MTX или Alpine

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

Потребител
Аватар

MTX или Alpine

Мнение от Morital » 02 Фев 2004, 19:53

здравейте на вси4ки маниаци.
Много се изкефих кото намерих форума щото отдавна търся някъде в нета място където бг хора си говорят за car audio... и където се надяваям да полу4а някои и друг съвет..

Та на въпроса MTX или Alpine или някоя друга марка...имам някои друг леф настрана и искам да го вложа в музика за колата..така или ина4е прекарвам пове4е време в нея от колкото в нас а истината е една - 200km/h и нагоре и музиката на max :twisted: :lol: :D :wink:

Оня ден бях в Тояга (btw и преди съм си слагал музика там и съм доволен от мом4етата макар и тогава да бяха 3-4 души) таа поразгледах и разпитах и се 4удя ..

Искам да сложа:
1. Бас + усливател + инсталация + кондензатор (добре 4е попро4етох малко туй онуй тука във форума ина4е от де ше знам 4е тря и кондензатор :D )
2. Говорители за средни + пищялки + усилвател.

имам един MP3 Kenwood модел KDC-MP6090R за сега не смятам да го сменям пине докато не си набавя вси4ко от то4ка 1 и 2.

Предполагам 4е ще изникнат и други неща в движение но ше ги мисля кат им доиде времето...

Та MTX, Alpine или Magnat???? това е въпроса.

Или може би някоя друга марка? BTW у4удва ме 4е никои не е споменал MTX като марка тук...Толкова ли са зле или какво?

PLZ дайте акъл какво да си сложа в колата, по предварителни сметки за то4ка 1 ще ми трябват 700-800 лева за то4ка 2 пак толкова. Или искат много или хората наистина ми предлагат ка4ественни неща които разбира се са скъпи. Бих дал парите стига да знам 4е си заслужава.

Благодаря на тези които ще си дадът труда да ми отговорят и насо4ат как да си избера музика.

P.S. понеже нямам вси4ки пари накуп а и не ми се дават за глупости реших да си взема ка4ество + саунд и заради това ще монтирам на етапи. Първо то4ка 1 после 2 и после каквото трябва още...имам някви колони фабри4но в колата и за сега вършат работа (още пове4е 4е ще отрежа ниските от тях и ще ги оставя на баса)

Добавям:
Може би трябваше да кажа моделите на баса и усилвателя...ама ги забравих :oops: :oops: ама утре ше мина от там и ще си запиша вси4ко прилежно и ще цитирам :D
200km/h & up и музиката на max

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 02 Фев 2004, 20:33

моритал...
относно точка 1-но, ще си позволя да цитирам Ф&Ф (той няма да ми се сърди :oops: )

точка едно

"Pioneer 12"+кутия+стъпало+кабели = около 550 кинта"
предполагам че това ще ти реши въпроса с ниските, наистина невероятен СУБ и доста предпочитан!

кондензатор-а, тука вече някой дето разбира да се обади... но по мой виждания, първо си вземи бас-а и говорителите и виж дали имаш нужда от допълнително ток, ако ти мигат фаровете, което може би ще е неизбежно като "понапълниш" возилото с говорителчета, тогава търси кондензатор, има ги сякви 250-550 лв., предполагам, че и такъв от 250 ще свърши работа!

аз съм до тук, надявам се да съм бил полезен
УСПЕХ!!!
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Потребител
Аватар

Pioneer

Мнение от Morital » 02 Фев 2004, 20:41

мерси за отговора ще го имам в предвид но някак си не съм много за тия комерсиалните марки Пионеер Сони етц...нищо 4е свирката в колата ми е kenwood макар 4е може да бъркам относно pioneer все пак за това и искам съвет де :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Viktor » 02 Фев 2004, 23:29

MTX не се излагат по никой начин , но аз не знам дали сте стигнат парите които си приготвил. Алпин мисля ,че е втората марка на много малко от MTX по качество, а Магнат са адски добри, но не колкото другите 2 марки. Все пак Ако слагаш Магнат , качеството ще е напълно задоволително, на по простата причина ,че е по-евтино от другите , ще можеш да сложиш повече.... Има хора тук , обаче, които наистина са маняци на тази тема. Има и нов потребител работещ към Kicker така, че те трябва да кажат, но всичко е доста относително според мен. Все пак звукът ,който искаш да чуеш е само в твоята глява, но и 3те марки са на ниво...Та даже и отгоре....

