дъндании за таратайки и малко заплахи :)

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

дъндании за таратайки и малко заплахи :)

Мнение от naskoksan » 18 Авг 2003, 14:29

здравейте пичове,
I'm back :) както казва бате Арни :):)
Искам малко да ви позапитам за караудиото щото има тука пичове дето не говорят празни приказки :wink: :lol:
Та значи тъй като вече не съм с БМВ Е36 - което е повече от шибано за озвучаване, а новата ми придобивка (време за реклама) :lol: :lol: поема доста солидни количества озвучителен материал без излишното орязване на колата съм решил да я понапълня доста :):):)
Та значи до момента вътре има 2 6х9 елипси и 2 17'ки респективно отпред и отзад. Моделите са топовете на Пионерската фирма или поне цените са им такива? искам малко инфо за тая марка? До сега имам опит с тях но нивото ми не е така да се каже професионално в тая област така че ще съм ви благодарен за всякакви изказвания по стила :):)
Още взех и един кларион CD с което музиката за момента звучи повече от панаирджийска свирка :):):):) демек блъска доста здраво без майтап.
Та мисълта ми е сега да ъпгрейтвам с един 4 канален усилвател на Alpine само за колоните като сложа и едни високи честоти отпред на тъблото :):)
май добре ще дойде
а после и един нискочестотен или там както му се вика усилвател Alpine с една МТХ туба като всичко тава ще бъде изпълнено в най близко време в Тоягата.
Моля кажете си мнението за това нещо с предложения за подобрения или влошения :):) с оглед на цената и като имате предвид че е търся някаква свръх сила в музиката а по скоро качество. Вярно в пионерките няма някакво супер качество на звука ама поне са здравички и силни :):)
какво мислите за варианта с нискочестотен говорител на кората между колоните - аз съм доста против такъв вариант защото съм го чувал в няколко коли и звучеше доста зле преполагам звука не може да се затвори поради големия обем в който се намира говорителя.
както и да е

а и още се сетих нещо преди време някой беше писал за mp3-ките че нямали качество като се качат на аудио диск а аз се заядох че не е така... е извинявам се колегата е напълно прав mp3 в кола е пълна трагедия много злезвучи :P

а и друго се сетих че ако в момента някой авто апаш го чете това и точи зъби на колата ми му предлагам да пробвам обаче предупреждавам че колата може и да е заредена някъде... иначе казано писна ми от вас путьовци такива... може някъде да си оставя колата нарочно и да ви чакам с две джипки отстрани... и катп се опитате да трошите с чиста съвест ще ви закопам под асфалта без да ми мигне окото хехехехехе. два пъти вече ви мина номера трети няма да има просто...
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 18 Авг 2003, 21:12

Дотук музиката звучи добре, но има доста място за ъпгрейд. За да имаш наистина качествена музика всеки говорител трябва да се храни от усилвател, насочил си се към добра фирма за усилвателите, но аз лично не виждам голям смисъл да храниш Пионерки с Алпайн и то при положение че са 6Х9 отзад. Моят съвет е да си вземеш 4 канален усилвател за тях на някоя друга фирма за да спестиш някой друг лев, качеството няма да е различно ако вземеш усилвател на Магнат или Пионер. Високочестотните говорители за оптред са абсолютно задължителни, иначе ще загубиш горния диапазон на музиката, тях ти препоръчвам да ги вържеш паралено с предните колони като всъщност на един канал ще храниш и тях и другата предна колона. За целта обаче трябва да вземеш сериозни пищялки а не такива от 4.50 защото иначе ще ги сменяш през 3 дена. Бас - по този въпрос може много да се говори, дали да е на кората или в кутия и т.н. моят съвет ако не пестиш място е да сложиш една 12' в кутия за да чуваш наистина ниския бас, които е непостижим почти за колона "free air", разбира се говорителя трябва да е качествен като Магнат, МТХ или Алпайн и трябва да го нахраниш със сериозен усилвател на който характеристиките да надвишават тези на говорителя. Последен съвет недей да се занимаваш с Тояга, взимат адски много пари и в никакъв случай не са най-добрите, ако искаш реномирана фирма отиди в Авител, ако не искаш толкова реномирана отиди в МВН и ще ти свършат почти същата работа. Това е от мен, надявам се да съм ти бил полезен. Ако има нещо друго питай.
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 18 Авг 2003, 21:29

