Е46 Радиото не си помни настройките

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

Потребител
Аватар
Мнения: 36
Регистриран на: 22.06.2016
Пол: Мъж
Кара: E46 320i
Мечтае да кара: M5

Е46 Радиото не си помни настройките

Мнение от Todorovv » 05 Ное 2022, 10:13

Здравейте колеги, верятно някъде е писано за този проблем, но не успях да открия подбна тема. Та проблема е следния, реших да сменя оригиналното радио с китайска медия или по скоро мп5 плеар. Свързахме всичко както е дадено на книжката но уви, настройките и радио станциите не се помнят. При всяко даване на контакт когато стартира медията трябва да се настройва. Медията е с 2 плюса както повечето плеари, замерихме кабелите и всичко си е както трябва, през жълтия си има постоянен плюс а през червения само когато е на контакт. Държа да отбележа че от цялата история плеара си помни само часа и датата. Пробвахме да обърнем кабелите съответно жълт с червен и червен със жълт но без резултат, даже тогава и часа не си помни. Най интересното е че тази сутрин когато запалих колата и се пусна медията всички настройки си седяха от предния ден!?!?? Зарадвах се за момент понеже реших че проблема се е оправил от само себе си, веднага извадих ключа и отново дадох контакт и хоп всичко вече беше анулирано ест само часовника си беше наред. Изрових всички настройки на медията но никъде няма подобна настройка за памет. Предполагам има някакви настройки по самия автомобил да ли в антената или ключа не съм наясно. Другото което въпросният плеар има опция да се свърже с мултиволана, въпроса ми е нужни ли са някакви допълнителни модули

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 295
Регистриран на: 11.07.2006
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: E 91 325d
Мечтае да кара: Z8

Re: Е46 Радиото не си помни настройките

Мнение от laary » 05 Ное 2022, 12:25

Отиди при някой който разбира от токове, за да не си запалиш колата с тези експерименти.
Въпросът ти звучи така "Имам кола и проблем"
Няма схема или марка на плеара.
На боб или на пъп да гадаят колегите.
Не се засягай всяка задача има решение стига условието да е ясно и точно.

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 1533
Регистриран на: 4.08.2011
Местоположение: Карантина баце ....
Пол: Мъж
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Е46 Радиото не си помни настройките

Мнение от Jordana » 05 Ное 2022, 15:28

Вероятно на този плюс който трябва да е постоянен изчезва плюса в някакъв момент при "заспиване" на колата . Часовника е с много ниска консумация или има вътрешна батерия затова не изчезва . На оригиналното радио това може и да не е проблем тоест да е съобразено със заспиването и да ги помни по друг алгоритъм съобразено с това че няма да има ток след изгасване . Най простия вариант е да го извадиш от колата тоя плеър да се подаде плюс на постоянния от акумулатор или изправител и виж дали изчезват настройките . Ако ги забравя явно си е такъв , това също е възможен вариант за китайска техника . Ако не , търсете постоянне плюс в колата който е директен и не пръксва .
Joe Bidеn: Do you realize the bullet out of an AR-15 travels five times as rapidly as a bullet shot out of any other gun, five times — is lighter — and can pierce Kevlar?

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 5991
Регистриран на: 24.04.2007
Местоположение: София
Кара: Е39М54В30

Re: Е46 Радиото не си помни настройките

Мнение от zvetiko » 06 Ное 2022, 14:31

Най-вероятно това са възможностите на медията- понякога ще помни настройките, понякога не. Постоянният плюс може да се премери и на колата, без да се сваля устройството, но колегата пише, че вече го е направил.

Назад към Car аудио и видео

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook