6x9 в Е34

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

младши ентусиаст
Аватар

6x9 в Е34

Мнение от penio » 24 Авг 2006, 21:17

Здравейте на всички, сдобих се скоро с 2 страхотни елипси 6х9 и сега не знам как/каде да ги монтирам. Според вас кой е най-добрия вариант.
За сега съм се спрял на решението с преходници на задната кора.
Не знам дали това е оптималния вариант, така че ако някой вече е слагал така да сподели впечтления. 10х

младши ентусиаст
Аватар

аз имам същия размер и ще ги слагам там

Мнение от 535 » 25 Авг 2006, 10:26

аз имам същия размер и ще ги слагам там ...
дост амислих ама по умно не измислям ... може да ти направят специални кори на вратите ама ще си прецакаш тапицерията

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 25 Авг 2006, 12:12

Махаш кората и отиваш да ти правят нова...
Дупчиш отзад цялата ламарина където е под кората като оставяш шините на коланите... и слагаш колоните така че да са максимално в края... и воала.
Сега аз съм направил друг вариант но скоро ще направа този...

младши ентусиаст
Аватар

мдф от практикер

Мнение от penio » 25 Авг 2006, 19:58

Утре отивам в Практикер и си купувам МДФ и ще се пробвам да махна кората и да сложа мдф полча зад задните седалки,Ще гледам да ги замаскирам някак си защото малко ме е страх да не ми разбият колата заради едните колони. Имам една събота на разположение, така че очаквайте резултати тия дни.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 25 Авг 2006, 20:24

И защо МДФ а не ПДЧ ???? Излишни пари за нещо което няма значение от какъв материал ще е .( МДФ_а е доста по скъп от ПДЧ_то ).
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

младши ентусиаст
Аватар

в авител работят с ПДЧ и го тапицират

Мнение от 535 » 26 Авг 2006, 10:46

в авител работят с ПДЧ и го тапицират

ако така се нарича това дето е на слоеве

младши ентусиаст
Аватар

почвам

Мнение от penio » 26 Авг 2006, 11:14

Добро утро на всички,
стягам се вече за практикер и/или бриколаж и ще решавам на място.
Поразгледах малко из форумите, много хора препоръчват МДФ защото е по-плътен и тежък от ПДЧ, но и се обработва по-трудно а и разликата в звука накрая не е осезателно по-добра (това не е мое мнение - просто от ровичкане из форумите до такова заключение стигнах). Ако разликата в цената е осезаема - ще се взима ПДЧ то е ясно (макс бюджет е 50 кинта, не ми се рискуват повече).
Бе стига празни приказки, и да стане и да не стане нема да е голяма трагедия, ще снимам "опита" и ще кача снимки довечера.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 28 Авг 2006, 9:31

А видя ли дебелината... дали ще влезне отзад?
Кората е тънка и влиза по едни жлебове и не е права а под дъга незнам дали ще се получи с МДФ

младши ентусиаст
Аватар

това не е за всеки

Мнение от penio » 28 Авг 2006, 22:51

Ами, получи се някак си
дъската е дебела около 1 см и нещо талашит, видях че имам една непотребна такава от някаква стара мебел. Изрязах я по оригиналната кора и естествено не влезе, наложи се да отнема още по около 2 сантиметра от всякаде и да я скося. След това изрязах дупки за говорителите и още по 2 пръстена от остатъците. залепих ги, завинтих ги с каруцарски болтове и стана ако не много 'убаво то поне беше здраво. Жлебовете за кората ги махнах, пречеха. Завинтих творението за купето, пуснах да тествам какво се е получило - очавах малко повече за толкова усилия дрънчеше като некоя щайга :( :( . След като залепих добре пръстените, върнах седалките и затегнах всичо здраво свирна доста по-добре.Неделя обиколих Практикер, Бриколаж и Домко да си търся тапицерия но нямаше нищо подходяшо. Накрая си купих един долен "хавлиен чаршав" от Метро за 10 лв, оказа се доста сполучливо - плата е мъхест като ориганалния само малко по-светъл - направо го нахлузих в/у дъската с говорителите и стана екстра. След като сглобих всичко и свързах и усилователя разбрах, че 2 дена дърводелстване не са отишли напразно :).
Системата е от един уж 250вт усиловател, елипси infinity
радио JVC mp3, предните говорители ги смених със Hifonics HCX52. Получи се наистина много добро звучене но не е кой знае колко
силно.Ще сложа малко снимки в галерията.

Сега си мисля, може би за елипси фазер би трябвало да е съвсем достатъчен като здравина и се прави много по-лесно всичко....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Re: това не е за всеки

Мнение от AGT » 29 Авг 2006, 0:17

penio написа: ....очавах малко повече за толкова усилия дрънчеше като некоя щайга :( :( .

Сега си мисля, може би за елипси фазер би трябвало да е съвсем достатъчен като здравина и се прави много по-лесно всичко....

1.Не знам какво повече си очаквал без да режеш ламарината ,даже е чудо ,че и толкова свири
2.Избий си го от главата тоя фазер ,че ще ти се смее целия свят ( освен ако не си измислил някоя нова космическа технология :mhihi: :mhihi: :mhihi: )
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

Назад към Car аудио и видео