Аз ще бъда по-кратък. Сложи си 4 канално стъпало, захрани си с него 17ките и елипсите, мушни си някъде отпред едни добри високи, захрани ги от Clarion-a и си сложи още едно стъпало с честотен филтър, вързано мостово, с който да захраниш една 12" или 15" в кутия - ГОЛЯМА! Не се занимавай с туби ... боза е! Неможе да свирне така както свири един голям говорител. Ако извадиш късмет ще стане приказка - с малко пари, голяма работа! Успех ;)

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 19 Авг 2003, 12:10

Благодаря ви пичове за изчерпателната информация
значи както казах и на мен това ми е идеята първо ще храня колонките ама май ще е с Pioneer усилвател щото май наистина няма смисъл от Alpine за тях а високите отпред смятам да са също Alpine.

:?: ама тъй като всички колони ще минат през усилвателя как стои въпроса с захранването. как е по добре да минат през усилвателя или направо през CD-to? Turturelo беше писал направо през ЦД-то... :?:

за ниските в момента имам няколко предложения -
1. мога да взема втора ръка една JBL най-големия модел;
2. също втора ръка има супер сериозна туба мисля че е МТХ ама не съм сигурен с усилвател алпайн могат да ми я дадат; Въпроса е че е седяла в същия модел автомобил и свиреше зверски!!!
3. Да взема чисто нов кашон с два МТХ говорителя вътре пак с Алпайн ще се захрани
4. И една друга глупост която ми дойде на акъла ама незнам колко е рентабилна - да взема от тия квадратните туби на Pioneer 2 бр. от пасивните и да ги захраня пак с Pioneer това как ли ще звучи. Тая туба я имах преди в една малолитражка само че активния модел е трябва да ви кажа че блъскаше много прилично та от там ми хрумват такива...

:?: А има и нещо друго в момента елипсите са под кората на автомобила (като казвам кора малко пресилено идва) значи те са отзад на железата закачени има си точно място за тях а кората е около 1см. дебела и има над колоните само тапицерия без пластмаса или тама от каквото е направена дали трябва да се изкарат отгоре? аз така ги чувам много добре пък и не се виждат изобщо какви са...

To Fast and Furious: Пич, къде се намира Авител? Има ли нещо онщо с Аудиоманията това?
Изображение
Изображение
www.evoksis.bg

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 19 Авг 2003, 12:39

naskoksan написа: :?: ама тъй като всички колони ще минат през усилвателя как стои въпроса с захранването. как е по добре да минат през усилвателя или направо през CD-to? Turturelo беше писал направо през ЦД-то... :?:

Имах предвид високите, защото те не искат кой знае каква мощност и няма смисъл да ги прекарваш през стъпало, но ако на фона на останалата "свирня" са слаби, можеш да ги мушнеш и тях през усилвател... за проба и да прецениш. Иначе аз бях с два усилвателя и нямах проблем с тока, ако при теб като набримчиш всичко ти примигват я плеъра, я фаровете може да се замислиш за един кондензатор. Горе-долу неписаната зависимост е 0.5 фарада - 500вата, 1.0 фарада - 1000вата и т.н.

Иначе вариант 1 или 3 най-ми харесват за ниски.. пак казвам, че не съм привърженик на тубите ... според мен са компромис

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 19 Авг 2003, 14:10

Turturelo аз като гледам съм задал някаква глупост като въпрос ама ти си ме разбрал прекрасно
мисълта ми беше и за захранването на всичко и за пищялите :lol: :oops:
захарнването трябва да го обмисля сериозно защото колата е с много шибан акомулатор фабрично - малък, бързо се хаби а такъв по магазините НЯМА :shock: лошо - е на акумолатор музика не се слуша така че...
както и да е все пак ще проверя цялостното захранване на колата казваш че този кондензатор спомага за да не ти изгърмят тоците в колата ще го помисля и това защото и аз смятам 2 усилвателя да набутам :lol: :lol:

абе все пак има едно правило което доста почва да важи напоследък - който не му върви колата си слага силна музика :lol: :lol: :lol: Баварката нямаше музика изобщо... :wink: :lol:
Изображение
Изображение
www.evoksis.bg

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 19 Авг 2003, 14:47

Основната функция на кондензаторите е пиковите моменти като удар на бас при сериозна музика, които дърпа рязко повече ток, е да не бъде поемана от акомулатора и съответно да бъде скапан бързо, отделно служи и като "резервоарче" на електричество със същата цел. Нямал съм удоволствието да притежавам такъв вид устройство, защото до момента несъм си слагал на кой знае колко голяма дандания, но в твоя случай явно ще е добре да го има, за да не сменяш постоянно акомулатори или да не може да запалиш някъде. Щом акомулатора е малък сигурно и генератора е такъв и проблемите са неминуеми ..

