Ватовете:"Реални""Нереални",приравняване
Модератор: Icco
6 мнения
• Страница 1 от 1
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Ватовете:"Реални""Нереални",приравняване
И така... с новата тема!!!
Искам да попитам, какъв е начинът Ви на определяне на така наречените "Реални" Ватове (Мощността на даден говорител/усилвател)!!! Защо винаги ги подравняваме към ИЗМИСЛЕНАТА система "Реални" ... и още нещо, не са ли те подравнени от самите фирми и написани толкова колкото са си на самия говорител/усилвател... НЕ ГОВОРЯ за БОКЛУЦИ от Битака на който пише 1000W, 5000W, 5 милиона вата и т.н. Говоря за реномираните марки (или поне тези които се имат за такива) : KENWOOD, PIONEER, CLARION, APINE и т.н. не ги знам сички. Просто въпросът ми е: ФИРМИТЕ НЕ СИ ЛИ ПОДРАВНЯВАТ в няква ситестема говорителите съответно усилвателите...
ПРИМЕР : Като кажат усилвател на PIONEER 4x50 и земеш един бас 200 вата и го качнеш на въпросния усилвател да свири на пълна мощност при MAX VOLUMЕ...
п.с. Не се имам за някъф супер разбирач или нещо такова, даже според мене нищо не знам... НО ИСКАМ ДА НАУЧА!!! ПОМОГНЕТЕ!!!
п.п.с. ААААА и още нещо! Трябва ли всеки път да си приравняваме Ватовете и да смятаме с приравнени вместо по-лесното да си ги смятаме както са си!!???!?! <== дано да е станало ясно
Искам да попитам, какъв е начинът Ви на определяне на така наречените "Реални" Ватове (Мощността на даден говорител/усилвател)!!! Защо винаги ги подравняваме към ИЗМИСЛЕНАТА система "Реални" ... и още нещо, не са ли те подравнени от самите фирми и написани толкова колкото са си на самия говорител/усилвател... НЕ ГОВОРЯ за БОКЛУЦИ от Битака на който пише 1000W, 5000W, 5 милиона вата и т.н. Говоря за реномираните марки (или поне тези които се имат за такива) : KENWOOD, PIONEER, CLARION, APINE и т.н. не ги знам сички. Просто въпросът ми е: ФИРМИТЕ НЕ СИ ЛИ ПОДРАВНЯВАТ в няква ситестема говорителите съответно усилвателите...
ПРИМЕР : Като кажат усилвател на PIONEER 4x50 и земеш един бас 200 вата и го качнеш на въпросния усилвател да свири на пълна мощност при MAX VOLUMЕ...
п.с. Не се имам за някъф супер разбирач или нещо такова, даже според мене нищо не знам... НО ИСКАМ ДА НАУЧА!!! ПОМОГНЕТЕ!!!
п.п.с. ААААА и още нещо! Трябва ли всеки път да си приравняваме Ватовете и да смятаме с приравнени вместо по-лесното да си ги смятаме както са си!!???!?! <== дано да е станало ясно
You said: "Time will change!" What if it changes you?
Обикновено се дават две стойности за мощност - реална (действителната) и пикова (такава, която може да бъде достигната моментно, но неможе да поддържа).. В повечето случай фирмите производителки (дори и тези от рода на Kenwood, Sony ... ) си позакръглят числата и повечето случай в + действителната стойност. Да, стойностите написани в повечето случай могат да бъдат достигнати, при различни омове (почти винаги на 1-2 ома) и усилвателите/говорителите ще работят правилно около 2 мин
Има и сериозни фирми, които държат на реномето си и написаните неща по усилвателите им от рода на 1000вата са истинска стойност ... но стъпалата са по 1 метър 

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Благодаря за изчерпателния отговор Turturelo, закръглянето си го обеснявам с цел РЕКЛАМА и продаването на съответната марка... То всъщност е логично!!! Но все пак като гледам пак се приравняват някой усилватели, не помня точно но беше нещо от рода:
Едно момче искаше да си вземе усилвател 4х50 и попита колко е реално... а пък alx отговори следното : Брой ги 4х10 синус ей така наизуст... <====== ЧЕ ОТ КАКЪВ ЗОР
Нещо не чаткам?
Едно момче искаше да си вземе усилвател 4х50 и попита колко е реално... а пък alx отговори следното : Брой ги 4х10 синус ей така наизуст... <====== ЧЕ ОТ КАКЪВ ЗОР

You said: "Time will change!" What if it changes you?
реалната моЩност е RMS= root mean square
Реномираните марки дават май тая моЩност. И пак тея проиzводители дават тая моЩност zа 4 ома на говорителите. /пример 200РМС при 4 ома ... 400РМС при 2 ома ... на теория/.
Каzва ли са ми 4е е добре да имаШ 2х120Вата колони и примерно 2х100/110 Вата усилвател. Ако бЪркам някои да се обади.
П.с. Някой да има схема на усилвател /2х120Вата/ 4е сЪм реШил да се пробвам да направя един.

Каzва ли са ми 4е е добре да имаШ 2х120Вата колони и примерно 2х100/110 Вата усилвател. Ако бЪркам някои да се обади.
П.с. Някой да има схема на усилвател /2х120Вата/ 4е сЪм реШил да се пробвам да направя един.
Любов има само в чата, в сапунените сериали и розовите книжки, всичко друго опира до пари и секс!
- didodi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring 525d
- Мечтае да кара: с четири ауспуха...
- Детайли за колата: Лайфстайл комби просто.
mnenie
po moi grubi smetki ako potgore na stapaloto pi6e (100 watt) razbirai 4e tova e pikova mo6nost,zna4i e kam 50w-maksimalna i kam 25rms-rtealna mo6nost,no mnogo e vagno da vidi6 kakva e markata predi tova:)6toto ako e gazariq to togava pi6at maximalnata mo6nost,
naistina trqbva samite govoriteli da sa s 10%po-mo6ni ot stapaloto.
naistina trqbva samite govoriteli da sa s 10%po-mo6ni ot stapaloto.

6 мнения
• Страница 1 от 1