а човека слуша, гледа и избира това което му хареса.

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 27 Авг 2007, 17:48

Mario Pankov бих искал да те помоля да си дадеш мнението по зададените от мен по-горе въпроси.
Спора ви е интересн, ама доста неща ми обягват като Fs, Fr, мидбаси, среди бла бла...
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 27 Авг 2007, 18:13

Искам да те попитам, къде реши да си монтираш усилватела, че и аз съм пред същата дилема :?:
Някак си не искам да го закрепям за седалката, щото зимата много превозвам ски и багаж и облегалките трябва да могат да се свалят.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 27 Авг 2007, 21:42

баце ти уби сичко живо в мен :)
не разбирам от музика но определено немаше как НОКиите ми да издържат на ампа за тфа си сложих елипси ... явно съм се прецакал обмислям вариянта да си ги върна
и смених 13ките отпред с едни Херцки .. явно и тук съм се прецакал .. то и пищялките оргиналните правеха ШШШШШ докато ся тея на херцките правят СССС нали това е важното .. ама явно нищо не съм направил като цяло ... абе човек що чак ся писа деа .. толко пари набутах на вятъра за нищо :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: **

Мнение от bam-bam » 28 Авг 2007, 1:15

Mario Pankov написа:
bam-bam написа:баце ти уби сичко живо в мен :)
не разбирам от музика но определено немаше как НОКиите ми да издържат на ампа за тфа си сложих елипси ... явно съм се прецакал обмислям вариянта да си ги върна
и смених 13ките отпред с едни Херцки .. явно и тук съм се прецакал .. то и пищялките оргиналните правеха ШШШШШ докато ся тея на херцките правят СССС нали това е важното .. ама явно нищо не съм направил като цяло ... абе човек що чак ся писа деа .. толко пари набутах на вятъра за нищо :)

Дали си се прецакал - ако сега ти харесва повече от преди - значи не си. :) Важното е на теб да ти харесва.
Все пак когато тези коли са се продавали като нови са били доста скъпички и е малко вероятно да са ползвани лоши компоненти в тях. Нали? ;) На мен ми е правило впечатление, че заводските радиа и СД-та не се представят на ниво. От там идва проблема, че Нокиите на напълно ориг. музика звучат малко глухо. Като смениш източника и нещата стават чувствително по-добри.

Относно колко пари си набутал...едва ли са много, щом обмисляш да си въртеш Нокиите. Херц имат доста добри компоненти от Hi-Energy серията.

Поздрави!

ами не казвам че нокиите са лоши .. преди бех с една Айва и като сложих Пайнера хората ме питаха какви колони си сложил ... да но с Елипсите разликата е още по голяма ;)
пък и немаше как тея малки колонки да ми издържат и на усилвателя та те са си хубави по дефолт зависи какво искаш да слушаш музика или радиоточка .. ако е за първото не мисля че са много добър избор .. а за предната линия просто то се чува като смениш оргиналните с някакви други по прилични ... като цяло ти го каза оргиналната музика свири с оргиналното радио горе долу .. слагаш ли усилвател не мисля че биха издържали много иначе едва ли доста хора биха си ги сменили :)
Изображение

Предишна

Назад към Car аудио и видео