Тонколони за Е36 Компакт

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
Мечтае да кара: отново BMW

Тонколони за Е36 Компакт

Мнение от SpLiT » 26 Яну 2007, 16:15

Колеги, искам да сменя оригиналните колони Нокиа в Компакта и съм се насочил към това:
1. Предни: SONY XS-F1335
2. Задни: SONY XS-F1035

Авторадиото ми е SONY CDX-GT500. Интересувам се дали тези колони ще влязат в оригиналните места??? Ако някой е сложил такива бих се радвал да сподели мнението си как свирят, и т.н.

Знам, че хубав бас няма да има, ама в предишната ми кола имах бас каса и нямах багажник... а жената пътува с 3 сака за 2 дни:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Последна промяна SpLiT на 29 Яну 2007, 16:56, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 26 Яну 2007, 16:58

Вземи си на Херц ! Наскоро монтирахме на един приятел 13см. ако искаш мога да го питам за модела и останахме доста учудени колко добре свирят тези две мънчета. ;)

п.с. и неговия плеър е Сони.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SpLiT » 26 Яну 2007, 17:16

Lacho_ написа:Вземи си на Херц ! Наскоро монтирахме на един приятел 13см. ако искаш мога да го питам за модела и останахме доста учудени колко добре свирят тези две мънчета. ;)

п.с. и неговия плеър е Сони.

Съгласен съм, ама мен ме интересуват тези на Сони... Първо защото вече съм ползвал и второ откъм цената... все пак сме след празници :mhihi:
Но най-важното за мен е дали сонитата ще влязат в оригиналните дупки????

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 26 Яну 2007, 19:44

Hertz DCX 100-55лв. - това е единия модел, а другия е Hertz DCX 130-59лв. Мисля че Сони-то ти излиза на същата цена само дето Херца е по добър(поне според мен). ;)

п.с. Мисля че ще влязат Сони-тата, но нека някой който е пробвал да каже дали отворите са толкова като размер.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 26 Яну 2007, 23:27

Hertz DSK 130 100 кинта са твойте колони и аз се бех загледал за Сонито ама .. нема връзка зех си тея херцки и не съжалявам ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SpLiT » 29 Яну 2007, 17:22

Такааааа, тъй като не дочаках отговорите купих сонитата... предните паснаха перфектно, обаче задните - греда... :uups: :uups: :uups:
Оказа се че на компакта му трябват адаптери за да сложа колоните. Незнаех откъде да намеря адаптери и върнах задните колони, но от този момент ми се въртят някакви мисли из главата:
1. да намеря адаптери, да ама откъде?????
2. да си направя задната кора: режа дъска (около 15мм дебела) която да закрапя отдолу на кората, след това да изрежа елипсовидните дупки. отгоре на кората да поставя плоски решетки и след това да я дам да я тапицират с черен акустичен мокет. После си монтирам елипси отдолу, които не се виждат и гааааааааззз...
3. някъде да ми направят кора

Колеги давайте съвети, че с тая мизерна музика ми се реве (като смених предните е по-добре, ама пак си е плачевно... :mhihi: )

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 30 Яну 2007, 0:49

И аз си сменях колоните с по-големи и за около 30мин момчетата ми ги монтираха.Изрязаха кората и ги сложиха,включително и оригиналните капаци си стоят отгоре.Не ми се видя много сложна работа и предполагам,че на доста места могат да ги монтират.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 30 Яну 2007, 10:45

мини в авител или тояга примерно и питай, да ти направят задната кора както трябва (!) и да ти плеснат колоните е към 80 лева, или фланци ако може някакви по 30-тина кинта бройка ли колко беше... но една консултация не боли :)

Потребител
Аватар

Мнение от mistik-e36 » 06 Апр 2007, 9:07

добре тези херцове вадят ли повече басс,високи и средни от тези нокиа има ли голяма разлика щото моите нокии са в отлично састояние и се чудя дали само да сложа дже елипси на кората отзаде и каса и да реша проблема да не давам излишни пари
F@s}{ioNiSt@

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 09 Апр 2007, 22:12

Тея херцове не вадят басс и все пак не са проектирани за това ... но с комбинация с бассче са добре наистина иначе за зле много !

Батка защо не си направиш сам кората ? Сваляш оригиналната изрезваш мостра от картон примерно носиш в Бриколаж даваш да ти я резна от МДФ плащаш и си готов после дупките сам си ги режеш и тапицираш примерно с кожа ще стане много добре ако колата е кожен салон иначе с черен тепих пак е елементарно щом е права плоскоста и трябва само от 1та страна да се тапицира .... Пък ако се заиграеш малко с смолата кви чудеса стават :mhihi: Но не е нужно толкова престараване де !

Назад към Car аудио и видео