Помогнете да избера...? + още 1 въпросче :)
Модератор: Icco
9 мнения
• Страница 1 от 1
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Помогнете да избера...? + още 1 въпросче :)
ИСКАМ ДА ПИТАМ:
1. Брат ми има в колата (мазда 323 1.7Д) един касетофон СОНИ 4х30 ( а може и да беше по 35, не съм сигурен но ще ви кажа ), скоро има рожден ден и мисля да му взема 2-3 говорителя... до 70 лв горе долу, защото при такъв як касетофон ( за мене е готин де ) е грехота да нямаш НИКАКВА МУЗИКА (буквално), та въпроса ми е какво да му взема?!?!?!? Бас + 2 пищялки примерно, или нещо подобно предложете, гледах в един магазин имаше едни 10ки басове, меки, (аз така им викам) за по 38 лв. ЩЕ СВЪРШАТ ЛИ РАБОТА? Става въпрос музичката да се сложи на кората, не в багажника като колони.
2. Значи, вкъщи имам музика, скромничка, две колони (правени) както следва:
1-н 150W Бас JBL + 1-на 100 W пищялка JBL (това на колона)
+ усилвател TECHNICS class A 4x50
колоните са големи 60 см високи ; 31,5 см широки ;43 см дълбоки имат си филтри, бас рефлектор - една дупка (така ли му се казваше? )
та въпроса ми е ТОВА ВСИЧКО може ли да го вкарам в автомобил, КАКВО ЩЕ МИ ТРЯБВА, като ток и други подобни неща, ще свири ли ХУБАВО, (предполагам че да)...
СОРРИ за СЛОЖНИТЕ въпроси (поне за мен са такива)
ще бъда много благодарен ако получа отговор
PURE TRUTH is 4 KW music in the CAR
1. Брат ми има в колата (мазда 323 1.7Д) един касетофон СОНИ 4х30 ( а може и да беше по 35, не съм сигурен но ще ви кажа ), скоро има рожден ден и мисля да му взема 2-3 говорителя... до 70 лв горе долу, защото при такъв як касетофон ( за мене е готин де ) е грехота да нямаш НИКАКВА МУЗИКА (буквално), та въпроса ми е какво да му взема?!?!?!? Бас + 2 пищялки примерно, или нещо подобно предложете, гледах в един магазин имаше едни 10ки басове, меки, (аз така им викам) за по 38 лв. ЩЕ СВЪРШАТ ЛИ РАБОТА? Става въпрос музичката да се сложи на кората, не в багажника като колони.
2. Значи, вкъщи имам музика, скромничка, две колони (правени) както следва:
1-н 150W Бас JBL + 1-на 100 W пищялка JBL (това на колона)
+ усилвател TECHNICS class A 4x50
колоните са големи 60 см високи ; 31,5 см широки ;43 см дълбоки имат си филтри, бас рефлектор - една дупка (така ли му се казваше? )
та въпроса ми е ТОВА ВСИЧКО може ли да го вкарам в автомобил, КАКВО ЩЕ МИ ТРЯБВА, като ток и други подобни неща, ще свири ли ХУБАВО, (предполагам че да)...
СОРРИ за СЛОЖНИТЕ въпроси (поне за мен са такива)
ще бъда много благодарен ако получа отговор
PURE TRUTH is 4 KW music in the CAR
You said: "Time will change!" What if it changes you?
Re: Помогнете да избера...? + още 1 въпросче :)
1.Вземи му 2 трилентови елипси 6x9 инча и ги сложете отзад на кората, след време да си сложи и 2 още колонки отпред във вратите и ще е по-добре отколкото идеята, която си измислил, защото тия говорители "басовите" мога да се сетя как ще свирят на тази цена и няма да имаш среда ... само дум дум и змии (сссс), а и този усилвател на касетофона неможе да захрани голям говорител! Купи си елипси и гледай да са маркови!
2. Трябва ти приличен усилвател за кола; среди; отпиши багажника - направи кутия или го сложи на кора (ако са free air басите) low pass филтъра за басите (ако няма в стъпалото) и другите говорители може да ги пуснеш на full range, ако имаш някакъв вид усилвател в плеъра, който да ги захрани! Общо взето много грубо нахвърляно това ти трябва... Откровено казано нищо няма да се получи ..
2. Трябва ти приличен усилвател за кола; среди; отпиши багажника - направи кутия или го сложи на кора (ако са free air басите) low pass филтъра за басите (ако няма в стъпалото) и другите говорители може да ги пуснеш на full range, ако имаш някакъв вид усилвател в плеъра, който да ги захрани! Общо взето много грубо нахвърляно това ти трябва... Откровено казано нищо няма да се получи ..

