Помощ за смяна на стандартните говорители
Модератор: Icco
4 мнения
• Страница 1 от 1
- kinetism
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е91 320d, e46 325i
- Мечтае да кара: M3 E92
Помощ за смяна на стандартните говорители
Здравейте, от 2 месеца ми се подмятат едни говорители в багажника и днес реших да ги монтирам най-накрая.
Сблъсках се с 2 проблема.
За отзад си взех Hertz DCX 100. Говорителите са 10 см, но се оказа, че оригиналните Нокии са малко по-големи и тези отзяват и не уплътняват добре. Направих си едно шаблонче от Нокиите и мисля да си направя нещо като преходник с дупка за новите говорители. Чудих се от какъв материал може да го направя, да е лесно за обработка и в същото време да се получи добре. Някой да има някакви идеи?
Второто е, че срещнах проблем при махането на пластмасата на говорители, в краката на шофьора. Въпроса ми е как се маха дръжката за отварянето на предният капак. Казаха ми, че посредата трябва да има болтче, но има някаква пластмаска в центъра, която е напънах да махна, но не излезе. Достраша ме да напъвам повече, че да не чупя нещо. Реших да се посъветвам първо тук, ако скоро някое е сменял говорители и му е прясно това.
Ето и снимка на дръжчицата, за която говоря.
Сблъсках се с 2 проблема.
За отзад си взех Hertz DCX 100. Говорителите са 10 см, но се оказа, че оригиналните Нокии са малко по-големи и тези отзяват и не уплътняват добре. Направих си едно шаблонче от Нокиите и мисля да си направя нещо като преходник с дупка за новите говорители. Чудих се от какъв материал може да го направя, да е лесно за обработка и в същото време да се получи добре. Някой да има някакви идеи?
Второто е, че срещнах проблем при махането на пластмасата на говорители, в краката на шофьора. Въпроса ми е как се маха дръжката за отварянето на предният капак. Казаха ми, че посредата трябва да има болтче, но има някаква пластмаска в центъра, която е напънах да махна, но не излезе. Достраша ме да напъвам повече, че да не чупя нещо. Реших да се посъветвам първо тук, ако скоро някое е сменял говорители и му е прясно това.
Ето и снимка на дръжчицата, за която говоря.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Re: Помощ за смяна на стандартните говорители
Привет колега , това трябва да е някакво капаче . При мен има болт , който се развива и дрьжката пада . За отзад бих ти препорьчал елипси сьс преходник , нищо не се реже , нито се правят удурми или някакво побьлгаряване . Пеходника се хваща на местото на оригиналните кутии , а елипсите се хващат за него . Мисля , че вече го предлагат в тининг сайтове на цена около 60 лв. за двата . Сьс стьпало звука е уникален / ако имаш добро сд. /
- kichuka
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
- Мечтае да кара: e31
- Детайли за колата: малко по-различна
при мен такава пластмаска няма а е просто винт. Най-вероятно тази пластмаса е тапичка за винта
Ако оригиналните говорители отпред в кик панелите са здрави, не те съветвам да ги сменяш! Аз лично ако не са, бих ги реставрирал. Това са едни много добре звучащи говорители, да не говорим че в този обем и пика им е точно като за там. Отзад 10см за който говорим, също са доста добри но определено не им е там мястото! Те заслужава да се сменят подари малката си площ и осезаемия недостиг на бас, със нещо по-голямо. Най- добре елипси на кората, ако не, каквото каза колегата с елипси на същите места с преходни фланци.
4 мнения
• Страница 1 от 1