Потребител
Аватар

зна4и MTX?

Мнение от Morital » 03 Фев 2004, 0:00

Зна4и определено си за MTX Viktor? Компромис = Alpine за които също няма да съжалавам? ОК благодаря ти за отговора, надявам се още малко мнения да посабера преди да взема окон4ателно решение :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от carampguru » 03 Фев 2004, 3:00

Съгласен съм с Viktor.
MTX са добри в стапалата.Не са много популярни в БГ ,но тук са
една от сериозните ни конкуренции наред с ROCKFORD FOSGATE,JL AUDIO,PHOENIX GOLD .MAGNAT са с добро отношение цена /мощност
Ще са добре за sub-a.Виж за предни и задни, които обикновено работят с HPF>100Hz и има възможност да чуеш всякакви смущения от инсталацията на автомобила(особенно съвременния),можеш да купиш нещо по-засукано(ALPINE,PIONEER).Но и това не е критично.
Зависи наистина от автомобила,кабелите,инсталирането..TOYAGA
си знаят работата.
Кондензаторите ,според мен са излишен разход.За същите пари
можеш да си купиш няколко акумулатора или дори добро стъпало.
Задачата на кондензаторите е да осигурят голям ,но за кратко време(милисекунди) ток.При днешните басови и competition CD-та,няма да усетиш осезаема разлика.Особено за парите ,които ще похарчиш.

Потребител
Аватар

Благодаря ти carampguru

Мнение от Morital » 03 Фев 2004, 11:44

Мерси carampguru, зна4и ти си за стъпало MTX, а subwoofer? И него ли да сложа MTX или Alpne или Pioneer? Или друга марка някаква?

BTW Дове4ера след работа ще мина през Тояга за да взема то4ните модели на MTX sub и усилвател които ми предлага пи4а там и ще ги постна тук за да имате представа за какво говоря и предполагам ще ви е по-лесно да ме помогнете в избора.

Мерси пак :)

Потребител
Аватар

Ето моделите бас+усилвател

Мнение от Morital » 03 Фев 2004, 19:23

бас: Thunder6000 модел T6124А
http://www.mtxaudio.com/caraudio/products/subwoofers/thunder6000.cfm
усилвател: Thunder342 2-Channel Amplifier
http://www.mtxaudio.com/caraudio/products/amplifiers/thunder342.cfm

Цените в Тояга са:
бас+кутия 299лв.
усилвател 499лв.
инсталация 80лв.
монтаж ~ 20-30лв.

Казвайте какво мислите вижте характеристики и т.н. и кажете струва ли си?

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 03 Фев 2004, 20:10

Така да си изкажа и аз мнението.
Значи от изброените от теб марки, наистина MTX е върха на слодоледа, след това е Аlpine и накрая Magnat. За съжаление в БГ има само ниските серии на MTX или поне те са на нормални цени и както вече сам се сещаш те са най-куците. Цените, който си дал са горе долу приемливи, но моделите не ме впечатляват много :roll: Мисля си, че за тези пари можеш да вземеш много по-добри неща макар и не MTX, но все пак да не забравяме, че MTX са истински MTX на доста по-високите класове. Ще ти напиша 1-2 конфигурации на Магнат и Пайнер пък ти преценявай:

MAGNAT:
Бас Говорител - XTC 1200 -> http://www.magnat.de/car/car.php?serie= ... =2&lang=en - цена около 250лв.

