Монитор тъчскриин в Е39
Модератор: Icco
14 мнения
• Страница 1 от 1
- JL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
Монитор тъчскриин в Е39
Понеже оригиналното радио на колата за нищо не става, а оригиналната навигация, дори тази 16*9 не вади качествен звук, реших да сменя радиото с Алпин, а от лицевата пластмаса на фабричното радио да направя монитор, който не се отличава силно от нави-то в Е39 и Х5. За целта разглобих радиото, като премахнах цялата задна част.

Намерих подходящ монитор с тъчскриин и го разглобих, за да го вградя в пластмасата от радиото.

Самата пластмаса не е равна, а е и по-малка от мястото в колата, защото вече няма да се използва дървеното подвижно капаче, което закрива касетата. Затова се налага да се добави част и да се изравни лицевата повърхност.

Липсващата част я добавих, като нанесох пенополиуретан, изчаках го да се втвърди и го изрязах до необходимия размер с нож. След това нанесох полиастерна смола с два слоя вата. Втвърденият полиастер може да се пили и заглажда с шкурка до постигане на нужната форма. След това целият панел го китвах с фин автокит. Няколко пъти го китвах и заглаждах първо с по-едра шкурка, докато накрая стигнах до Р2000 и се получи идеално гладък и готов за боядисване. След няколко мои неуспешни опита да го боядисам перфектно , реших да се доверя на професионалисти и го дадох за боядисване на професионален автобояджия, който даже изпече боята в камера.
На готовия вече панел монтирах монитора, опроводих го и пристъпих към проби.

Вързах го към компа, дръпнах бързичко един драйвер за USB тъч от нета, калибрирах го и това е.

На последната снимка се вижда как седи в колата, като остава да се добави платката с кръглото копче за усилване.
Компютъра все още не е монтиран постоянно, но на монитора имам навигация на iGo и мултимедиен хард диск 500Г с безкрайно много музика и видео.
Това, съчетано с промените, които съм направил със саунда като цяло, дава доста приятно изживяване в колата.
Предвиждам да добавя скоро и камера за заден ход.

Намерих подходящ монитор с тъчскриин и го разглобих, за да го вградя в пластмасата от радиото.

Самата пластмаса не е равна, а е и по-малка от мястото в колата, защото вече няма да се използва дървеното подвижно капаче, което закрива касетата. Затова се налага да се добави част и да се изравни лицевата повърхност.

Липсващата част я добавих, като нанесох пенополиуретан, изчаках го да се втвърди и го изрязах до необходимия размер с нож. След това нанесох полиастерна смола с два слоя вата. Втвърденият полиастер може да се пили и заглажда с шкурка до постигане на нужната форма. След това целият панел го китвах с фин автокит. Няколко пъти го китвах и заглаждах първо с по-едра шкурка, докато накрая стигнах до Р2000 и се получи идеално гладък и готов за боядисване. След няколко мои неуспешни опита да го боядисам перфектно , реших да се доверя на професионалисти и го дадох за боядисване на професионален автобояджия, който даже изпече боята в камера.
На готовия вече панел монтирах монитора, опроводих го и пристъпих към проби.

Вързах го към компа, дръпнах бързичко един драйвер за USB тъч от нета, калибрирах го и това е.

На последната снимка се вижда как седи в колата, като остава да се добави платката с кръглото копче за усилване.
Компютъра все още не е монтиран постоянно, но на монитора имам навигация на iGo и мултимедиен хард диск 500Г с безкрайно много музика и видео.
Това, съчетано с промените, които съм направил със саунда като цяло, дава доста приятно изживяване в колата.
Предвиждам да добавя скоро и камера за заден ход.
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Re: Монитор тъчскриин в Е39
Супер е станало.
Като казваш, че на монитора имаш навигация, софтуера на мултимедийния диск ли го качи? Каква е идеята на бутона "Mode", който си оставил?
Като казваш, че на монитора имаш навигация, софтуера на мултимедийния диск ли го качи? Каква е идеята на бутона "Mode", който си оставил?
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- JL
- кандидат ентусиаст
-
Навигацията ми е отделен модул и работи с дистанционно. Изцяло на български е. Има собствен високоговорител, антена и външен приемник за дистанционно. Между другото вече си намерих друга навигация, която работи с тъчскриин и има куп допълнителни екстри. Съвсем скоро ще я пробвам.
А хард диска ми е само за музика и филми.
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
Браво колега, не бях виждал подобен мод в бг ))))) ... но все пак не разбрах какво не ти харесва на оригиналния 10-канален усилвател Алпин, управляван от 16/9 монитор Алпин, за 12-канално ДСП не говорим (((
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- JL
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря, колега! Наистина няма нищо лошо в 12 каналното ДСП или многоканалният оригинален усилвател на BMW. Запознат съм в детайли и съм ги слушал всичките. Всичко зависи от критериите и базата за сравнение. А като база за сравнение имам 24 битов Алпин с IMPRINT процесор, три усилвателя от висок клас ( само за предна линия и саб), новички колони 17см и много, ама мнооого добър сабуфер
Затова смея да твърдя, че при мен звука превъзхожда този на ДСП-то като качество, а за сила даже не си отварям устата

Затова смея да твърдя, че при мен звука превъзхожда този на ДСП-то като качество, а за сила даже не си отварям устата

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Чудесно е станало ... евала
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- dragohr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 39 tds sedan
колега към какъв комп си го включил и как, къде инсталира тоя алпин, или караш на
някаква яка звукова карта, изобщо можеш ли да опишеш целия аудио проект из основи
и какви кинти ти излезе, щот нещо и мен ме зарибява много.
някаква яка звукова карта, изобщо можеш ли да опишеш целия аудио проект из основи

- Mapuo
- Потребител
-
- Кара: '96 BMW E39 520i
dragohr написа:колега към какъв комп си го включил и как, къде инсталира тоя алпин, или караш на
И отделно, щом вече имаш опит... би ли преправил и моето

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Браво колега,много ми харесва как си оформил цялата инсталация и това мониторче.Играта със кита и смолата,си е малко дразнеща,но получаваш доста приятно усещане точно малко преди завършека когато минаваш с пръст през гладкия,току що изшкурен и загладен кит 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- shumanski1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318-жената,e34 520-аз
- JL
- кандидат ентусиаст
-
Съжалявам, колеги, наложи ми се да прекарам 8-9 месеца в чужбина, а колата ми беше в БГ.
Така, че сега развитието на проекта продължава с пълни сили и енергия. Сдобих се с комп. на 12в с доста прилични размери и звукова карта на Креатив 5+1 на USB, която е 24bit и на първи проби в стерео режим свирна уникално!
Скоро следва продължение и снимки.
Така, че сега развитието на проекта продължава с пълни сили и енергия. Сдобих се с комп. на 12в с доста прилични размери и звукова карта на Креатив 5+1 на USB, която е 24bit и на първи проби в стерео режим свирна уникално!
Скоро следва продължение и снимки.
- nichevo
- Потребител
-
- Кара: e46 328i
JL написа:Навигацията ми е отделен модул и работи с дистанционно. Изцяло на български е. Има собствен високоговорител, антена и външен приемник за дистанционно. Между другото вече си намерих друга навигация, която работи с тъчскриин и има куп допълнителни екстри. Съвсем скоро ще я пробвам.
Здравей колега,
можеш ли да пуснеш линк към навигацията която работи с тъчскрин-а , на мен ми трябва нещо подобно, имам двд с тъчскрин но за съжаление е без нави ?
14 мнения
• Страница 1 от 1