SONY 4-Channel Amplifier (XM754SX)
Модератор: Icco
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Lacho
- ентусиаст
-
- Кара: 525XD LCI
SONY 4-Channel Amplifier (XM754SX)
Здравейте на всички,имам следния въпрос.
Та значи имам усилвател SONY XM754SX http://www.amazon.com/gp/product/tech-data/B000069UZT/ref=dp_nav_0/102-5502352-1151330?%5Fencoding=UTF8&n=172282&s=electronics и искам да сложа бас туба с субуфер Pioneer TS-W306C или Pioneer TS-W256C,та въпроса ми е такъв:
Кой от двата говоритела е по подходящ за този усилвател ?
Може ли без бас рефлекс (затворена кутия) ?
Какъв ще бъде ефекта (добър или ще е кофти) ?
Очаквам вашите мнения ,приемам и предложения.
Та значи имам усилвател SONY XM754SX http://www.amazon.com/gp/product/tech-data/B000069UZT/ref=dp_nav_0/102-5502352-1151330?%5Fencoding=UTF8&n=172282&s=electronics и искам да сложа бас туба с субуфер Pioneer TS-W306C или Pioneer TS-W256C,та въпроса ми е такъв:

- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
Re: SONY 4-Channel Amplifier (XM754SX)
Lacho_ написа:Здравейте на всички,имам следния въпрос.
Кой от двата говоритела е по подходящ за този усилвател ?
ако имаш възможност слагай по-глемия 306С и тва е
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
Тези говорители не са подходящи за car audio, въпреки че са замислени точно като такива. Предвид по-малката мощност на усилвателя ти по-подходящи за теб ще бъдат двушпулни говорители с по-висока чувствителност, ако търсиш максимално звуково налягане, разбира се.
. В затворена кутия честотната лента на баса се вдига (към по-високи честоти), но за сметка на това честотната характеристика става по-равномерна (без резки пикове и спадове).

- Lacho
- ентусиаст
-
Искам да изкарам мек и плътен бас , а съм чувал че тези са доста добри за тази цел .Та въпроса ми е:
Ако пък не става нито един от двата (в което се съмнявам) препоръчайте нещо до към 150 лв.
Ако пък не става нито един от двата (в което се съмнявам) препоръчайте нещо до към 150 лв.
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
Lacho_ написа:Искам да изкарам мек и плътен бас , а съм чувал че тези са доста добри за тази цел .Та въпроса ми е:
има готови шестостенни туби по 60лв ги дават без говорител са обема им е около 60литра за 12 инчов бас а пайнерските говорители щом имат буква- С накрая тва значи затворен обем F значи отворен та тоя C-то си е баш за туба.
- Lacho
- ентусиаст
-
Е да ама аз искам да го направя по този начин http://www.hifimobile.fr/318tds.htm е за тва е цялата работа,а и като гледам тази туба няма бас рефлекс и за това питам дали ще стане с този говорител.
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
вие сте неспасяеми. в затворен обем мек бас НЕМА! Hertz ES 300 D в кутия 80-85 литра бас рефлекс. от 32Хц на 96Дб. за пайнера не знам какъв бас вади, но с тази чувствителност херца ще свири поне 4 пъти по-силно при една и съща подавана мощност. без бас рефлекс трудно се слиза под 60-70Хц.
П.С. съжалявам, вероятно ставам банален с този Hertz, но поне по мое мнение този говорител наистина е най-доброто в областта на кар аудиото за тези пари.
П.С. съжалявам, вероятно ставам банален с този Hertz, но поне по мое мнение този говорител наистина е най-доброто в областта на кар аудиото за тези пари.
7 мнения
• Страница 1 от 1