Усилвател за бас-а 1 - Combat 6000 -> http://www.magnat.de/car/amp/index.php? ... 00&lang=en - цена около 499лв.

Усилвател за бас-а 2 (малко стар модел) - X-cite 600 -> http://www.autohifi.net/shop2/p924.html - цена около 350лв.

Кабели - между 60 и 80лв. аз мога да ти ги намеря на по-малко пари ако решиш кажи.

Монтаж - 10лв.

Кутия за бас говорителя - 80лв.

Pioneer:
Бас говорител - TS-WSPL 121 -> http://www.pioneer-eur.com/eur/product_ ... _id=25-130 - цена около 300лв.

Усилвател за бас-а - GM-X972 -> http://www.pioneerelectronics.com/pna/p ... 85,00.html - цена около 380лв.

Кабели, кутия и т.н са същите като горните.

От тук нататък ти преценявай какво ще взимаш, но ако си сериозен и решиш да взимаш някоя от тези или друга конфигурация на Magnat или Pioneer ми кажи мисля, че ще успея да ти измисля отсъпка при хората, който правят моята музика.

P.S. помисли над въпроса Cerwin Vega за Бас говорител (за съжаление не мога да ти кажа цена в момента, но мисля, че ще се намери приличен говорител за около 300лв.)

P.P.S надявам се да съм ти бил полезен!
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

Потребител
Аватар

Magnat

Мнение от Morital » 03 Фев 2004, 23:27

Мерси за офертата и помоща Fast-and-Furious накара ме да се замисля...
Все пак успях да се ориентирам в предпо4итания, ка4ество, цени...
В събота ще направя последно проу4ване по въпроса и ще взема окон4ателно решение. За сега моите предпо4итания колнят към MTX. Но...вси4ко е относително :) Fast-and-Furious запазвам си правото да се свържа с теб ако реша да слагам Magnat.

Благодаря отново...

P.S. надявам се да 4уя мненията на още хора :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 316 m43b19

Мнение от 54321 » 04 Фев 2004, 0:08

ако някой в България се е сетил да продава JL Audio там е басата, ако не аз бих се оринтирал към най-скъпите серии на комерсиалните марки вместо към най-евтините на по-pro фирмите.

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 04 Фев 2004, 8:39

54321 написа: аз бих се оринтирал към най-скъпите серии на комерсиалните марки вместо към най-евтините на по-pro фирмите.
:yes:
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ASEsound systems » 04 Фев 2004, 12:22

Не си даваи парите за този МТХ,за тези пари можеш да вземеш нащо по добро като TS-W121SPL или MAGNAT Xecutor 1200 или XTC 1200.За да вземеш МТХ които да си заслужава дрябва да дадеш повече пари.Трябва да знаеш че не съм манияк на Паинир но това чудовище TS-W121SPL наистина си заслужава 300лв.трябва просто да видиш единия говорител до другия,да ги огледаш малко и сам ще разбереш за какво ти говоря.Xecutor-a 1200 също трябва да го има като вариант,също е много добър-възпроизвежда много линеино(по-вярно).Ако пък искаш точност на баса и много високо звуково ниво купуваш си два MAGNAT Xecutor 1000(150лв.единия),просто бедна ти е фантазията какво става.При последният вариант сериозно трябва да помислиш за предни и задни говорители.Инсталирал съм TS-W121SPL в BMW баса е жесток-трепере ти погледа.НО,този говорител иска здраво стапало GM-X972 не става,иска или D-клас или наи-малко 2х30А усилвател.И наи-важното за да свири един бас максимално добре кутията трябва да е изчислена и здраво направена.За последното аз отговарям 8) ,имам всички данни за говорителите и на трите марки.
:!: Когато купуваш усилвател за бас гледай да има subsonic филтър
Изображение
0889424666

Потребител
Аватар

Pioneer ????

