Вижте ми новата кора!

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Toni70 » 02 Яну 2006, 11:10

The_Ancient написа:прав си, може би наистина трябва да потърся някой бог на кар аудиото като теб, например. всъщност, защо не изясниш малко въпроса по изчисляването им ?

Недей да слагаш кондензатори, защото както ти предпоръчват колегите да ги вържеш "Последователно" не е правилно.

Обясбявам:

Електролитните кондензатори(именно каквито се използват) имат Заряд и разряд, тоест те нямат постоянно съпротивление, къквото има Говорителя и когато сложиш на Плюса на Говорителя Един Кондензатор, (НЕЗАВИСИМО КАКЪВ ПО СТОЙНОСТИ) - се получава така, че: Все едно си Взел Плюса и минуса на Усилвателя и си ги Допрял и искаш да свири.... с малката разлика че когато си с кондензатор той пропуска дадени Стойносто (Честоти)....

Когато Усилиш, 95% от енергията на Усилвателя Утива в Кондензатора, Той се Препълва с ток, насища се и БУУУУМММ Гори ти Усилвателя....

ЗАПОМНИ, КОНДЕНЗАТОР ПОСЛЕДОВАТЕЛНО ВЪРЗАН СЕ СЛАГА САМО НА ПИЩЯЛКИ т.е. ВИСОКОЧЕСТОТНИТЕ ГОВОРИТЕЛИ - това се Нарича (Нискочестотен Филтър от 1-ви Ред) защото за да премахнеш Басите от Пищялката (която и Без това НЕ може да ги възпройзвежда ) ти използваш един Електричен Елемент ( С) кондензатора.

При Басите, За да не се Получи Бууум, на Усливателя, Защото там тока е много по голям от колкото при Средните и високите честоти: се слага БОБИНА с определена ИНДУКТИВНОСТ, интензитет, чувствителност, съпротивление и т.н.................
Въпросната Бобина, представлява Навит Меден Проводник(с точно определена дебелина - примерно 1,2мм), ама Навит Не Произволно, а на Точно Определн Диаметър, с Точен Брой навивки, за да се получи точно определената Индуктивност (съвкупност от Честотите който ти искаш да Пропуснеш към Говорителя)

И Чак СЛЕД Въпросната Бобина, Слагаш Кондензатор, ама не Последователно след нея(бобината) , а на маса, Тоест СЛЕД бобината, към минуса на Говорителя........ Значи получаваме: Последователна Бобина(L) и Успореден Кондензатор (C) за Басите....

А бе к'во съм Взел да ти Обяснявам Как се Правят Филтри Званиш ми като си Свободен (АКо си От Шопско) Идваш ми на Гости Опраааме нещата за 1,2-а часа и после се :have one: от КЕФ :twisted:
Изображение

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 06 Май 2006, 0:09

именно за да се избегнат всичките тия работи си купуваш Алпин или нещо друго също марково и то висок клас там всичко е вътре :) после като си сложиш усилвателя за баса имаш директен контрол от дистанционното на ниво фаза и всичко останало просто даваш повече пари за музика и това е :) всичко друго няма нищо общо :) :) това е от моя скромен опит :)

Потребител
Аватар

Мнение от Milen » 19 Май 2006, 15:23

Колега, къде е филмчето с цветомузиката?

Предишна

Назад към Car аудио и видео