Въпроси...
Модератор: Icco
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Абе и аз като Аен права нещо пдобно и да питам...
Така конфигурацията която ми направиха :
Хеад Унит - Алпине ЦДА-9833 4х60
Бас -Alpine SWX-1242D 12" Type X subwoofer 3000W
Амп- Alpine MRD-M301 Mono Block Amplifier 300W
Имам и тонколонки отпреде които са по 60в
Та значи При мен хеад унита ми захранва само предните и задните тонколони който са точно 2х50 и 2х60, а ампа се занимава изцяло с баса.
Правилно ли съм разбрал?
Също така баса който съм избрал май не е Фрее айр ако го сложа на кората на колата как ще се чува??? или по добре да права кутия?
Мерси//
Асене не искам да ти развалям темата просто съм като теб новак
Така конфигурацията която ми направиха :
Хеад Унит - Алпине ЦДА-9833 4х60
Бас -Alpine SWX-1242D 12" Type X subwoofer 3000W
Амп- Alpine MRD-M301 Mono Block Amplifier 300W
Имам и тонколонки отпреде които са по 60в
Та значи При мен хеад унита ми захранва само предните и задните тонколони който са точно 2х50 и 2х60, а ампа се занимава изцяло с баса.
Правилно ли съм разбрал?
Също така баса който съм избрал май не е Фрее айр ако го сложа на кората на колата как ще се чува??? или по добре да права кутия?
Мерси//
Асене не искам да ти развалям темата просто съм като теб новак

- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Това е кабел за дистанционно "палене" на усилвателя. Щото не е удобно да комутираш 50-60-80А в усилвателя се прави специална схема, която, при подаване на външен "+" (под 1А), "пали" усилвателя. Съответно при отнемане на "+"-са го гаси. Обикновено се взема "+" от извода за автоматична антена. Не е необходимо да се взема оттам, щото усилвателя ще ти е захранен винаги, когато ти е включен касетофона. Препоръчвам да сложиш допълнително ключе, през което да подаваш тоя "+", само когато искаш да работи и усилвателя. Предните колони могат да се захранват от вградения усилвател на касетофона. Ако малко усложниш схемата, може да се направи с това ключе да се превключват и колоните - на едното положение си свирят към усилвателя на касетофона (а усилвателя е изключен), на другото - към допълнителния (мощен) усилвател. В тоя случай кабелите стават повече, добавят се и релета, но и възможностите ти се увеличават.!!Asen_X написа:... някакъв ремоте кабел от касетофона до усилвателя (единичен)...
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
Винаги в крайните положения усилвателите и високоговорителите "кривят". Затова е по-добре колоните да са по-мощни поне 10-20% от мах мощността на усилвателя . Е, ако не усилваш много - няма проблеми.GaD написа:...Хеад Унит - Алпине ЦДА-9833 4х60
... При мен хеад унита ми захранва само предните и задните тонколони който са точно 2х50 и 2х60...

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881

- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
Рядко ще слушаш на мах, така че ...ivantchoG написа:... ако не усилваш много - няма проблеми..
Вариант е да сложиш по 2 говорителя паралелно - но трябват сметки за импеданса...

- MAGNAT
- кандидат ентусиаст
-
и аз да питам,с е34 сам вси4ко е ок просто искам да сложа субба при ски сака и да махна онази огромна кутиа ама незнам 6ото сам с 12ин4ов магнат 360вата дали 6те се поббере в онази дупка незнам как да режа как да закрепя и уплатня моля ви помогнете
Газ,смyкач и ляв мигач
- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
мисля че и преди имаше пусната подобна тема(узвучаване на Е30 или нещо такова......несам сигурен .Потърси из форума)
при мен е монтирано по абсолутно същия начин -маха се металния "капак"на ски сака прави се плоскост(дървена) която да оплатни отвора (може да се попълни отстрани с пяна или нещо друго за да не духа)изрязва се централен отвор върху плоскоста с диаметъра на избрания за монтажа бас и хоп готовоооооооо
по този начин багажника ти замества баскасата
при мен е монтирано по абсолутно същия начин -маха се металния "капак"на ски сака прави се плоскост(дървена) която да оплатни отвора (може да се попълни отстрани с пяна или нещо друго за да не духа)изрязва се централен отвор върху плоскоста с диаметъра на избрания за монтажа бас и хоп готовоооооооо

22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2