Мнение от Morital » 04 Фев 2004, 21:52

Значи като си правя равносметка ми препоръ4вате Pioneer TS-W121SPL, MAGNAT Xecutor 1200 или XTC 1200...

Ок в събота както казах по-горе ще отида и на 3 място за инфо и ще 4уя трето мнение макар 4е за мен водещо е вашето, като хора маниаци на тая тема и хора които ве4е ползват това което ми препоръ4ват. Както и да е при вси4ки слу4аи в края на февруари ще имам бас+усилвател в колата, а дали ще е това което ми препоръ4ват в TOYAGA - MTX (хе хе още преди 4-5 години като си слагах за 1 път музика в едно bmw 325i там ми стана много смешно т'ва име, нали има една приказка за нещо което е калпаво, знаете за какво говоря, му викат пръ4ка, тояга, ше гризнеш дървото) хехе сори 4е се увлякох ама си казах тука ше слагам музиката та даже и 3-4 мои приятели ги заведох там и те останаха доволни....Таа... ше видя кво ще реша може накрая и Pioneer да сложа макар 4е бягам от комерсиалните марки, но едно немога да не призная...Pioneer го уважавам като sound пред вси4ки останали комерсиални марки (Kenwood, Sony..незнам защо въобще се споменават марки като aiwa и panasonic за car audio тук).

Незнам дали в TOYAGA ще се съгласят да ми задоволят желанието да сложат инсталацията и да ми приготвят два варианта: MTX усилвател+бас и Magnat усилвател+бас за да 4уя кое как зву4и и да реша в крайна сметка... :twisted: :twisted: :twisted: ама много съм претенциозен но неможе да не се съгласите 4е да дадеш ~ 900 кинта за бас+усилвател+кутия в цената си влиза и малко да се поглези клиента в слу4ая аз :):):):) ама трябва да се уважава клиента в крайна сметка...а време е в България да се превъзпитат търговците 4е може и да си никой но ти си този в момента който дава парата ако ще да е 3 кинта или 3000 разлика не трябва да се прави и да се задоволят желанията и капризите на клиентите. Утре тоя 4овек ще доведе 1 или 2 други клиенти нали се пак ще ми кажат приятели баси и аз искам такова нещо в колата колко пара и къде го сложи...

Въййй бая пописах... пък и доста излезнах от темата..:) пак сори :) зна4и надявам се тая тема да се вклю4ат още хора и секи да си каже мнението и даде съветите. пък някои ден 100 на 100 ще си надсвирваме свриките на някоя кръстовище като се засе4ем :)..

Следва и още един усилвател+колони на кората, предни и евентуално пищялки ако не съм доволен от високи (средните ще ги поемат тези на кората нали се сещате оня кънтящия sound :D ) така 4е о4аквайте още тормоз от мен :D :D :D

е това е за сега от мен, ще следя темата и хора пишете ако ще и 1 изре4ение искам мнения!!!!

Благодаря на вси4ки :)

Потребител
Аватар

Мнение от e30m3evo » 05 Фев 2004, 21:06

според мен pioneer са наи доьри като ка4ество и цена.имал съм ts-w303f ts-w1200c сега съм с ts-w121spl.нямам изгорял pioneer.121splни6то не го храни.за sub pioneer ts-w121spl.s bandpass box mi izleze 450lv.za stapalo 6te se brakne6 nad 500lv.stapala pioneer972 prs 320 ne go hraniat vop6te.triabva ne6to naistina seriozno kato stapalo da buta6 suba no i 6te 4uvat ot dale4e.subovete na pioneer sa mnogo ka4estveni i nima da ima6 problem pri polzvane.ohlazdaneto im e nai efektivno sravnenie s drugi marki su6ta tsena a i sviriat adski meko.darzat i na pretovarvane.за sub 100%pioneer.за стапало може да се спори.

Назад към Car аудио и видео