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 19 Авг 2003, 15:01

ще трябва да се слага
щото и алармата се сетих че има също огормна консумация за това го сменях скоро единствено в Балкан стар ги има и са 300 лв. ужаас
а той е капсулован и на всичкото отгоре седи в предната броня няма клеми абе кво да ти разправям :shock: :shock:

да имаш представа колко струва такова нещо за моя вид дъндания :?: :oops:
Изображение
Изображение
www.evoksis.bg

мечтае да кара 7-ца
Аватар

Мнение от Alpina » 19 Авг 2003, 16:25

Няма са плашите за кондензаторите - може да си купиш няколко с по-малък капацитет и да ги вържеш паралелно. Важното е да са над 12 Волта.

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 19 Авг 2003, 17:44

naskoksan написа:да имаш представа колко струва такова нещо за моя вид дъндания :?: :oops:

Трябва да погледнеш по фирмите, нямам наблюдения, но гаранция нашите режат глави тук, защото рядко си слагат хората ..

За какъв автомобил става въпрос ... с тоя акомулатор в бронята..?

Sooooo many times
Аватар

Мнение от pAbLo » 19 Авг 2003, 18:50

Turturelo написа:За какъв автомобил става въпрос ... с тоя акомулатор в бронята..?

До тук от описанието си мисля да не е Комби :? Но тоя якумулатор там :?:
ПО темата :arrow: ВИЕ ЯВНО ЗНАЕТЕ за какво става дума :lol: Еваларка :wink:

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 19 Авг 2003, 21:15

За захранването ако ти е слаб усилвателя, наистина слагай кондензатор за да не береш ядове. Цената му е между 100 и 200лв. в зависимост от марка, колко фарада е и т.н. За високите малко ми се разминава мнението с това на Туртурело защото като захраниш 17-те с усилвател посмъртно няма да можеш да чуеш високите отпред а и както вече казах можеш просто да ги вържеш паралелно с предните говорители. За ниските дали ще е туба или кутия според мен няма огромно значение, въпреки че и аз съм любител на кутиите, захранваш една 12' както каза Туртурело в голяма кутия по възможност с фазов инвертор (добре сметнат) и баса ще те убие. Авител се намира в квартал Лагера след ново шосе (което слиза до Константин Величков) ако идваш от Пирогов на първиа светофар влизаш в дясно в локалното и са на 15 метра.
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 20 Авг 2003, 14:09

pAbLo написа:
Turturelo написа:За какъв автомобил става въпрос ... с тоя акомулатор в бронята..?

До тук от описанието си мисля да не е Комби :? Но тоя якумулатор там :?:
ПО темата :arrow: ВИЕ ЯВНО ЗНАЕТЕ за какво става дума :lol: Еваларка :wink:

Акумолатора наистина е в предната броня точно пред гумата и е като батериата ми за GSM-ма :):):) :shock: :shock:
става въпрос за американска машина Stratus :):)
много културна кола и супер за озвучаване

Значи за ниските вече съм го решил отивам днес да видя един кашон с '12 МТХ но за параметрите не съм сигурен точно какви мисля че е 80 литра (дедо може ракия да си пълни в него направо) са ще разбера на място и мисля да го взема - лошото е че ще престои известно време така щото няма пари за усилвател :cry: :( :oops:
абе ще стане serious shit тая музика ама постепенно...

иначе колата има супер много простотии дето поне на мен ми изглеждат доста странни - спрямо баварския колос
Изображение
Изображение
www.evoksis.bg

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 21 Авг 2003, 11:23

Вземах го кашонааааа страхотия огромно чудоо
12' говорител на МТХ 75 литра ще се захранва с един моноблок пак на същата фирма, но преди това ще взема един 4 канален Alpine за колонките
а и между другото един приятел каза че ще ми даде много изгодно кондензатор така че системката в най скоро време ще ДУМНЕ по софийските улици :):):)
Изображение
Изображение
www.evoksis.bg

Назад към Car аудио и видео