- vicho
- старши ентусиаст
-
Благодаря!!!
Благодаря Turturelo, и за да стана НАИСТИНА НАГАЛ ще те питам още нещо, каква марка да са елипсите?
Иначе за друго --> БЛАГОДАРЯ още веднъж, това което си ми предложил е много добро като алтернатива.
Относно "2" това че няма да се получи не ми харесва. Все някак трябва да стане. За багажника задължително съм го отписал.
Значи трябва да имам добър усилвател за кола? Така ли?
Този TECHNICS-а няма да стане? Той все пак е на 220 и предполагам за това е кофтито в случая. Ами говорителите за много яки и много ме кефи как свирят. Среди евентуално някви във вратите но това ще е понатам. Колоните искам да ги сложа така както са си. Искам да питам също така, КАКЪВ усилвател ще ми трябва в колата за да захрани колоните.
БЛАГОДАРЯ!!!

Иначе за друго --> БЛАГОДАРЯ още веднъж, това което си ми предложил е много добро като алтернатива.
Относно "2" това че няма да се получи не ми харесва. Все някак трябва да стане. За багажника задължително съм го отписал.
Значи трябва да имам добър усилвател за кола? Така ли?
Този TECHNICS-а няма да стане? Той все пак е на 220 и предполагам за това е кофтито в случая. Ами говорителите за много яки и много ме кефи как свирят. Среди евентуално някви във вратите но това ще е понатам. Колоните искам да ги сложа така както са си. Искам да питам също така, КАКЪВ усилвател ще ми трябва в колата за да захрани колоните.
БЛАГОДАРЯ!!!
туртурело е прав... и за говорителите и за това кво ша стане ама.. важна е идеята
6х9 гледай да са смислена фирма
сони, пионер,аива,жвц.. все са хубави фирми за простосмъртни... тоя 4х35 касетофон е всъщност 4х15 та ватажа на колоните е все тая... също така няма смисъл да правиш кутии и тн.. нямаш достатъчно ватове да захраниш каквото и да е дето ще си струва да го сложиш в кутия...

6х9 гледай да са смислена фирма

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Re: Благодаря!!!
vicho написа:КАКЪВ усилвател ще ми трябва в колата за да захрани колоните.
2x50watt real ти е достатъчен!
Hint: Идеалната проста музика:
горе-долу качествено cd (стар Alpine,Blaupunkt - 80лв.), 4 високочестони говорителя (a.k.a пищялки - разположени, 2 в таблото или предните врати и две отзад на кората или задните врати), 4 среди (от тези, които слагат в автомобилите фабрично, колкото по-голям диаметър - толкова по-добре, разположени 2 в предните врати, 2 в задните или на кората), суб говорител 12" ширпотреб Kenwood, Pioneer, Magnat и другите аналогични фирми, поместен в смятан бокс (колкото по-голям толкова по-добре), едно 4 канално стъпало (4х50вата, на което вързваш на канал по "пищялка" и среда), още едно стъпало реална мощност 50/80 вата с възможност за мостово (bridge) свързване и lowpass вграден филтър, на него вързваш суб-а! При добра подборка на материалите гарантирам музика в рамките на 500/600лв, която може да разкаже играта на такава от 2000лв.
Аз лично бях събрал такава и беше станало нещо доста радостно за ушите и гърба!

- vicho
- старши ентусиаст
-
Мдам ДОБРЕ!!!
Значи, благодаря на alx, за отговора за МАРКИТЕ говорители. Туртурело? Тази идеална музика просто не мога да я направя, ЗА СЕГА, но...
иначе като гледам е доста добре, даже идеално - 9 говорителя и става ЛУДНИЦА. Аааа и още нещо да питам, Alpine-то и Blaupunkt-а 80 лева втора употреба нали? След няколко месеца да посъбера парички отново ще се допитам до вас, МНООООГО сериозно защото като гледам вии момчета знаете за кво става на въпрос. Междувременно ще пускам по некое въпросче колкото да има.
ИНАЧЕ ЗА СЕГА любопитството ми е задоволено.
БЛАГОДАРЯ че ми помогнахте.

ИНАЧЕ ЗА СЕГА любопитството ми е задоволено.
БЛАГОДАРЯ че ми помогнахте.
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Пробвай тук http://www.royal.bg/thunder/index.htm Елипсите 60 W RMS
са 66 лв.Не е кой знае какво но ще свири прилично.
са 66 лв.Не е кой знае какво но ще свири прилично.
- vicho
- старши ентусиаст
-
bmwdriver много са тези...
Ами дам прав си alx (както винаги
) тези 60 ватовите ще са големи. Доколкото разбрах от едни мои приятели идеално ще свирят 30 ватови. И тъй като alx го потвърждава съм вече 104% убеден че е така.
Благодаря отново и отново улеснявате ме безкрайно много.
Ами май няма какво повече да се каже по темата че моля Turturelo в ролята си на модератор да я заключи!
БЛАГОДАРЯ ВИ!!!

Благодаря отново и отново улеснявате ме безкрайно много.
Ами май няма какво повече да се каже по темата че моля Turturelo в ролята си на модератор да я заключи!

БЛАГОДАРЯ ВИ!!!
9 мнения
• Страница 1 от 1